folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Laptop Alırken Markaya Mı Yoksa Özelliklere Mi Bakarsınız?

Laptop Alırken Markaya Mı Yoksa Özelliklere Mi Bakarsınız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

en önemlisi soğutma sistemi bence oda zaten malzeme kalitesi ile oluyor daha çok 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bryce
    Bryce's avatar
    Erkek

exper casper almam ama şahsi fikrim toshiba sony de almam.Asus, lenovo,samsung,acer gibi markaların modellerine kasalarına özelliklerine göre seçim yaparım.

RESPECT !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Tartışmasız şuanda apple dan sonra gelen en iyi marka sony. elimden her türlü marka laptop gecti. sony en iyi performansı veren oldu. eğer bi yerde sony varsa gözüm kapalı alırım hoca.

acer, casper ve hp den uzakdurun derim. sony i 4 yıl kullanacaksanız acer ve casper ı 1 bucuk yılkullanırsınız. sony de fanın sesini çokaz duyarsınız. ısınmada çok çok az poblem olur. hem estetik hem kullanışlıdır.

ha şuan kullandığım laptop  lg ve hiç memnundeğilim. çok ısınıyor. 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

laptop piyasasında çok tutulmayan msi de var. genelde çok siklenmeyen bi marka. ama fiyatı uygun, özellikleri iyi oluyor.

ben kullanıyorum. küfrede küfrede kullanıyorum. bi daha laptop alırsam yine msi alma ihtimalim yüksek.

niye; ucuz, üst düzey kaliteli değil ama çok dandik kaliteli de değil. özellikleri tatmin edici. elektronik hiç bir ürünümü hor kullanmam. laptopumlada bir derdim yok ama ekran çipindeki lehimlerinde bir sorun var galiba. ara sıra ekrana görüntü gelmiyor. açık bırakıp ısıtmam gerekiyor.

kısaca benim için, önce fiyat, sonra özellik, sonra kalite.

not : kalite aslında önemli bir parçadır. sıralamada son sırada olduğu şairin burada hiç önem vermediği anlamını içermez.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

Silent_King

usta valla acer 5920g laptopım vardı  aldıktan 1 sene sonra bır kez servise gitti ekranda görüntü gitmişti ondan sonraki  "3.5" sene boyunca tek bir problem cıkarmadı , üstelik vista geldi ve ben tam tamına "bozuk 8 xp" cd si ile onu xp ye cevirmiştim, 1 kez bile sorun cıkartmadı sadece ekran kartı kronik problemliydi kuzey kutup mu bilmemnesı varmış anakartların orda soğutucu vb gıbı bırşey o yuzden herkeste 2-3 seneden sonra gıdıyordu hanı ekran kartı kullanılmaz hale gelıyordu , ölede oldu zaten gecenlerde sattım 350e ama makına tıkır tıkır işliyordu hanı öle dıyım bırazda şans meselesi (:

örneğin acer casper demişsiniz bende gecen sene y560 almıştım lenovo ama internette acın okuyun i7 işlemci makına hızlı felaket bişi ama bugüne kadar görebiliceğiniz en siktiri boktan malzemeden yapılmış , 2.ayda her 2 kullanıcıdan birinin ekranı tutan menteşeleri kırılıyordu, ısınma desenız hıc bırşey yapmazken 65+ derecedeydı cogu kişinin en az 3-4 kez servise gittiğini biliyorum, gördüm , duydum (forumlarda  bu konuda ınanılmaz kanıtlar dolu , ben dahil olmak üzere (: )..

yani elektronik eşya "tamamıyle" şans meselesi , ben dediğim gibi ilk acer laptopımı aldım eve geldım 1.hafta pc kapandı kökten gitti vatana gittim geri verdim, ikinciside hiç acılmadı eve geldıgımde, tekrar gittim yenısını aldım oda neredeyse 0  sıkıntıyla benı 4 sene kesintisiz idare etti (:

ilk başta benım ıcın en onemlısı ;

- teknis servis

- satış sonrası müşteri memnunıyeti (sorununla saglam ve sıkı bir şekilde ilgilenıyorlar mı filan hani )

- bilgisayarın yapımında kullanılan malzemelerin sağlamlığı

- ürünün kronik sorunu varmı yokmu filan araştırıp alırım, hanı soğutma sistemi , ısınma vb problemler günümüzde büyük etken

ama herşeyden önce kullanıcı yorumları vs ..

fakat nolursa olsun allah yapısı degıl kul yapısı onuda göz önünde bulundurucaksın hoca  

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halogen
    halogen's avatar
    Erkek

önce etiketine bakarım. o paraya değer mi diye özelliklerine bakarım. 4-5 mağazadaki aynı ürünlerle karşılaştırmasına bakarım. en uygun olanını alırım :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Önce ne için kullanacağımı kararlaştırır sonra fiyat aralığı araştırması yaparım.

Ardından marka gözetmeksizin forum/blog larda yer alan test/incelemelere bakar en sorunsuz (ısınma/malzeme kalitesi/donanım uygunluğu) en uygun fiyatlısını alırım.

Bu iletiyi 3 yıldır abartısız 7/24 çalışan casper dan yazıyorum :) 

Solak Cerrah
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Brown
    Brown's avatar
    Erkek

casper, hp, exper = çöp

asus, dell = bilgisayar

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

özelliklere de bakarım, markayada bakarım. ortak noktada buluşmaya çalışırım. ama laptop alacaklara bir tavsiye kesinlikle optimus teknolojili asus almayın. sürekli sorun çıkartıyorlar. sorun bende mi acaba dedim ama çevremdeki o ürün kullanıcılarıda aynı şeyleri söylüyorlar. SAKIN

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

elimde çok eski bi acer var.halen gidiyor.bitti süresi ama beni sallıyor.acerlara gelecek olursak..genel olarak kasası dandik olduğu için genel bi ısınma sorunu vardır.hava alıp veren kısımları küçük..ama acerler dayanıklı oluyor ve ucuz oluyorlar.

onun dışında dell var tabiki..üstüne çay döküldü bilgisayar halen sapasağlam çalışıyor.(bilg acıkken döküldü)

capser exper bilgisayar alan adam, bilgisayardan anlamayan adamdır.çünkü casper in zilyon tane reklamı var ve millet kanıyor alıyor.reklama düşen adamlar bunlar..

sony...zaten baslı basına marka.hicbir zaman sorun cıkarmaz.çok kaliteli fakat fiyat konusu :S 2 katı desek yeridir..

toshiba:S sevemediğim marka..gereğinden fazla pahalı.sonyde pahalı fakat sony hak ediyor..böle bir pahalılık durumu var.

sonuç olarak aralarında cok ucuk farklar yoksa önce marka sonra bilgisayar özellikleri derim ben 

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
Toplam Hit: 4547 Toplam Mesaj: 29