Laptop Alırken Markaya Mı Yoksa Özelliklere Mi Bakarsınız?
-
1.Marka
2.Özellikler
3.Fiyat
Hocam mesele casperden laptop alıyosun özellikleri çok iyi fiyatıda çok düşük ama casper aldıktan sonra o bilgisayarı neyapacaksın böyle düşün herşeyden önce marka derim ben sonra özellikler. Marka va özellikler bide fiyat tutduğu benim için bi problem olmaz
-
tabiki elektronik işi şans işidir lakin, sen tutup da 10 liralık ürünü, aynı işi görüyor diye 1 liralık çin kopyasını tercih edersen orda bir dur derim,
diğer dandik firmaları bilmem de casper ne yapıyor söyliym :)
çin de yaptırıyor makinaları sonra bios logosunu casper olarak değiştiriyo al sana laptop :D
adamların sitesinde bios update diye bi olay bile yok :) email atıyorum bios güncelleme verin diye,
adam siz laptop'u gönderin biz atarız diyor :) he gönderim de 45 gün laptopsuz avara gibi dolanayım 2 dklık mevzu için :)
onun yerine çin forumlarını yarım saat araştırıp orjinal bios'u buldum hasee midir nedir
eskiden Q3G51 bios sürümlü pc şuan Q3H21 ve alienware logosuyla başlıyor pc ::D:D
ha teknik servisi hakkında şunu söyliyim
laptop'a cola döktüm, garanti kapsamında yaptılar, anakart ekran kartı felan değişti ama klavye değişimine 130 kağıt aldılar :) şimdiki aklım olsa onu değiştirtceme usb klavye alırdım 20 kağıda neyse :)
bir de benim laptop 3 yıllık ve fan'ı kamyon motoru gibi ses çıkarıyorken, şimdilerde hiç çalışmıyor desem :)
ha genede hayran kaldıgım bi olay, laptop'u fansız kullanabiliyorum :D 50-60 derece arası sabit kalıyor nette dolanırken :D
şöyle bi olay var casper malları cidden sağlam gibi ama bir defa bozuldu mu, boku yedin. ben bir defa casper garantiye yolladım bu fan için, temizlemişler sadece
1 hafta sonra ses gene arttı, özel bi servise verdim o da bişiler yaptı gene 3-4 hafta dayandı,
şimdiki aklım olsa asus dell falan alırdım
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------Malzeme kalitesi,
Teknik servis desteği,
Performans,
Estetik
Edit: Neden bu şekilde sıraladığımı yazmalıyım; Bir notebook u yanımızda taşıyoruz, yatakta, masada, dizimizin üzerinde, farklı hava ve iklim koşullarında, otobüste, uçakta, otomobilde her yerde kullanıyoruz, düşüyor, bazen neme ısıya ve aşırı soğuğa maruz kalıyor, bazen ıslanıyor, çarptığımız oluyor başka şeyler oluyor, oluyor da oluyor.
Bilgisayarına bebek gibi bakamazsın, sen dikkat etsen bile başkası gelip çarpacaktır, dayanıklılık, malzeme kalitesi çokönemlidir, aldığımız bir notebooku yaklaşık 2 sene (730 gün) hergün kullanıyoruz, genelde gün boyu açık kalıyor. Bir notebookun servise gidip gelmesi demek 15 günlük iş kaybı demektir, kasası gevşeyen laçka olan notebook insanı işinden soğutur, malzemesinin rengi matlaşan, adi plastiğe dönüşen bir bilgisayar kullanıcıyı iğrendirir. teknik servis desteği iyi olmayan hiç bir markaya 5 kuruş vermem. makine normalde hızlı çalışıp da biraz ısıyı görünce sıçıyorsa boardın kalitesizliğidir, exper, casper gibi markalardan bu yüzden uzak dururum. performans ve estetik önemli ama işte süreklilik, dayanıklılık devamlılık daha önemli. i7 makinen vardır toplam kullanım verimine baktığında i5 den daha düşükse bir işe yaramaz, hız herşey değildir.
