Kredi Notumu Yükseltmek Hk. Bilgi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

cümleten geçmiş olsun. yeni kart çıkartmayı geçtim mevcut kart limitlerini de koruyamıcaz artık.

https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/DokumanGetir/1326

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

cümleten geçmiş olsun. yeni kart çıkartmayı geçtim mevcut kart limitlerini de koruyamıcaz artık.

Ezikleri sevindirecek haberler. Vay amk, olaya bak. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Bence artık kredi notu yükseltmeye çalışmayın. Bayağı bir zaman krediler, borçlar çok çok çok kısıtlı hale gelecek. Eskisi gibi kredi çekip altın alma işi, köşede 500 bin liralık boşta bi kart bekletme işi tarih olacak gibi.

Tüm limitler tek bir limit olacak bankalardaki. Toplam limit kullanılacak tüm bankalar tarafından.

Ama bu süreçte bankaların promosyonları farklılaşacak daha çekici olacak tabi onu yakalamak lazım.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

@Kaan

6. aydan once kapatmama mantığı nedir hocam ?
    birde ban yeme işi nasıl oluyor hocam ? ban yersem ne olur ?

@mkyb

denicem hocam ilk fırsatta

@gozkopat

hocam hesaplarım hiç yok saadece maaş hesabım var ben 13 yıldır bankalarla hiç çalışmadım gibi düşün :)
    dediklerini dikkate alacağım.

@GusFring

sanırım ilk fırsatta ön ödemeli kart alacağım hocam.
    dediklerinide burada dikkate alacağım.

@SeRDaR

ilk fırsatta yapacağım iş o hocam inş verirler :)

@taekwondo

en çokta o adamlara kart veriyorlar nedense :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

okyuroum okuyorum bi siq anlamıyorum. gerçekten ne ne olacak tam olarak anlayıp, Bilal'e anlatır gibi madde madde yazabilecek olan var mı?

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    can498 bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

okyuroum okuyorum bi siq anlamıyorum. gerçekten ne ne olacak tam olarak anlayıp, Bilal'e anlatır gibi madde madde yazabilecek olan var mı?

• Gelir Odaklı Limit Belirleme: Yeni kredi kartı başvurularında veya limit artış taleplerinde; toplam limit belirlenirken sadece kişinin aylık veya yıllık ortalama geliri esas alınacaktır.

• Belge ile Gelir Teyidi Zorunluluğu: Gelir düzeyinin tespiti sadece bankalarca "geliri ispata elverişli" olarak kabul edilen resmi belgeler üzerinden yapılacaktır.

• Yüksek Limitli Kartlarda Zorunlu Azaltma: * Toplam kredi kartı limiti 400.000 TL ile 750.000 TL arasında olanların; Ocak 2025'ten bu yana görülen en düşük kullanılabilir limitlerinin %50'si oranında indirim yapılacaktır.

• Toplam kredi kartı limiti 750.000 TL'nin üzerinde olanların; kullanılabilir limitlerinin %80'i oranında indirim yapılacaktır.

• Uygulama Takvimi: Bu limit azaltma işlemlerinin bankalar tarafından en geç 15 Şubat 2026 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

• 400.000 TL Altı İstisnası: Limit azaltımı sonrası toplam limiti 400.000 TL ve altına düşen kişilerin, tekrar 400.000 TL'ye kadar olan limit artış taleplerinde yeni gelir teyidi kuralları uygulanmayacaktır. Ancak bu tutarın üzerindeki artışlar sıkı kurallara tabi olacaktır.

• Tam Uyum İçin Son Tarih: Tüm kredi kartı sahiplerinin limitlerinin, gelirleriyle tamamen uyumlu hale getirilmesi süreci 1 Ocak 2027 tarihine kadar tamamlanacaktır.

• Risk Merkezi Raporlaması: Bankalar, limit tahsisinde kullandıkları gelir bilgilerini günlük olarak Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'ne raporlamakla yükümlü kılınmıştır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Bu güncellemeler aslında çok önemli 2 arkadaşımın aylık gelirleri 60-100 bin bandında olmasına rağmen yaptıkları iş dolayısı ile banka hesaplarına çok fazla kendilerine ait olmayan para giriş çıkışı olduğu için ikisinin de limiti 750.000 + tl. 

bu iki arkadaşımdan bir tanesi iki ay önce artık faiz ödemekten kartlara takla attıramadığı için yapılandırma yapmak zorunda kaldı ve yapılandırmayı doğru ödemediği için hacizlik oldu.

Diğeri iyi iadere ediyor ama bankaların verdiği bu şişirilmiş limitlerin en büyük fiyaskosunu 2008 ABD konut kredi krizinde gördük bankalar herkese gereğinden fazla kredi verip kredi geri ödemeleri bir anda düşünce finans sistemi patladı.

Şuan çevremde fakir zengin ayırtetmeksizin borçsuz kredisiz insan yok.

En zengin diyebileceğiniz adam bile yeni arabasını krediyle alıyor bi yuvarlandıkmı ülkece beraber gideriz.

En güzel sistem devlet tarafından kredi kartı limitlerinin herkesin aylık net geliri kadar olmasıdır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Tanıdık  birisi su sporları işine girdi,sörf,ski vs iyi de masraf etti,iyi de kazandı ama ödeme de bulunmadı 5-6 yıl ödeme erteleme yapılandırma vs yaptı eş dost iş yaptırdı işini yaptırdı bir nevi.bu kış gelmeden denk geldi borcu yoktur  yaptım dedi kalan ödeme falan bitti dedi yurt dışına çıkacağım dedi.

Sistemin içinde kalıyorsan bankaların ahbabısın hiçbirisi olmasa da olmuyor.şu var onlar neye pozisyon alıyorlarsa kırıp dökmeden tersine davranmak karlıdır. 

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

kart limitlerinde hep vatandaşı sıkmaktansa zombi şirketleri sıkı takibe alıp onların fişini çekseler trilyonlarca kredi limit boşluğa düşer zaten.

adamlar kağıt üzerinde şirketi kurup kredileri basıp basıp piyasayı şişirdiler, sonra icralık oldular, bakın e-satış platformuna icralık olanların çoğu şirket.

goo.gl/qBNZmW
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dbcooper
    dbcooper's avatar
    Erkek

1.7 milyon limitim var. ocak 2025ten bu yana olan tum kullanılabilir limitlerime baktıgımda bu karara gore limitim 500-600 bin tl bandına dusecek. Yine kartını duzgun kullananlar kaybetti. her ay asgari odeyip patlak durumda olmus olsaydım limitim dusmeyecekti. acil bir saglık harcaması durumu için limiti saklıyordum. keske altın alsaymısım kartla.

dbcooper tarafından 02/Şub/26 11:22 tarihinde düzenlenmiştir

yan yatarak üzüm yiyen roma imparatoru