M. Kemal Vs II. Abdülhamit
-
Elimde 1975 basım "Abdülhamid'in hatıra defteri" isimli bir kitap var..Kitabın Son 30 sayfası belgeler ve resimlere ayrılmış,yayına hazırlayan İsmet Bozdağ,okumanda fayda var..
-
Uzun yazacak vaktim yok elmayla armudu karıştırmayın farklı dönemin adamları! Abdülhamit o şartlara göre iyiydi. Mustafa Kemal ise kendi döneminin şartlarına göre en iyisiydi! Kurtuluş savaşında saltanattan yardım falan alınmamıştır ingilizlerin bize yamadığı tarihi çöpe atın onlara göre vahdettin vatanseverdi, geliboluda türkler süper teknolojik silahlarlarla savaştılar, savaşta kaybetmelerinin sebebi de arazi şartlarının zorluğu ve kendi hatalarıydı tabi hepsi ingilizlere göre. Kendi tarihini kendi devlet okulunda ingilizce öğrenen adamlarla tarih tartışacak değilim onlar yanlışı baştan doğru kabullenmiş ve kaybetmiş ezik insanlar. İdeolojisi uğruna mantığı ve aklını bir kenara bırakmış insanlarla ne tartışılır ve bu insanlara ne verilebilir? Hiç sadece zaman kaybı!
-
mimar bunu yazdı:
-----------------------------Türkiyen Cumhuriyetinin kurulmasında en önemli etken Atatürkse 2. si Abdülhamiddir densiz! kimi kime nefret ettiriyon?
kimbilir hangi kulaktan dolma bilgiyle gelmiş burda saçma sapan bi konu açıyorsun...?
FOXXLY; vahdettin den nefret etme sebebin ne vahdettini tanıyomusun?
tanımadığın çok belli oluyo çünkü abdülhamid han vahdettin in babası değil abisidir. 2 side abdülmecit'in oğullarıdır...
ve vahdettin de en az abdülhamid han kadar siyasi bir zekaya sahipti ve mehmed reşattan önce tahta geçseydi Osmanlı çok daha geç yıkılırdı...
saygılar...
-----------------------------hoca ben zaten babası demişmiyim ? nereden çıkardın onu , bak ne demişim: " babasına hiç çekmemiş "
he diyosun vahdettin çok iyi bi siyasi zekaydı. doğru o yüzden osmanlıyı bırakarak , kaçarak , ingiltereye gitmiştir dimi , hele de öyle bir dönemde ingilizlerle birlikte kaçarak gitti ve müthiş bir siyasi zeka doğru. ee canı tatlı ne de olsa !?
-
adalet bunu yazdı:
-----------------------------
Uzun yazacak vaktim yok elmayla armudu karıştırmayın farklı dönemin adamları! Abdülhamit o şartlara göre iyiydi. Mustafa Kemal ise kendi döneminin şartlarına göre en iyisiydi! Kurtuluş savaşında saltanattan yardım falan alınmamıştır ingilizlerin bize yamadığı tarihi çöpe atın onlara göre vahdettin vatanseverdi, geliboluda türkler süper teknolojik silahlarlarla savaştılar, savaşta kaybetmelerinin sebebi de arazi şartlarının zorluğu ve kendi hatalarıydı tabi hepsi ingilizlere göre. Kendi tarihini kendi devlet okulunda ingilizce öğrenen adamlarla tarih tartışacak değilim onlar yanlışı baştan doğru kabullenmiş ve kaybetmiş ezik insanlar. İdeolojisi uğruna mantığı ve aklını bir kenara bırakmış insanlarla ne tartışılır ve bu insanlara ne verilebilir? Hiç sadece zaman kaybı!
-----------------------------kardeş sana %100 katılıyorum ama abdulhamit iyi birisi değildir.
kapitulasyonları kim verdi hE! Azınlıklara...
İttihat ve Terakki'nin 1914 yılında kaldırdığı kapitülasyonlar Sevr Anlaşması ile daha da güçlü bir şekilde Osmanlı'nın sırtına bindirildi.Serv antlaşmasını bazı o.ç larının çok sevdiği Vahdettin denen adam imzaladı. Antlaşmanın hükümleri aşağıdadır.Benim sözlerim tüm padişahlara değil.Ama vahdettin ve ondan oncekileri yani gerileme dönemini başlatan basiretsiz padişahlar! O Vahdettin denen adam Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'e şeytandır görüldüğü yerde öldürünüz şeklinde bir emir vermişdir.Ama bu bizim tarih kitaplarımızda yazmaz.Bize öretilen okullarda vsvs yerlerde yanlış tarihdir.Onlara kalsa osmanlı çanakkalede kimyasal silah kullanmısdır(Almanlar vermişmişmiş!!!) Alın işde AKP ülkeyi babasının çiftliği gibi satıyor!!!:@ 80 milyona karayı Ak diye yutturdu.Allah belalarını versin!
