folder Tahribat.com Forumları
linefolder Kriptoparalar & Blockchain
linefolder Kripto Paralar Saadet Zinciri Değil Mi?



Kripto Paralar Saadet Zinciri Değil Mi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    N0NSt0P
    N0NSt0P's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Aralık/2009
    Erkek

     Kripto paralar Emtia mı, Menkul Kıymet mi, Para mı?
    Bu sorunun cevabı verildiği gün herşey değişecek. Diğer problemler ise Merkeziyetsiz olmaları, takip edilememeleri ve doğal olarak vergilendirmenin henüz yapılamamasından ötürü hükümetlerin işine gelmiyor. Ama Bir büyük sıkıntıda bankalar. Bu tokenların birbirinden farklı özellikleri ve kullanım amaçları olduğu için birbirinden farklı katagorilerde yer alıyorlar.
    Kredi çekmek, Ticaret yapmak, havale yapmak,  vb farklı amaçlarla kullanılabilen bir sürü token var. Lakin kredi çekerken, noterde satış yaparken birton kagıt evrak vs imzalamak gerekiyor.
    Lakin bu tokenlarla bunlara gerek kalmayacağı bariz şekilde belli oluyor. Şu an dünya piyasasında parabolluğu olduğu için fiyatlar da kademeli olarak artıyor. İnsanlar düz mantık ne olduğunu bilmeden tokenları alıp satıyorlar. Altın üretilebiliyor, para üretilebiliyor ama tokenların dağıtım şekilleri ve üretilememesi bunları daha değerli kılıyor. Ekonomik destek paketleri hükümetlerce bittiğinde, verilmemesi gereken kredi geri ödemeleri başladığında doğal olarak para dışındaki diğer varlıkların(Tokenler dahil) fiyatları düşecektir. 


    Yaşayan bilinç;bir şekilde birşeyin olasılığını, gerçeğe dönüştürme etkenidir. Evrenimizin oluşundaki en önemli unsur, onu gözlemleyen bilinçtir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2014
    Erkek

    işi bilmeyen adam bile kazanıyor çevremde var böyle kazanan borsa bilgisi sıfır yok öyle alıyor geçiyor ve öyle az felan değil bildiğin ev araba parası alan var 500 bin tl 2 trilyon felan bahsediyorum bana borsa yetiyor ilerde ne olur bilinmez 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    şu anda 

    son 3 ayda en saçma coin bile 3x 5x yapmış durumda

     

    100.000 tl atmaa cesaret edenler  ölüsünden 300.000 500.000 tl yaptı bile

    hele birde al sat biraz becerdiyse dediğin gibi güzel para vurdu 

     

    ama unutmamamlı para cebe girmediği sürece

    2017 de  olan olacak :D


    Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    vadeli falan yaptı sanırım yoksa spot piyasada bitcoin batırmazdı

    yada altcoin vs


    le le le sakine
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

    Blockchain ve kripto para kavramlarına akılları ermediği! için tü kaka diyenler işi uzmanından dimnleyin sonra bir daha konuşalım

    https://www.youtube.com/watch?v=6WtvWzroZt4

     

     

    blockchain örneği demişsiniz buyrun bariz hayatımıza girmesi gereken bir örnek..

    https://tr.euronews.com/2021/03/14/10-saniyelik-videoya-6-6-milyon-dolar-odendi

     

    Hocam 4 senede bir ekonimiye giriş kitabı yayınlayan popülüst twitter fenomenleriyle benim bilgimi bir tutma. 

    İşin şifreleme kısmında sıkıntı yok. Para teorisi kısmında sıkıntı var. Uzun uzun yazdım forumda zamanında. 

    Oluşturduğu senyoraj geliri tamamen kişisel çarpık bilgiden kaynaklanan bir yapay kod bu. 

    İşin içinde nash dengesinden tut ki para emisyonuna, çarpan yaratan kamusal harcamalardan tut ki long range optimal gysh noktasına kadar çok şeyi barındıran bir durum.

