Mac Os Unix Tabanlı Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://www.olympos.org/article/archive/22/

Burda mac osu gördüm hani grafikerlerin 1 numaralı tercihi olan mac os dimi :D çok şaşırdımda sorayım dedim.Bir çok kişi unixte grafik 0 (sıfır)diyordu ancak eğer oyleyse unix bir alanda çalışırsan herşeydeniyi olan bir işletim ssitemi oluyor.Buda unix e 100kerce puan katıyor ?

Bilgisi olan müridler yazabilir mi? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

evet hatta BSDnin unix yaklaşımına daha yakın bir unix yaklaşımları var leopard hakkında çıkan yazılardan zaten server çözümünde neyi tercih ettikleri bariz belli ama macos unix çekirdeginin baya oynanmış ve degiştirilmiş bir versiyonudur karıştırmıyalım.... 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

http://tr.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X

burada gerekli bilgiler var...unixden bozma darwin cekirdeği var  

bassinyourface
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    sandman yani unix çekirdeğinle fazlasıylada oynansa sonucta mac os unix çekirdeğine sahip kısacası unix tabanlı değil mi ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    kesinlikle kardeşim unix diye gecer ama işte bazı kaynaklarda ayrı bir sistemmiş gibi ele alınır

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    her eve mac os x şart

bassinyourface
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

vay bea.Zaten linuxa hayranlığım en üst seviyede birde bunu duyduktan sonra ...Demek ki unixin üstüne düşersin bayağı geliştiriyorsun demek ki.Yani harikalar yaratmak senn elinde.Ayrıca şu var windows x pencere yontemini mac tek çalmış hepiniz biliyorsunuzdur.Şu resme bakın;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/4b/MacOSX10.4.png

Burda da görüyorsunuz altta gördüğünüz panel mac osta var hani şu vista işletim sisteminin en üstünde bulunan panelle aynı.Bunuda çalmış şimdi gördüm pes artık bu kadarda olmaz dedim.

Vay bea bunları bildiğim iyi oldu.Bir çok kişi bilmez işte görün windowsu.. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek
    ya mac dağıtan kampyanya varmı bildğiniz bir ara pepsi veriyodu mac o kadar kola içtim kapakların altındaki şifreyi yalnızca turkcellden kabul edıyo diye turkcell hat buldum öle yolladım yinede maci yollamadılar... kampanya varsa mac ipod neyim dağıtan çikulata felan iyi olur

bassinyourface
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

windowstada harikalar yaratabilirsin işin ucunda bu çok geniş birşey....

bunun haricinde evet ben linuxcuyumdur ama windowsunda hakkını yemeyelim bu adamlar hiç mi birşey yapmadılar

evet vistayı çaldılar ama bir çok anlamada da pcnin yayılmasına ön ayak oldular 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Mac os ta yapılan grafikleri hiçbir zaman pc de yapamazsın. Hangi Pc 1 gb lık jpg açar? Yada açıp üzerinde çalışabilir?

Daha fazla da söze gerek yok.

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    windowsun hakkını yemeyelim elbette adamlar oyun ile beni bir ton işe başlattı qbasic explorer vs.. derken windows sadece büyük bir basamak oldu.Yani windows ile başlayıp ne nedir merakım olmasa (windows-merak ikilisi) bu kadar şey öğrenip sonunda linuxa geçemezdim.Ama amma sürede gçetim 6 aydan fazla sürede anca geçtim sürekli linux-windows devam ettim sonunda karar verdim dedim ben yapıcam linuxa girdim ve ta tammm :)
Toplam Hit: 3399 Toplam Mesaj: 24