1.Osmanlı Devleti, İstanbul ve çevresi ile Anadolu'da küçük bir toprak parçasından ibaret olacak, fakat Osmanlılar, antlaşma hükümlerine saygı göstermezlerse ve uymazlarsa, İstanbul da ellerinden alınacak. Osmanlı sınırları, Trakya'da Midye'nin çok daha doğusundan başlayarak Büyük Çekmece Gölü'ne inecek, bu hattın batısında kalan Trakya, Yunanistan'a verilecekti. Güney sınırı ise, İskenderun Körfezi ile Antalya Körfezi arasında bulunan Karataş Burnu'ndan başlamak suretiyle Antep, Urfa ve Mardin'i dışta bırakarak Irak sınırına varacak.
2.Boğazlar, savaş zamanında bile bütün devletlerin gemilerine açık bulundurulacak ve özel bir bayrağı ve bütçesi olan bir Avrupa komisyonu tarafından kontrol edilecek.Boğazlar komitesinin bir üyesi de bir Türk vatandaşı olacak
3.İngiliz, Fransız, İtalyan ve Japonlardan kurulacak bir komisyonun adli kapitülasyonların yerine geçmek üzere, koyacağı bir usulü Osmanlılar kabul edecekler. Kapitülasyonlardan bütün müttefik uyrukları yararlanacak.
4.İngiliz, Fransız, İtalyan ve Osmanlılardan kurulacak bir komisyon, Türkiye'nin servetini düzenleyecek, bütçe üzerinde son sözü söyleyecek, Türk parasının cins ve miktarını belirleyecek ve bu komisyonun onayı olmadıkça Osmanlı Devleti iç ve dış borç alamayacak. Yıllık gelir, bu komisyon tarafından, komisyonun ve işgal kuvvetlerinin masrafları, savaş sırasında zarar görmüş olan Müttefik Uyruklarının zararları için ayrıldıktan sonra geri kalan, Osmanlılar için harcanacak. Osmanlı Üyeleri, bu komisyonda yalnızca danışman olarak bulunacak.
5.Azınlıklar, her derecede okul açabilecekler.
6.Türkiye'nin askeri kuvveti, 10.000'i jandarma olmak üzere 50.000 olacak ve top bulunmayacak. Subayların %15'ini Müttefik veya tarafsız devletler subayları oluşturacak, zorunlu askerlik hizmeti olmayacak.
7.Osmanlı Donanması sınırlı olacak, askeri uçak bulunmayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Müttefik komisyonlarının kontrolünde olacak.
8.Antlaşmanın uygulanmaya başlamasından bir süre sonra Kürtler Madde 62 ve Madde 64'e göre, Doğu Anadolu'da bağımsız bir kuruluş meydana getirmek isterlerse ve onların bu istekleri "Cemiyet-i Akvam" tarafından kabul edilip, Osmanlılara tavsiye edilirse Osmanlılar, bu tavsiyeyi yerine getireceklerdir.
9.Van, Erzurum, Bitlis ve Trabzon illerinin bulunduğu alanda, bir Ermenistan Devleti kurulacak, sınırlarının tayini Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın hakemliğine bırakılacak.
10.Hicaz, bağımsız bir devlet olacak. Osmanlılar, Mısır üzerindeki bütün haklarından vazgeçecek, Suriye, Irak ve Filistin için alınan bütün kararları da kabul edecek.
11.Oniki Ada İtalyanlara, Akdeniz'deki diğer adalar da Yunanlılara bırakılacak.
12.İzmir, Türk Egemenliği'nde kalacak, fakat Osmanlı Devleti, egemenlik haklarını Yunanistan'a bırakacak, İzmir Kalelerinden birinde Türk Bayrağı dalgalanacak.
işde serv anlaşması. -
ZaYGo bunu yazdı:
-----------------------------adalet bunu yazdı:
-----------------------------kardeş sana %100 katılıyorum ama abdulhamit iyi birisi değildir.
kapitulasyonları kim verdi hE! Azınlıklara...