    Fanatikleşmeyin, bakın ben ekonomi biliyorum. Bu iş bu haliyle para olamaz diyorum size. İnternette her önünüze gelen adamın dediklerine inanmayın. 

    Hocam videonun sahibini taniyormusun bilmiyorum ama cidden bilgili bir kişidir. Neyse o konuyuya girmektense senin o bahsettiğin neden para değil yazilarini merak ettim linklerini paylaşır isen okumak isterim.

    Videonun sahibi boğaziçinde elektrik elektronik mühendisliği okumuş birisi. 

    sonrasında da yıllık 80.000 dolar ödenen amerikada bile zenginlerin gittiği bir okulda finans doktorası yapan birisi. 

    sonra 10 yıl kadar amerikanın en kötü üniversitelerinden birinden asistanlık, son yıllarında da doçentlik yapmış birisi.

    sonra da türkiye ye gelip bunları pazarlarken şansına katıldığı bir programın bir parçasının viral video olmasıyla ünlenen birisi. 

    twitter a gir bak, hiç bir adam akıllı derin ekonomik veri içeren bir değerlendirmesini göremezsin. hep yüzeysel yüzeysel boş ekonomiye giriş seviyesi yazılar. videolarını izlediğinde "yazılım öğren kendini geliştir boşu" "inanırsanız pembe osurursunuz, inanmayı bırakmayın boşu" "sabah 4 te kalkıp çalışmaya başlamalısınız çünkü bilmiyorum işte 4 te kalkın boşu" 

    youtube kanalına gir çok temek ekonomik konuları dahi anlatırken yanlışları gözüne çarpar. 

    kısaca özünde bu adam herhangi bir taşra üniversitesinde giriş seviye ekonomi anlatan bir proftan farklı birisi değil. sadece şansına medyatik olabilmiş birisi. 

    bu düzeyde birisi olarak kabul ederseniz ki ortalama bir prof olmak da az bir şey değildir tamam. 

    ama sanki bana merkez bankası düzeyinde ekonomi biliyor derseniz yanılırsınız. adam o düzeyde bilmiyor yani. 

    bir ekolü olmayan iktisatçı avusturya ekolü mü amerikan ekolü mü bilinmez. sen ne taraftasın neo keynesyen mi yeni klasik sentez mi bilinmez. 

    yada oturup bir gün karşınıza "bist e giren fonların başlangıç yılı itibariyle gysh ya katkılarının esnekliğinin analizi" tarzında analizlerle karşınıza çıkmaz. 

    tam bir küçük takımın büyük oyuncusu figürüdür. büyük liglere çekince batırır. 

    o yüzden işin duayeni filan demeyin bu adama. alakanız yoksa giriş seviyesi iktisat videolarını izleyin, 3-5 bişi öğretir, sonra da işte motivasyon konuşmalarını filan izleyin. iyi bir izleyici olursanız bir gün siz de pembe osurabilirsiniz hatta. ama kişisel iktisadi kararlarınızı bu piyasalarda yapacaksanız bundan öte bilgiler lazım. onun için de ingilizce paper okumak gerekir. dornbush fisher filan okumak gerekir. bu adamlar giriş seviyesi ders veren adamlar özünde. bunu unutmamak gerekir.

     

    hocam soruna gelince sitede mesajları bulmak çok zor baya aramak lazım. o yüzden kısaca nedenleri söyleyeyim.

    1- quantum bilgisayarları ile genesis bloğa kadar çok kısa sürede kırılabilme ve dayandığı blockchain teknolojisinin artık eski olması. bu şuana kadar çıkan tüm kripto paraları çöp yapıyor. genesis blocktan tekrardan yazılması lazım. quantum bilgisayarları emekleme halinde dahi değil henüz. gelecekte çok çok daha güçlü versiyonları çıktıkça yeni bir şifreleme gerekecek belki 50 sene boyunca her sene 2 kat güçlü bilgisayarlar çıkacak. bilemiyoruz. 50 qubit güçte şifreleme yapan bilgisayarları bir sene sonra 100 qubit yapanlar geçecek gibi bir durum var. uzmanı değilim araştırmalar sonucu buna ulaştım. 

