Laptop A Linux Kurma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

toshiba laptop var elimde L300 1A linux kullanmak istiorm

oyun falan oynamıorm photoshop dreamweaver falan kullanıorm sadece

hangi linux ü önerirsiniz dirver problemi falan olur mu 

aydınlatan olursa sevinirim :) 

www.yesilgrow.com - Growshop
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

hoca ubuntu öneririm =)

yani tek cümle ile budur, ne yazayım bilemedim; aklına takılanları sorarsan cevaplarız tabii =))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

hocam elimde ubuntu cd si var şimdi ubuntu 8.04 8.10uda indirmeye dier pc den başladım

şimdi ben alışana kadar e de kullanmayı planlıyorum hocam

aklıma takılan sorun driver lar sorun çıkartırmı 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

yok hoca çıkartmaz çok büyük ihtimal, çıkartırsada google ı kurcalar buluruz yolunu, sen bir dene de =))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

bana kallirsa cd seklinde olanlari degil dvd seklinde olani var ve torrent seklinde indirebiliyorsun. ha ben ubuntu kullaniyormuyum, hayir; ama kullanmaya baslayacagim yakin zamanda suan sadece sanal pc de nedir ne degildir diye ogrenmeye calisiyorum. bu arada 

torrent olarak indireceksen su adresten ftp://swtsrv.informatik.uni-mannheim.de/pub/linux/distributions/ubuntu-dvd-release/hardy/release

orada torrent uzantili bir dosya var gersini halledersin. bir de indirdikten sonra "hash"  kontrolu yapmayi unutma. ben bir cd indirdim normal yontemlerle eksk inmis heralde. bir gecemi ona ayirmistim yaw :S. normal kurulumdan sonra yeniden baslattigimda calismiyordu makina.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    herşeyden önce dosyalarını yedekle ondan sonra bu işe giriş...

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

korkulacak bir şey yok, yedek medek ne olaki, sadece kuracağın yeri hazırla yeter =)

dvd önerinisi de anlamadım, hatta sen elindeki 8.04 ü kur gitsin, net kotalı deilse 8.10 a yükseltirsin :W

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Yeah bunu yazdı:
    -----------------------------

-----------------------------

tabi kotali ise indirmesin. diger turlu er kurmaya calistiginda dil paketlerini yeniden internetten yuklemek isteyecektir. dvd surumunde dil paketleri beraberinde geliyor. ve sanirim ekstra programlarda var icerisinde. bu arada cd surumu kuruldugunda 3.5 gb yer kapliyor disk olarak. dvd surmu ise 5.5 gb yer kapliyor hazir kurulmus hali. 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

windowsla beraber kullanma seçeneğini yaptım ,

image falan aldı cd yi çıkarttı

pc yi yeniden başlattı

ubuntu yazısı ve çubuğu geldi gayet normal

sonra şu ekran geldi ;

http://img100.imageshack.us/img100/8582/dsc00303.jpg

bekledim

böyle bişeyler çıkmaya devam etti

pc kendine bidaha res attı

sonra ine böyle oldu 

sonra kendini kapattı :) 

nedendir bu sorun 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

oha o ne lan =))

hangi sürüm kurdun, nasıl kurdun, falan gibi detaylı bilgi verebilecek misin biraz...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

hocam sipariş ettiğim 8.04 cd si vardı

taktım Windowsla beraber kullan seçenğini seçtim E ye 15 gb Tr dil seçip kur dedim

cd image ını falan aldı

sonra cd yi çıkarttı pc yi yeniden başlat dedi

başlattım

windowsla ubuntu seçeneği çıktı

ubuntu dedim

sonra ubuntu başlangıç ekranı geldi

UBUNTU yazısı altında Progress bar

sonraki ekran buydu

10 dk kadar ekrandaki ufak çubuklar ileri geri gitti 

sonra pc kendine res attı 

tekrar ubuntuyu seçtim

yine aynısı oldu