Lazer Le Komsu Dinleme Cihazi !!
-
2FaN bunu yazdı:
-----------------------------cadmium sulfid photocell dediği şey LDR'dir.
Çok mantıksız geldi bana video.Ses dalgalarını o lazer nasıl algılayıpta gönderiyor çözemedim :|
-----------------------------Ses dalgaları odadki her şey gibi camı da titreştirir.. Bu camdan yansıyan lazer ışını da ses tarafından titreştirilen cam tarfından titreştirilir
Böylece ses dalgası lazer ışığı ile taşınmış olur... YAn aslında cihaz pencereyi dinler...
Yalnız görünür lazer kullnırsanız tesbit edilirsiniz kesinlikle...
İstihbaratta bu durum genellikle istenmez.. o yüzden görünmez lazer kullanmak lzaım..
-
Hmmm anlattığına göre yapması çok basit...
Lazer kaynağını sabitliyoruz..
Eski bir kulaklık kablosunun uçlarını biraz soyuyor ve "Cadmium sulfide (CdS)" in bir ucuna kırmızı ve beyaz kabloyu, diğer ucunada siyah kabloyu bağlayıp devreyi oluşturuyor...
(burayı tam anladım ama) Son olarak lazeri hedef yerdeki bir yansıtıcıya tutuyor(pencere ye).. Yansıyan ışının karşısına bu CDS i yerleştirip herhangi bir programdan ses kaydı yapmaya başlıyor..
Tatilde bir denemek lazım ...
-
-
-
lazer ile dinleme olayı öle kolay bişey değil kanıca çünki kolay olsa şimdi herkes yapmıştı ve birbirini dinliyor olurdu...siz o videodakine bakmayın adamlar bu lazerli sistemlerin kıralını yapmışlar çok hassas 80 milyara felan satıyorlar bir sürü zamazingosu var yanında..
o resimdeki de ses dalgalarının çanağına çarpmasıyla oluşan titreşimleri özel anfi katıyla yükselten ve kulanklığa veren bir dalgadır çok ta güzle bişey ama yakından biri bağırırsa sağır eder sizi :D
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=lazer&folderid=59997
en sonunda yapacam ha... boşverin bunları herkes keyfine baksın.