    2- %51 saldırısı. bunu araştırırsın. 

    3- kaydi para. yani bankanın mevduatlarla diğer insanların kurumların taleplerini fonlayarak talep yaratması. senin kripto paran senin cüzdanında sadece senin kullanımında olursa banka bunu kaydi para için kullanamaz. 100 tl mevduattan 900 tl filan talep yaratır banka. zorunlu karşılık oranlarıyla da sınırsız para oluşturmalarının önüne geçilir. kısaca sen bankada para tutmazsan talep çok küçülür. talep olmazsa ekonomide çok sektör batar ve yeni bir çok daha düşük gysh düzeyinde optimalite kurulur. atıyorum bizim 800 milyar dolar gysh mız var. kaydi para olmazsa 50 milyar dolara düşer gibi bir durum. 

    4-  enflasyonla mücadele şansı yok. faizleri ayarlayıp talebi dizginleme şansı yok. çünkü banka yok. tamamen çarpık bilgiyle işlem yapan insanların kaderinde paranın değeri. 

    5- otorite yok, paranın güvenini veren tek bir kurum dahi yok. 

    6- borsaları filan malta da ne üdüğü belli olmayan kurumlar, sizin emirlerinize karşı size oynuyorlar büyük ihtimalle. Fx trader larda öyleydi ilk başta. sonra düzenleme geldi. baktılar ki kendi müşterilerine karşı pozisyon alıyorlar. bunlar da yapıyor ama farkında olmanız mümkün değil tabi. 

     

    yani daha yazarım da çok uzun oldu. kısaca henüz hazır değil kriptolar. sunduğu özgürlüğü de banka olmadığından bir şeye yaratamıyoruz. çok küçülüyor dünya gysh sı. eğer banka olsun derseniz de kripto olmasının bir mantığı kalmıyor. 2100 lü yıllarda insanlar tüm değerli cevherlere sınırsız ulaşacak diyorlar. altından meteorlara filan minehublar kuracaklar falan filan. o zaman adeti belli tamamen elektronik paralara geçilir işte. onda da kripto olmasının bir önemi olur mu bilmiyorum. şu haliyle sadece suçlulara ve borsalarından para kazanmaya çalışanlara yarıyor. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dalyKadir
    dalyKadir's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2020
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

    Blockchain ve kripto para kavramlarına akılları ermediği! için tü kaka diyenler işi uzmanından dimnleyin sonra bir daha konuşalım

    https://www.youtube.com/watch?v=6WtvWzroZt4

     

     

    blockchain örneği demişsiniz buyrun bariz hayatımıza girmesi gereken bir örnek..

    https://tr.euronews.com/2021/03/14/10-saniyelik-videoya-6-6-milyon-dolar-odendi

     

    Hocam 4 senede bir ekonimiye giriş kitabı yayınlayan popülüst twitter fenomenleriyle benim bilgimi bir tutma. 

    İşin şifreleme kısmında sıkıntı yok. Para teorisi kısmında sıkıntı var. Uzun uzun yazdım forumda zamanında. 

    Oluşturduğu senyoraj geliri tamamen kişisel çarpık bilgiden kaynaklanan bir yapay kod bu. 

    İşin içinde nash dengesinden tut ki para emisyonuna, çarpan yaratan kamusal harcamalardan tut ki long range optimal gysh noktasına kadar çok şeyi barındıran bir durum.

    Fanatikleşmeyin, bakın ben ekonomi biliyorum. Bu iş bu haliyle para olamaz diyorum size. İnternette her önünüze gelen adamın dediklerine inanmayın. 

    Hocam videonun sahibini taniyormusun bilmiyorum ama cidden bilgili bir kişidir. Neyse o konuyuya girmektense senin o bahsettiğin neden para değil yazilarini merak ettim linklerini paylaşır isen okumak isterim.

