Laptop A Linux Kurma
-
toshiba laptop var elimde L300 1A linux kullanmak istiorm
oyun falan oynamıorm photoshop dreamweaver falan kullanıorm sadece
hangi linux ü önerirsiniz dirver problemi falan olur mu
aydınlatan olursa sevinirim :)
-
hoca ubuntu öneririm =)
yani tek cümle ile budur, ne yazayım bilemedim; aklına takılanları sorarsan cevaplarız tabii =))
-
hocam elimde ubuntu cd si var şimdi ubuntu 8.04 8.10uda indirmeye dier pc den başladım
şimdi ben alışana kadar e de kullanmayı planlıyorum hocam
aklıma takılan sorun driver lar sorun çıkartırmı
-
yok hoca çıkartmaz çok büyük ihtimal, çıkartırsada google ı kurcalar buluruz yolunu, sen bir dene de =))
-
bana kallirsa cd seklinde olanlari degil dvd seklinde olani var ve torrent seklinde indirebiliyorsun. ha ben ubuntu kullaniyormuyum, hayir; ama kullanmaya baslayacagim yakin zamanda suan sadece sanal pc de nedir ne degildir diye ogrenmeye calisiyorum. bu arada
torrent olarak indireceksen su adresten ftp://swtsrv.informatik.uni-mannheim.de/pub/linux/distributions/ubuntu-dvd-release/hardy/release
orada torrent uzantili bir dosya var gersini halledersin. bir de indirdikten sonra "hash" kontrolu yapmayi unutma. ben bir cd indirdim normal yontemlerle eksk inmis heralde. bir gecemi ona ayirmistim yaw :S. normal kurulumdan sonra yeniden baslattigimda calismiyordu makina.
-
herşeyden önce dosyalarını yedekle ondan sonra bu işe giriş...
-
korkulacak bir şey yok, yedek medek ne olaki, sadece kuracağın yeri hazırla yeter =)
dvd önerinisi de anlamadım, hatta sen elindeki 8.04 ü kur gitsin, net kotalı deilse 8.10 a yükseltirsin :W
-
Yeah bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------tabi kotali ise indirmesin. diger turlu er kurmaya calistiginda dil paketlerini yeniden internetten yuklemek isteyecektir. dvd surumunde dil paketleri beraberinde geliyor. ve sanirim ekstra programlarda var icerisinde. bu arada cd surumu kuruldugunda 3.5 gb yer kapliyor disk olarak. dvd surmu ise 5.5 gb yer kapliyor hazir kurulmus hali.
-
windowsla beraber kullanma seçeneğini yaptım ,
image falan aldı cd yi çıkarttı
pc yi yeniden başlattı
ubuntu yazısı ve çubuğu geldi gayet normal
sonra şu ekran geldi ;
http://img100.imageshack.us/img100/8582/dsc00303.jpg
bekledim
böyle bişeyler çıkmaya devam etti
pc kendine bidaha res attı
sonra ine böyle oldu
sonra kendini kapattı :)
nedendir bu sorun
-
oha o ne lan =))
hangi sürüm kurdun, nasıl kurdun, falan gibi detaylı bilgi verebilecek misin biraz...
-
hocam sipariş ettiğim 8.04 cd si vardı
taktım Windowsla beraber kullan seçenğini seçtim E ye 15 gb Tr dil seçip kur dedim
cd image ını falan aldı
sonra cd yi çıkarttı pc yi yeniden başlat dedi
başlattım
windowsla ubuntu seçeneği çıktı
ubuntu dedim
sonra ubuntu başlangıç ekranı geldi
UBUNTU yazısı altında Progress bar
sonraki ekran buydu
10 dk kadar ekrandaki ufak çubuklar ileri geri gitti
sonra pc kendine res attı
tekrar ubuntuyu seçtim
yine aynısı oldu