Luc Besson‘Dan Lucy.
-
Arkadaşlar merhaba,
8 ağustos tarihi ile vizyona sessiz sedasız giren bir film var. ''Luc Besson'' adını duyar duymaz dikkat kesildim, çıktığı gün gidememiş olsam da bu akşam filmi izledim.
Lucy
http://www.imdb.com/title/tt2872732/?ref_=nv_sr_1
İMDB puanlaması 6.6 gibi vasat bir sonuç vermiş olsa da ben moralimi bozmadım ve yönetmen de güvenimi boşa çıkarmadı. Açıkçası bu puanı da Taşıyıcı serisi sonrasında son 4 yıldır dikkat çeken bir yapımının olmamasına bağlıyorum.
Diyeceğim şu ki; işinizi gücünüzü bırakın ve bu filme gidin arkadaşlar. Açıkçası ben çok beğendim. Filme gitmiş ve beğenmediğini kesin olarak dile getirmiş kimseler varsa da bence konuya tam olarak kafası basmamıştır. Oyuncu kadrosundan kurgusuna, film içi tansiyondan finale kadar eksiksizdi.
Aslında değinmek istediğim konu başka. Rastlantı o ki, 1 hafta kadar önce de The Man From Earth adlı filmi izledim. Burada her iki filmi de izlemiş olanlar, demek istediğim bağlamı yakalayacaktır. Her ikisi de benzer konuları işliyor ve biraz olsun insanı o sıkıca tutunduğu tabularından uzaklaştırabiliyor.
http://www.imdb.com/title/tt0756683/?ref_=fn_al_tt_9
NOT:Bahsi geçen konuda açıkça konuşmak niyetindeydim fakat, spoiler içeriği olacağını hesaba katmamışım. Yazının sonuna geldim ve nutkum tutuldu. Konuyu açmak ve çeşitli fikirlerle tartışmak istiyordum fakat, konu biraz film tavsiyesi konusuna dönüştü. Neyse artık ciddi bir kalabalık bu filmleri tükettikten sonra bahsettiğim konuya girişiriz.
Keyifli seyirler.
KBBBBG: Bu arada Ağustos 22 tarihi ile Frank Miller'dan Sin City: A Dame to Kill For geliyor !
http://www.imdb.com/title/tt0458481/?ref_=fn_al_tt_1 -
Ben bu tip filmlerden çok etkileniyorum, limitless'ı 10 kere izledikten sonra ilaç bağımlısı olmaya karar vermiştim :\
-
Evet film girişi ve akışı ile çok etkileyici.
[Spoiler] Yalnız avrupada yapılan çekimlerin ekrana gelmesiyle birlikte filmin büyüsü bozuluyor.
Özet olarak filmin sonu beklentilerimin çok altında kaldı...
-
Senin dikkatini luc besson çekmiş ama çoğu kişi seninle aynı fikirde değil maalesef. (Bu olayı okuduğum eleştiriler adına söyledim)
Benimse dikkatimi g.kore yapımları hayranlığımdan dolayı direk Min-sik Choi çekti.
Gerçi ben daha filmi izlemedim. Sinemada da izlemem, büyük ihtimal 720p bekleyip korsana dadanacağım.
Filmin benim için hayal kırıklığı olacağı düşüncesinde de değilim.
-
benim dikkatimi de scarlet çekti ;)
-
filmin konusu güzelde dövüş sahnesi yaparak filmin o ciddi konusunu düşürmüşler.dövüş sahneleri yerine daha çok zeki olmanın yönüne verselermiş daha ii olurmuş
-
Gittim müthiş filmdi. Kesinlikle 6.6 dan fazlasını hakediyor.
Yine aynı IMDB de Guardians of Galaxye 8.8 puan verdikleri için öbür gün de ona gittim, incici gibi bi grup kafa bulmak için yapmış hayatımda gittiğim en kötü filmdi.
-
Imbd artık pek espirisi kalan bisey degil bence. Ona bakarak film hakkinda on yargi olusturmamak gerek.
-
Koskoca scarleti 8 gb kingston yaptilar :)
-
Ben de çok beğendim filmi. Luc Besson'ı ayrı bir sever takip ederim.
Bu tarz senaryoları yazan ve yöneten insanlara hayranlık duyuyorum. Hatta normalüstü olduklarını düşünüyorum :))
-
Filmi iki kere izledim. Anlatmak istediği şey harikanın ötesinde ve gerçekten kendimize soru sorduran bir film.
Akıcılık nefessiz sonuna kadar izlersiniz. Sanki 30 40 dk de bitcek gibi geliyor.
film uygulama ve sunuş sekli sebebiyle ikinci kısım da takip sahnesinden sonra insanları kabul edebileceği bir şekilde olmadığından sinemada dahi çok saçma olmuş diyenler duydum.
Ama cidde başarılı beyin ve düşünce ile tanri faktörünü çok başarılı bir şekilde anlatmış.