    Videonun sahibi boğaziçinde elektrik elektronik mühendisliği okumuş birisi. 

    sonrasında da yıllık 80.000 dolar ödenen amerikada bile zenginlerin gittiği bir okulda finans doktorası yapan birisi. 

    sonra 10 yıl kadar amerikanın en kötü üniversitelerinden birinden asistanlık, son yıllarında da doçentlik yapmış birisi.

    sonra da türkiye ye gelip bunları pazarlarken şansına katıldığı bir programın bir parçasının viral video olmasıyla ünlenen birisi. 

    twitter a gir bak, hiç bir adam akıllı derin ekonomik veri içeren bir değerlendirmesini göremezsin. hep yüzeysel yüzeysel boş ekonomiye giriş seviyesi yazılar. videolarını izlediğinde "yazılım öğren kendini geliştir boşu" "inanırsanız pembe osurursunuz, inanmayı bırakmayın boşu" "sabah 4 te kalkıp çalışmaya başlamalısınız çünkü bilmiyorum işte 4 te kalkın boşu" 

    youtube kanalına gir çok temek ekonomik konuları dahi anlatırken yanlışları gözüne çarpar. 

    kısaca özünde bu adam herhangi bir taşra üniversitesinde giriş seviye ekonomi anlatan bir proftan farklı birisi değil. sadece şansına medyatik olabilmiş birisi. 

    bu düzeyde birisi olarak kabul ederseniz ki ortalama bir prof olmak da az bir şey değildir tamam. 

    ama sanki bana merkez bankası düzeyinde ekonomi biliyor derseniz yanılırsınız. adam o düzeyde bilmiyor yani. 

    bir ekolü olmayan iktisatçı avusturya ekolü mü amerikan ekolü mü bilinmez. sen ne taraftasın neo keynesyen mi yeni klasik sentez mi bilinmez. 

    yada oturup bir gün karşınıza "bist e giren fonların başlangıç yılı itibariyle gysh ya katkılarının esnekliğinin analizi" tarzında analizlerle karşınıza çıkmaz. 

    tam bir küçük takımın büyük oyuncusu figürüdür. büyük liglere çekince batırır. 

    o yüzden işin duayeni filan demeyin bu adama. alakanız yoksa giriş seviyesi iktisat videolarını izleyin, 3-5 bişi öğretir, sonra da işte motivasyon konuşmalarını filan izleyin. iyi bir izleyici olursanız bir gün siz de pembe osurabilirsiniz hatta. ama kişisel iktisadi kararlarınızı bu piyasalarda yapacaksanız bundan öte bilgiler lazım. onun için de ingilizce paper okumak gerekir. dornbush fisher filan okumak gerekir. bu adamlar giriş seviyesi ders veren adamlar özünde. bunu unutmamak gerekir.

     

    hocam soruna gelince sitede mesajları bulmak çok zor baya aramak lazım. o yüzden kısaca nedenleri söyleyeyim.

    1- quantum bilgisayarları ile genesis bloğa kadar çok kısa sürede kırılabilme ve dayandığı blockchain teknolojisinin artık eski olması. bu şuana kadar çıkan tüm kripto paraları çöp yapıyor. genesis blocktan tekrardan yazılması lazım. quantum bilgisayarları emekleme halinde dahi değil henüz. gelecekte çok çok daha güçlü versiyonları çıktıkça yeni bir şifreleme gerekecek belki 50 sene boyunca her sene 2 kat güçlü bilgisayarlar çıkacak. bilemiyoruz. 50 qubit güçte şifreleme yapan bilgisayarları bir sene sonra 100 qubit yapanlar geçecek gibi bir durum var. uzmanı değilim araştırmalar sonucu buna ulaştım. 

    2- %51 saldırısı. bunu araştırırsın. 