İttihat ve Terakki'nin 1914 yılında kaldırdığı kapitülasyonlar Sevr Anlaşması ile daha da güçlü bir şekilde Osmanlı'nın sırtına bindirildi.Serv antlaşmasını bazı o.ç larının çok sevdiği Vahdettin denen adam imzaladı. Antlaşmanın hükümleri aşağıdadır.Benim sözlerim tüm padişahlara değil.Ama vahdettin ve ondan oncekileri yani gerileme dönemini başlatan basiretsiz padişahlar! O Vahdettin denen adam Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'e şeytandır görüldüğü yerde öldürünüz şeklinde bir emir vermişdir.Ama bu bizim tarih kitaplarımızda yazmaz.Bize öretilen okullarda vsvs yerlerde yanlış tarihdir.Onlara kalsa osmanlı çanakkalede kimyasal silah kullanmısdır(Almanlar vermişmişmiş!!!) Alın işde AKP ülkeyi babasının çiftliği gibi satıyor!!!:@ 80 milyona karayı Ak diye yutturdu.Allah belalarını versin!
1.Osmanlı Devleti, İstanbul ve çevresi ile Anadolu'da küçük bir toprak parçasından ibaret olacak, fakat Osmanlılar, antlaşma hükümlerine saygı göstermezlerse ve uymazlarsa, İstanbul da ellerinden alınacak. Osmanlı sınırları, Trakya'da Midye'nin çok daha doğusundan başlayarak Büyük Çekmece Gölü'ne inecek, bu hattın batısında kalan Trakya, Yunanistan'a verilecekti. Güney sınırı ise, İskenderun Körfezi ile Antalya Körfezi arasında bulunan Karataş Burnu'ndan başlamak suretiyle Antep, Urfa ve Mardin'i dışta bırakarak Irak sınırına varacak.
2.Boğazlar, savaş zamanında bile bütün devletlerin gemilerine açık bulundurulacak ve özel bir bayrağı ve bütçesi olan bir Avrupa komisyonu tarafından kontrol edilecek.Boğazlar komitesinin bir üyesi de bir Türk vatandaşı olacak
3.İngiliz, Fransız, İtalyan ve Japonlardan kurulacak bir komisyonun adli kapitülasyonların yerine geçmek üzere, koyacağı bir usulü Osmanlılar kabul edecekler. Kapitülasyonlardan bütün müttefik uyrukları yararlanacak.
4.İngiliz, Fransız, İtalyan ve Osmanlılardan kurulacak bir komisyon, Türkiye'nin servetini düzenleyecek, bütçe üzerinde son sözü söyleyecek, Türk parasının cins ve miktarını belirleyecek ve bu komisyonun onayı olmadıkça Osmanlı Devleti iç ve dış borç alamayacak. Yıllık gelir, bu komisyon tarafından, komisyonun ve işgal kuvvetlerinin masrafları, savaş sırasında zarar görmüş olan Müttefik Uyruklarının zararları için ayrıldıktan sonra geri kalan, Osmanlılar için harcanacak. Osmanlı Üyeleri, bu komisyonda yalnızca danışman olarak bulunacak.
5.Azınlıklar, her derecede okul açabilecekler.
6.Türkiye'nin askeri kuvveti, 10.000'i jandarma olmak üzere 50.000 olacak ve top bulunmayacak. Subayların %15'ini Müttefik veya tarafsız devletler subayları oluşturacak, zorunlu askerlik hizmeti olmayacak.
7.Osmanlı Donanması sınırlı olacak, askeri uçak bulunmayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Müttefik komisyonlarının kontrolünde olacak.
8.Antlaşmanın uygulanmaya başlamasından bir süre sonra Kürtler Madde 62 ve Madde 64'e göre, Doğu Anadolu'da bağımsız bir kuruluş meydana getirmek isterlerse ve onların bu istekleri "Cemiyet-i Akvam" tarafından kabul edilip, Osmanlılara tavsiye edilirse Osmanlılar, bu tavsiyeyi yerine getireceklerdir.
9.Van, Erzurum, Bitlis ve Trabzon illerinin bulunduğu alanda, bir Ermenistan Devleti kurulacak, sınırlarının tayini Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın hakemliğine bırakılacak.
