folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop Alırken Markaya Mı Yoksa Özelliklere Mi Bakarsınız?

Laptop Alırken Markaya Mı Yoksa Özelliklere Mi Bakarsınız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Merhaba hacılar. Aklıma çok takılan bir soru bu. 

Şimdi şöyle. Çoğu kişi genellikle Laptoplarda markaya bakar. Diyelim Toshiba bir ürün çıkarmıştır hemen bunu alalım! Neden?; Toshiba sağlamdır. 

İyi sağlamda önemli olan özellikleri değil midir?

Konuyu şöyle açayım; Exper markalı i7 işlemci, 4GB Ram, 1GB Paylaşımsız Ekran, 1TB HDD özellikli bir laptop var birde TOSHIBA markalı i5 işlemci, 4GB Ram, 512 Ekran, 680GB HDD özellikli laptop var.

Bunlara göre markaya mı bakarsınız yoksa özelliklere göre mi laptop alırsınız? 

Ben hava atacağım, isim önemli benim için diyenler TOSHIBA der elbet, hayır ben kullanacağım bana özellikler lazım diyenler Exper der. 

Bu yazıda geçen marka ve özellikler tamamen hayal ürünüdür :P 

ne diyon?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Malzeme kalitesi,

Teknik servis desteği,

Performans,

Estetik

Edit: Neden bu şekilde sıraladığımı yazmalıyım; Bir notebook u yanımızda taşıyoruz, yatakta, masada, dizimizin üzerinde, farklı hava ve iklim koşullarında, otobüste, uçakta, otomobilde her yerde kullanıyoruz, düşüyor, bazen neme ısıya ve aşırı soğuğa maruz kalıyor, bazen ıslanıyor, çarptığımız oluyor başka şeyler oluyor, oluyor da oluyor.

Bilgisayarına bebek gibi bakamazsın, sen dikkat etsen bile başkası gelip çarpacaktır, dayanıklılık, malzeme kalitesi çokönemlidir, aldığımız bir notebooku yaklaşık 2 sene (730 gün) hergün kullanıyoruz, genelde gün boyu açık kalıyor. Bir notebookun servise gidip gelmesi demek 15 günlük iş kaybı demektir, kasası gevşeyen laçka olan notebook insanı işinden soğutur, malzemesinin rengi matlaşan, adi plastiğe dönüşen bir bilgisayar kullanıcıyı iğrendirir. teknik servis desteği iyi olmayan hiç bir markaya 5 kuruş vermem. makine normalde hızlı çalışıp da biraz ısıyı görünce sıçıyorsa boardın kalitesizliğidir, exper, casper gibi markalardan bu yüzden uzak dururum. performans ve estetik önemli ama işte süreklilik, dayanıklılık devamlılık daha önemli. i7 makinen vardır toplam kullanım verimine baktığında i5 den daha düşükse bir işe yaramaz, hız herşey değildir.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

özelliğe bakarım..    ama marka 2.plan, sonra tabiki fiyat.. 

edit: toshiba var özellikleri dediğin exper gibi fiyatı uçuk  işimi görüyo yeterli  :D  hatta yakında dolar inerse solid s. disk ocz yada sandisk alıcam özelliklerini arttıracam..

he birde ısınma problemi olmamalı..   yoksa al özellikleri iyi bir casper sonra motor gibi fun buda olmaz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

Birine sorduğumda çoğu marka OEM kullanır falan diye bir cevap aldım çok şaşırdım ve tebessüm ettim. Sanki diğer markalar kendisi üretiyor işlemciyi, rami falan. 

ne diyon?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

özellik dediğin işlemci/ram/hdd'den ibaret değildir. (atıyorum) exper ya da casper'ın şarj ünitesini 7-8 ay içinde eline alabilirsin, pil ömrü düşük olur, fanı bozulur, ısınır, devreleri yanar, ekranı zamanla sönmeye başlar vesaire vesaire.

http://kocaer.me
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Gözlemlerim ve deneyimlerimin yanın da kullanacağım yere göre alırım. Örneği ele alırsak Toshiba derim. Exper Türk markası olmasının yanısıra geçir gitsin felsefeside vardır. Isınması sorun olur, pil ömrü sorun olur, teknik desteğin de muhattap bulamazsın vs. uzar gider. (Gerçi Toshiba da bir Lenovo değil benim gözümde) I Lov ThinkPad :Ç

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

o6u2 bunu yazdı:
    -----------------------------

özellik dediğin işlemci/ram/hdd'den ibaret değildir. (atıyorum) exper ya da casper'ın şarj ünitesini 7-8 ay içinde eline alabilirsin, pil ömrü düşük olur, fanı bozulur, ısınır, devreleri yanar, ekranı zamanla sönmeye başlar vesaire vesaire.

Az çok hepimiz markaların ısınma sorunları, ekran dayanıklılığını vs bildiğimiz için onları söyleme gereği duymadım. Samsung'un ekran dayanıklılığı sıfır. 

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

casper sa uzaklaşır  kaçarım arkama bakmadan ondan sonra  özellik

Ayet var, ayet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mecri266
    mecri266's avatar
    Erkek

Programmer bunu yazdı:

casper sa uzaklaşır  kaçarım arkama bakmadan ondan sonra  özellik

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lucas
    lucas's avatar
    Erkek
    hp,acer,casper a karsi onyargilarim olustu. cogu arkadasimda leptop var bu markalar sorunlu bence. Dell ve sony vaio tas gibiler, packard bell urun ozellikleri iyi fiyatida uygun oluyo. ama sorarsan leptobun varmi diye , yok :) hepsi tamamen gozlemlediklerim

Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

Forever Toshiba, gerisi önemli değil 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Toplam Hit: 4546 Toplam Mesaj: 29