    3- kaydi para. yani bankanın mevduatlarla diğer insanların kurumların taleplerini fonlayarak talep yaratması. senin kripto paran senin cüzdanında sadece senin kullanımında olursa banka bunu kaydi para için kullanamaz. 100 tl mevduattan 900 tl filan talep yaratır banka. zorunlu karşılık oranlarıyla da sınırsız para oluşturmalarının önüne geçilir. kısaca sen bankada para tutmazsan talep çok küçülür. talep olmazsa ekonomide çok sektör batar ve yeni bir çok daha düşük gysh düzeyinde optimalite kurulur. atıyorum bizim 800 milyar dolar gysh mız var. kaydi para olmazsa 50 milyar dolara düşer gibi bir durum. 

    4-  enflasyonla mücadele şansı yok. faizleri ayarlayıp talebi dizginleme şansı yok. çünkü banka yok. tamamen çarpık bilgiyle işlem yapan insanların kaderinde paranın değeri. 

    5- otorite yok, paranın güvenini veren tek bir kurum dahi yok. 

    6- borsaları filan malta da ne üdüğü belli olmayan kurumlar, sizin emirlerinize karşı size oynuyorlar büyük ihtimalle. Fx trader larda öyleydi ilk başta. sonra düzenleme geldi. baktılar ki kendi müşterilerine karşı pozisyon alıyorlar. bunlar da yapıyor ama farkında olmanız mümkün değil tabi. 

     

    yani daha yazarım da çok uzun oldu. kısaca henüz hazır değil kriptolar. sunduğu özgürlüğü de banka olmadığından bir şeye yaratamıyoruz. çok küçülüyor dünya gysh sı. eğer banka olsun derseniz de kripto olmasının bir mantığı kalmıyor. 2100 lü yıllarda insanlar tüm değerli cevherlere sınırsız ulaşacak diyorlar. altından meteorlara filan minehublar kuracaklar falan filan. o zaman adeti belli tamamen elektronik paralara geçilir işte. onda da kripto olmasının bir önemi olur mu bilmiyorum. şu haliyle sadece suçlulara ve borsalarından para kazanmaya çalışanlara yarıyor. 

    1- quantum bilgisayarları ile genesis bloğa kadar çok kısa sürede kırılabilme ve dayandığı blockchain teknolojisinin artık eski olması. bu şuana kadar çıkan tüm kripto paraları çöp yapıyor. genesis blocktan tekrardan yazılması lazım. quantum bilgisayarları emekleme halinde dahi değil henüz. gelecekte çok çok daha güçlü versiyonları çıktıkça yeni bir şifreleme gerekecek belki 50 sene boyunca her sene 2 kat güçlü bilgisayarlar çıkacak. bilemiyoruz. 50 qubit güçte şifreleme yapan bilgisayarları bir sene sonra 100 qubit yapanlar geçecek gibi bir durum var. uzmanı değilim araştırmalar sonucu buna ulaştım. 

    Hocam evrenin sırrını çözecek güçte bile olsa yapılamaz. Teknolojinin, zorluk seviyesinin artış mantiğin vs vs içeriğinde buna ait önlemler mevcuttur. Standart olarak söylenen 14-15 günde bir zorluk seviyesi artar muhabbeti var ya o aslında block sayisi ile alakalı. Geçmişi yeniden sıfırdan yazamayacağına emin olabilirsin, milyar değil trilyon defa daha güçlü bir hesaplama motoru da ciksa, algoritmada ona görer kendini otomatik ayarlıyacak ve geçmişi yeniden yazamayacaktir. 
    Fakat yeni işlemler için bu riski barindiracak, ki bir alttaki %51 işlemine denk gelecektir bu yapıda. Fakat bunun içinde farkli algoritmik önlemler var (pow yerine pos yapisi gibi)

    2- %51 saldırısı. bunu araştırırsın. 

    Pow kullanmaktan Pos kullanimina geçmek kadar basit bu %51 sorunundan kurtuluş. Stake ettiğin kadar mine edebilirsin diyip geçecek.