10.Hicaz, bağımsız bir devlet olacak. Osmanlılar, Mısır üzerindeki bütün haklarından vazgeçecek, Suriye, Irak ve Filistin için alınan bütün kararları da kabul edecek.
11.Oniki Ada İtalyanlara, Akdeniz'deki diğer adalar da Yunanlılara bırakılacak.
12.İzmir, Türk Egemenliği'nde kalacak, fakat Osmanlı Devleti, egemenlik haklarını Yunanistan'a bırakacak, İzmir Kalelerinden birinde Türk Bayrağı dalgalanacak.
işde serv anlaşması.
dostum iyi tabi öyle konuşması kolay o kadar baskının altında sen ne yapabilirsinki eğer hayır dese daha kötü olacak başka çaresi yok ne yapsın ki oda yapabileceğinin en iyisini yapmıştır. o üzülmedimi sanki elbette üzülmüştür. bakın bu konuyu yandım ali filmi ii anlatıo filmde padişahın ne kadar zor durumda olduğunu bi generalin padişaha karşı ne tavır da ne şekilde konuştuğunu gördüm.. yani böyle yapmayın hiç bi padişah milletinin kötülüğünü istemez abdülhamit kötü biri olamaz. tabi bundan saltanat yanlısı olduğumu çıkarmayın sakın yaşasın cumhuriyet :D:D -
Vahdettin'i savunmam ülkelesine açıkça ihanet etti ama Abdülhamit başka ikisini karıştırmak anormallik olur abisi iyiydi kardeşi de iyidir böyle bir mantık olmaz, benim anlatmam doğru olmayacak siz gerçekleştirdiği ve amaçladığı projeleri araştırın, kapütülasyonlarla ilgili girişimlerini araştırın yeteri kadar yazı bulacaksınız.
-
ehüehe zor durummuş ülen atatürkün durumu çok mu hafifti rütbeyi fermanı düşmanı hiçe sayp vatanı kurtardı
-
Ot ,bok ,kıl ,tüy ...soyle bir gercek varki Kurtulus Savasini baslatanlar (Kuvvacılar) osmanli elemanlari ve mahkemelerinde eskiya ,isyanci olarak belirtilmis ve idamlari istenmistir ...(Mustafa Kemal dahil)
ve soyle bir gercek daha varki ,biz Turk'uz tarih iyi-kotu bizim ,bizim tarihimizde utanilacak bir taraf yok ,bizim tarihimizde cezayir,tunus soykirimlari yok ,bizim tarihimizde vietnam ,domuzlar korfezi yok...ama birileri bizi Osmanlidan soguttu ,yok oyle yok boyle ,bende kisisel olarak gecmiste osmanliya kafada tavir alirdim...ulan salak(kendimediyorum) 2000li yillarin sartlarina bakarak asirlar oncesini degerlendiriyorsun...o zamanin sartlarinda onlar gerekliymis ,tutup o zaman demokrasi humanizm naralari atmaktan bahsetmek komedi olur...neyse sozun kisasi son donem osmanli basina gecenler ingiliz usakligi yapmislardir bu yadsinmaz bir gercektir ve Mustafa Kemal bizim Osmanliyi degil ingilizlerin osmanlisini yikmis ve Turkiye Cumhuryetini kurmustur ,bu ulkeyi kuran millet yine bizim kendi milletimiz...2.abdulhamid oyle vahdettin boyle su soyle...hepsi bizim tarihimizdir arkadaslar sahip cikmasini bilmek gerek hersey once ,elestirilecek noktalarida elestirmek gerek...ama ince bir cizgiye dikkat etmek gerek Mustafa Kemal ve son donemdeki ingiliz usagi padisahlari karsilastiralim ,Mustafa Kemal ve Osmanliyi degil ;)
-
computerwolf a kesinlikle katılıyorum.. Atatürk benim gözümde insan ötesi biri müthiş bir deha, Abdülhamit de çok zeki biri yıldız sarayından 30 yıl gül gibi yönetmiş ülkeyi daha napsın, ermenileri katlettimi bilmiyorum ama yaptıysa da eline sağlık gidin erzuruma karsa doğuya gidin ermenilerin yaptıklarını görün bunların sivilleri bile katil yani bunlara yapılan katliam deil olsa olsa savaş olur m.k :/
-
valla utandım şimdi..
ama sadece beni utandıran hocalara tsk ederim..
ATAM YANINA GELİYORUM BİRAZDAN