folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Lise Sondayım Matematiğin En Başındayım!!

Lise Sondayım Matematiğin En Başındayım!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByKuTsaL
    ByKuTsaL's avatar
    Erkek
    hocam en iyisi sen bı ders al ;)

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

mat1 sayısal zeka gerektirir. aklından hesaplar yapmaya çalış sayıları çarp 2,3 basamaklı falan ne gelirse işte.

mat2 konusunda daha şanslısın çünkü ezber gerektirir. dolu formül var ezberle %70 hallettin. %30u da mat1 gerektirir 

başarılar, kendine güven.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

1 gusul iki fatiha işi halleder :| derken şaka tabii...

Şimdi matematiği çalışmak çok zevkli bir iştir. Önce eline bir kaynak alıcan. Konu anlatımlı uygulamalı. Bol bol çözümlü soru olsun.

Konuya başlıyoruz. Konumuz ne? Atıyorum trigonometri.

En baştan başlıyacan. Bir kağıt alıcan yanına, kağıda not tutacan. Efendim radyan, grad, derece açılara takılıp kalmıyacan. Formülünü yaz ezberle geç. Amaç öss'de zamandan kazanmak. Kesinkez tamınları kağıda yazmıyacan(tanım-ispattı üniversitede bol bol yaptırırlar rahat ol). Sen daha çok ezberle. Bize ezberleme derler ya yalandır. Ezber çok önemli birşeydir. Sorular nasıl çözülüyor kaç yöntemi var kağıda yazacan. Denemelerde sık sık çıkan soruların biçimini çözümünü yazacan.

Ha konumuz trigonotmetri ya 1 haftada bitir konuyu. Çünkü 3 soru çıkıyor. 3 gün not al soru çözümlerini incele. Koyuyu ayır tabii. Yarım açı tam açı formülleri uygulamalarını bi tarafa at. Mesele her sene öss'de bi yarım açı çıkar. Hepte aynı tip sorudur. Buna çalış.

3 gün not filan aldıktan sonra o notları bi incele, kaldı 4 gün. 4 günde nerede ne bok kaynak varsa al soruları çöz. Çözemediğin sorular moralini bozmasın. Kursta hocana çözdürürsün işaretle.

Ondan sonra 3 sorun garanti cepte olur. TAbii konunun çıkabilitesine göre zamanı uzatırsın sen artık.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Otistiq
    Otistiq's avatar
    Erkek

Mrb;

Matematik öğrenmek azcık zaman alıcak ama bakıorm zamanında warmş.. Yerinde Olsam www.ekolhoca.com'dan Mat1 mat2 Derslerinin görsel konu anlatımını bi sekilde indirirdim.. Ve konu konu hocayla giderdim.. örn bu hafta Eşitsizlikler mi war git evde  o indirdiin video'u izle ve sonra derse gir ve farkı gör... izlemek sorun oluosa kaynak diycm ama görsel olarak öğrenme daha hızlı ve daha ii bence..  1 hafta dene ii gelirse  dewam et  gelmezsse baska çözüm ara.. bEn bi cok konu eksiiimi o şekilde hallettm.. tabi bu bende işe yarar sende yaramaz bilemem.. ama dediim gibi denemekten zarar gelmez... Başarılar...

Hayallerim ve Kendim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Arkadasın durumu aynen bendede var 1  2  3 mateatiği yok gibibişey bende o yuzden 1 ay önce sıfırdab başladım mateatiğe baktım mat1 i azcık yapabiliyorum. sonra mat2 ye basladım ama çok formul vardı mat2 yi çalışmayı bıraktım. Eşit ağırlıkçıyım. Sözelim muhteşem. 2007 öss sorularında

sos2=26 net

edeb2 = 24 net

sos1= 26 net

turkçe= 22 net

mat1= 9 net

mat2= 6 net

bu netleri görünce kendi kendie sordum lan acaba sözelden mi girsem öss ye. Siz ne dersiniz arkadaslar sözeldem girsem nasıl olur istediğim bölümler

Türk dili ve edebiyatı

Türkçe öğretmenliği

tarih bölümü tarih öğretmenliği

coğrafya öğretenliği

Gazetecilik reklamcılık    yani aklınıza sözel= eşit ağırlıkta ne kadar ortak alan varsa hepsini araştırdım ve seve seve okuyacağım bölümler...

gayret etsem belki söz 2 yi fulleyebilirim...

Düşüncelerinizi bekliyorum rehberlik servisiyle konustum sen karar ver kendine güveniyorsan neden olmasın diyor...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapist34
    rapist34's avatar
    Erkek
    saolun dostlar artık uygulucaz bişeyler teşşekkurler :D
Toplam Hit: 5227 Toplam Mesaj: 37