    3- kaydi para. yani bankanın mevduatlarla diğer insanların kurumların taleplerini fonlayarak talep yaratması. senin kripto paran senin cüzdanında sadece senin kullanımında olursa banka bunu kaydi para için kullanamaz. 100 tl mevduattan 900 tl filan talep yaratır banka. zorunlu karşılık oranlarıyla da sınırsız para oluşturmalarının önüne geçilir. kısaca sen bankada para tutmazsan talep çok küçülür. talep olmazsa ekonomide çok sektör batar ve yeni bir çok daha düşük gysh düzeyinde optimalite kurulur. atıyorum bizim 800 milyar dolar gysh mız var. kaydi para olmazsa 50 milyar dolara düşer gibi bir durum. 

    Suan avrupa merkez bankasi crypto currency bank sertifikasi için mevzuat hazırlıyor. Bir arkadasimda ona danişmanlik veriyor.

    4-  enflasyonla mücadele şansı yok. faizleri ayarlayıp talebi dizginleme şansı yok. çünkü banka yok. tamamen çarpık bilgiyle işlem yapan insanların kaderinde paranın değeri. 

    bankacilik yapisini suan borsalar karsiliyor örneğin binance de suanda faiz de duruyor benim elimde ki coinler. Bu nokta için dediğim gibi bankacilik lisansi da hazirlaniyor.

    5- otorite yok, paranın güvenini veren tek bir kurum dahi yok. 

    bunun avantaj dez avantaj durumunu değerlendirmek lazim. insanlarin değer olarak kabul ettiği bir yapinin başka kurumlar tarafindan açık şekilde denetlene bildiği bir yapi, üstelik hepsinin arkasi boş değil örneğin btc nin yapisal değişikliklerine karar veren bir dernek ve cominty yapisi mevcut. Eth için ise direk bir şirket var yönetimini yapan. Parasal anlamda garantörlük yapisi yok dersen onu da anlamaya calisirim ama altinin değerli olduğunun garantisini kim veriyor diye sormak gerekir bu durumda da.

    6- borsaları filan malta da ne üdüğü belli olmayan kurumlar, sizin emirlerinize karşı size oynuyorlar büyük ihtimalle. Fx trader larda öyleydi ilk başta. sonra düzenleme geldi. baktılar ki kendi müşterilerine karşı pozisyon alıyorlar. bunlar da yapıyor ama farkında olmanız mümkün değil tabi. 

    Maltada, estonyada coin firmalarinin ve borsalarin regulasyonu, sertifikasyonu var oyle kafana göre acamiyorsun. (türkiyedeki borsalar mesela kafasina göre acilabilir bir yapida, regulasyonu yok)

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Muhtemelen Bitcoin değilde abidik gubidik shitcoinler var. En başta güzel kar vaat edip sonrada sazanları topladıktan sonra düşüyor. Onlara para yatırmıştır.

    Elon Musk'ın aklına geldikçe cilalayan twitler attığı Dogecoin'de bunlardan biri. 


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
     

     

    Yani kısacası şuanki haliyle hazır değiller. 

    Ben asla para yerine geçmezler demiyorum. Geçebilirler. Devletler tarafından regüle edilirler, bankacılığa adaptasyonları sağlanır. Bitkartlar filan çıkar kredi kartı yerine, olur bir şey demiyorum. 

    O zaman paradan ne farkı kalıyor peki ? bir de bu var. Madem devletler yönetebilecek bunu ?? ECB tarafından kontrol ediliyorsa euro nun neyi var peki ? Normal elektronik paraya nazaran ne sunuyor bu durumda ?

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dalyKadir
    dalyKadir's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2020
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
     

     

    Yani kısacası şuanki haliyle hazır değiller. 

    Ben asla para yerine geçmezler demiyorum. Geçebilirler. Devletler tarafından regüle edilirler, bankacılığa adaptasyonları sağlanır. Bitkartlar filan çıkar kredi kartı yerine, olur bir şey demiyorum. 

