folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Laptop İçin Şarjlı Modem Yapmak.. Yapmak İsteyenler Buyrun.

Laptop İçin Şarjlı Modem Yapmak.. Yapmak İsteyenler Buyrun.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    DawnOfDarkness bunu yazdı

Emek verip birseyler yapmak gayet güzel.:)

Eline saglik.

Teşekkürler hocam, Taktir edeni Taktir ederim.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek

hacı sen pır fena :)

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

bende eski laptop bataryasını dağıttım, 4 adet pille, 12ve 5 volt alarak, harddisklerin elektrikli kısmını kontrol için bişiler yaptım. bağlıyorum sata-ide hddyi enerjiden, kafa doğru çalışıyormu, doğru park ediyormu, alette kafa atma varmı v.s. ayak üstü sesini dinleyerek öğreniyorum :)

benim gibi sağdan soldan malzeme alan kişiler için harddisk testine güzel bişey. en fazla badsectorlü çıkıyo aldığım diskler :)

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amil12
    amil12's avatar
    Erkek

güzel görünüyo tebrikler

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Fotoğraflar tam anlaşılmıyor. Yaptığın şey tam olarak bu mu hocam (kusura bakmayın götünizle çizseniz daha iyi çizersiniz. biliyorum!)

http://i48.tinypic.com/m911xj.png

Eğer böyle ise bunun bir zararı yok mu? Piller patlamasın sonra hocam? Adaptörün kaç A sağlayabilen bir adaptör? Kullanıdığın laptop pilinin kapasitesi ne kadardı? Çıkış Voltajı ne kadardı? Mesela benim bir tane pilim var ama çıkış voltajı 11.1 V sanırım. Çalıştırır mı?
    Cevaplarını bekliyorum hocam.

DrKill tarafından 17/Mar/13 05:31 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Yukarı! cevap bekliyorum....

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Yukarı! cevap bekliyorum....

Resimde görülen Sarı kablo, Laptop bataryasının artı Kutbudur. Oraya bağlanan Kırmızı kablodur, Şarj Adaptöründen gelen kablodur.

Gerisi zaten Şase.. Eksi Kutuptur.

Bağlantı çok basittir. Yapmanız gereken Paralel bağlantı kurmak. Adaptörden Önce Pillere Bağlantı verin, Pillerden de Modeme giden Kabloyu bağlayarak Modeme Bağlantı verin.

Kusura bakmayın Pazar günleri yokumda. Dükkanı açmam.

ShockMan tarafından 18/Mar/13 09:39 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

arkadaşlar bir ara aküden 220 yapan devre vardı . konu nerede bilen var mı ..oradan yola çıkarak aküden modem voltaj ve amperine uygun güç kaynağı yapılabilir belki

Hayırlısı...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Erkek

Tebrikler hocam:) eline sağlık

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Peki hocam ben bir şey sorayım o halde.

Biz bu modem kablosunu kesip lehimlemek yerine, elimizdeki bataryaya şarj olması için bir kablo ile fiş ve diğer tarafında da çıkış için bir kablo ile priz yerleştirsek de UPS tarzında bir şey yapsak nasıl olur? Sonuçta bu bataryalar dizüstü bilgisayarlar üzerinde iken de aynı görevi görüyorlar :P Kapalı seyyar prizler bu iş için kullanılabilir diye düşünüyorum. Siz ne düşünürsünüz bilemem :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 8344 Toplam Mesaj: 57