-----------------------------+ bide kullanilan diger malzemeler hoparlor touchpad ekran kalitesi de onemli tabi her markanin iyiside kotusude var genelde fiyat fark ediyo ama ayni paraya daha kaliteli bi pc de alabildigin olabiliyo sadece casper in makinalarinin %90 i cok dandik kasa ekran hoparlor vs kalites'ne sah'p
-
Kardeş Al bir Sony Cocuga Miras Birak Her zaman derim Sony Sony Sony
-
hocam, hava atıcaksan markaya bakarlar. Bkz: senin Pc nin markası ne? -Asus i7
-
1 ) Şimdi şöyle. Çoğu kişi genellikle Laptoplarda markaya bakar. Diyelim Toshiba bir ürün çıkarmıştır hemen bunu alalım! Neden?; Toshiba sağlamdır.
markada, kalite ve performans birleşiyorsa bakar tabi. Ama her marka, model için geçerli değildir.
teknik servisin çok iyi olması şart, ona göre seçim yapman lazım yoksa kendi eline mahkum kalırsın. anlamıyorsan piyasada bilgisayarcı diye dolanan arkadaşların elinde makinan kobay a döner bir daha o makinayı istekli bir şekilde kullanamazsın.2 ) İyi sağlamda önemli olan özellikleri değil midir?
Evet, marka sağlam olabilir fakat fiyaskoyla sonuçlanabilir de seçimin bu tamamen kullanıcıya kalmış. Araştırma yapmadan damdan düşer gibi atlarsan laptopa, sinirden elinden düşebilir, kayabilir, duvara doğru yol alabilir vs vs vs..
3 ) Konuyu şöyle açayım; Exper markalı i7 işlemci, 4GB Ram, 1GB Paylaşımsız Ekran, 1TB HDD özellikli bir laptop var birde TOSHIBA markalı i5 işlemci, 4GB Ram, 512 Ekran, 680GB HDD özellikli laptop var. Bunlara göre markaya mı bakarsınız yoksa özelliklere göre mi laptop alırsınız?
Exper ve toshiba arasında pe bir fark yok aynı kalitede ürün yapmaya çalışıyorlar, önce alacağım sistemi detaylı bir incelerdim ondan sonra karar verirdim.4 ) Ben hava atacağım, isim önemli benim için diyenler TOSHIBA der elbet, hayır ben kullanacağım bana özellikler lazım diyenler Exper der.
yanlış yaklaşım, markayla değil işlevle hava atılır :D
not : bu yazılanlar bir teknik servisçinin %1 verdiği bilgiden sadece biridir, çok çeşitli konularda buluşup anlatmam dileği ile esenle kalın. -
dell üstüne tanımam
-
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------1 ) Şimdi şöyle. Çoğu kişi genellikle Laptoplarda markaya bakar. Diyelim Toshiba bir ürün çıkarmıştır hemen bunu alalım! Neden?; Toshiba sağlamdır.
markada, kalite ve performans birleşiyorsa bakar tabi. Ama her marka, model için geçerli değildir.
teknik servisin çok iyi olması şart, ona göre seçim yapman lazım yoksa kendi eline mahkum kalırsın. anlamıyorsan piyasada bilgisayarcı diye dolanan arkadaşların elinde makinan kobay a döner bir daha o makinayı istekli bir şekilde kullanamazsın.2 ) İyi sağlamda önemli olan özellikleri değil midir?
Evet, marka sağlam olabilir fakat fiyaskoyla sonuçlanabilir de seçimin bu tamamen kullanıcıya kalmış. Araştırma yapmadan damdan düşer gibi atlarsan laptopa, sinirden elinden düşebilir, kayabilir, duvara doğru yol alabilir vs vs vs..
3 ) Konuyu şöyle açayım; Exper markalı i7 işlemci, 4GB Ram, 1GB Paylaşımsız Ekran, 1TB HDD özellikli bir laptop var birde TOSHIBA markalı i5 işlemci, 4GB Ram, 512 Ekran, 680GB HDD özellikli laptop var. Bunlara göre markaya mı bakarsınız yoksa özelliklere göre mi laptop alırsınız?
Exper ve toshiba arasında pe bir fark yok aynı kalitede ürün yapmaya çalışıyorlar, önce alacağım sistemi detaylı bir incelerdim ondan sonra karar verirdim.4 ) Ben hava atacağım, isim önemli benim için diyenler TOSHIBA der elbet, hayır ben kullanacağım bana özellikler lazım diyenler Exper der.
yanlış yaklaşım, markayla değil işlevle hava atılır :D
not : bu yazılanlar bir teknik servisçinin %1 verdiği bilgiden sadece biridir, çok çeşitli konularda buluşup anlatmam dileği ile esenle kalın.
-----------------------------
Adamsin ya :D