    O zaman paradan ne farkı kalıyor peki ? bir de bu var. Madem devletler yönetebilecek bunu ?? ECB tarafından kontrol ediliyorsa euro nun neyi var peki ? Normal elektronik paraya nazaran ne sunuyor bu durumda ?

    programlana bilir yapisi, bankacilik regulasyonu gidip calisma mantiğini değiştirmiyor. Senin bunun üzerindne vereceğin hizmetlerin standartlarini belirliyor. Yani seni yetkilendiriyor. Coin'in yada token'in gücünü değil.

    Birseyin para olup olmadiğini böyle kesin soyluyor olusuna sasirmiştim aslinda. Adamlar zamanında deniz kabugunu para olarak kullanmişlar. Bir toplum bir obje için ortak değer kabul ettiği an paranin yerini alabiliyor diye anlıyorum. Bu arada crypto paralar bankalara değil, bankalar crypto paralara ihtiyaç duyuyor. Burada ki ilk açığı gören girişimciler suan yürüdü gitti.

    Neyse uzatmaya gerek yok söylemek istediğin daha hazır değiller, ee o zaman daha hazir değilken toplaya bildiğin kadar toplaman lazim çünkü hazir olduklarında cok daha değerli olacaklar.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    dalyKadir bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
     

     

    Yani kısacası şuanki haliyle hazır değiller. 

    Ben asla para yerine geçmezler demiyorum. Geçebilirler. Devletler tarafından regüle edilirler, bankacılığa adaptasyonları sağlanır. Bitkartlar filan çıkar kredi kartı yerine, olur bir şey demiyorum. 

    O zaman paradan ne farkı kalıyor peki ? bir de bu var. Madem devletler yönetebilecek bunu ?? ECB tarafından kontrol ediliyorsa euro nun neyi var peki ? Normal elektronik paraya nazaran ne sunuyor bu durumda ?

    programlana bilir yapisi, bankacilik regulasyonu gidip calisma mantiğini değiştirmiyor. Senin bunun üzerindne vereceğin hizmetlerin standartlarini belirliyor. Yani seni yetkilendiriyor. Coin'in yada token'in gücünü değil.

    Birseyin para olup olmadiğini böyle kesin soyluyor olusuna sasirmiştim aslinda. Adamlar zamanında deniz kabugunu para olarak kullanmişlar. Bir toplum bir obje için ortak değer kabul ettiği an paranin yerini alabiliyor diye anlıyorum. Bu arada crypto paralar bankalara değil, bankalar crypto paralara ihtiyaç duyuyor. Burada ki ilk açığı gören girişimciler suan yürüdü gitti.

    Neyse uzatmaya gerek yok söylemek istediğin daha hazır değiller, ee o zaman daha hazir değilken toplaya bildiğin kadar toplaman lazim çünkü hazir olduklarında cok daha değerli olacaklar.

    Ben şuan piyasada olanları toplama taraftarı değilim. Bunlardan day trade den vuran vuruyor. Devlet destekli olanları çıkar, bir devlet der ki kardeşim ben şu paranın arkasındayım. O zaman işler değişir. Şimdilerde portföyümün %5 i filan kripto. En riskli kısmını oluşturuyor benim gözümde pörtföyün. 

    Kısaca hala bir ütopya, 30 sene sonra belki, 50 sene yada yada 100 sene bilemiyoruz. 

    Dediğin gibi kolay taşınabiliyor ve bölünebiliyor diye demir parçalarıyla başladı metal para, sonra kağıt para çıktı. Çoğu insan aynı değerde olan kağıt yerine altın tutmayı tercih etti. Hatta osmanlı ekonomisini tüccar ve müslüman olmayan halkın altın parayı biriktirip kağıt parayı tercih etmemesi de yıkmıştır. Bu da çok benzer bir değişim. Senyoraj geliri olmayan abd ve avrupa ne yapar bakıp göreceğiz. Ben devlet müdehalesiyle ismi farklı olsa dahi elektronik parayla aynı olacağını düşünüyorum. 

Toplam Hit: 9658 Toplam Mesaj: 79
bitcoin