Luc Besson‘Dan Lucy.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

8 ağustos tarihi ile vizyona sessiz sedasız giren bir film var. ''Luc Besson'' adını duyar duymaz dikkat kesildim, çıktığı gün gidememiş olsam da bu akşam filmi izledim.

Lucy

http://www.imdb.com/title/tt2872732/?ref_=nv_sr_1

İMDB puanlaması 6.6 gibi vasat bir sonuç vermiş olsa da ben moralimi bozmadım ve yönetmen de güvenimi boşa çıkarmadı. Açıkçası bu puanı da Taşıyıcı serisi sonrasında son 4 yıldır dikkat çeken bir yapımının olmamasına bağlıyorum.

Diyeceğim şu ki; işinizi gücünüzü bırakın ve bu filme gidin arkadaşlar. Açıkçası ben çok beğendim. Filme gitmiş ve beğenmediğini kesin olarak dile getirmiş kimseler varsa da bence konuya tam olarak kafası basmamıştır. Oyuncu kadrosundan kurgusuna, film içi tansiyondan finale kadar eksiksizdi.

Aslında değinmek istediğim konu başka. Rastlantı o ki, 1 hafta kadar önce de The Man From Earth adlı filmi izledim. Burada her iki filmi de izlemiş olanlar, demek istediğim bağlamı yakalayacaktır. Her ikisi de benzer konuları işliyor ve biraz olsun insanı o sıkıca tutunduğu tabularından uzaklaştırabiliyor.

http://www.imdb.com/title/tt0756683/?ref_=fn_al_tt_9

NOT:Bahsi geçen konuda açıkça konuşmak niyetindeydim fakat, spoiler içeriği olacağını hesaba katmamışım. Yazının sonuna geldim ve nutkum tutuldu. Konuyu açmak ve çeşitli fikirlerle tartışmak istiyordum fakat, konu biraz film tavsiyesi konusuna dönüştü. Neyse artık ciddi bir kalabalık bu filmleri tükettikten sonra bahsettiğim konuya girişiriz.

Keyifli seyirler.

KBBBBG: Bu arada Ağustos 22 tarihi ile Frank Miller'dan Sin City: A Dame to Kill For geliyor !

http://www.imdb.com/title/tt0458481/?ref_=fn_al_tt_1

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Ben bu tip filmlerden çok etkileniyorum, limitless'ı 10 kere izledikten sonra ilaç bağımlısı olmaya karar vermiştim :\

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

Evet film girişi ve akışı ile çok etkileyici.

[Spoiler] Yalnız avrupada yapılan çekimlerin ekrana gelmesiyle birlikte filmin büyüsü bozuluyor.

Özet olarak filmin sonu beklentilerimin çok altında kaldı...

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Senin dikkatini luc besson çekmiş ama çoğu kişi seninle aynı fikirde değil maalesef. (Bu olayı okuduğum eleştiriler adına söyledim)

Benimse dikkatimi g.kore yapımları hayranlığımdan dolayı direk Min-sik Choi çekti. 

Gerçi ben daha filmi izlemedim. Sinemada da izlemem, büyük ihtimal 720p bekleyip korsana dadanacağım. 

Filmin benim için hayal kırıklığı olacağı düşüncesinde de değilim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

benim dikkatimi de scarlet çekti ;)

test 1 2
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

filmin konusu güzelde dövüş sahnesi yaparak filmin o ciddi konusunu düşürmüşler.dövüş sahneleri yerine daha çok zeki olmanın yönüne verselermiş daha ii olurmuş

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Gittim müthiş filmdi. Kesinlikle 6.6 dan fazlasını hakediyor.

Yine aynı IMDB de Guardians of Galaxye 8.8 puan verdikleri için öbür gün de ona gittim, incici gibi bi grup kafa bulmak için yapmış hayatımda gittiğim en kötü filmdi.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Imbd artık pek espirisi kalan bisey degil bence. Ona bakarak film hakkinda on yargi olusturmamak gerek.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Koskoca scarleti 8 gb kingston yaptilar :)

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Dişi

Ben de çok beğendim filmi. Luc Besson'ı ayrı bir sever takip ederim.

Bu tarz senaryoları yazan ve yöneten insanlara hayranlık duyuyorum. Hatta normalüstü olduklarını düşünüyorum :))

Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Filmi iki kere izledim. Anlatmak istediği şey harikanın ötesinde ve gerçekten kendimize soru sorduran bir film. 

Akıcılık nefessiz sonuna kadar izlersiniz. Sanki 30 40 dk de bitcek gibi geliyor.  

film uygulama ve sunuş sekli sebebiyle ikinci kısım da takip sahnesinden sonra insanları kabul edebileceği bir şekilde olmadığından sinemada dahi çok saçma olmuş diyenler duydum.

Ama cidde başarılı beyin ve düşünce ile tanri faktörünü çok başarılı bir şekilde anlatmış.

Toplam Hit: 9995 Toplam Mesaj: 83