Macbook Kullananlara Bir Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar, Macbook kullanan müridlere bir kaç sorum olacak.

1- Hangi modeli kullanıyorsunuz?

2- Kısaca en çok memnun olduğunuz ve beğenmediğiniz yanları/eksikleri nelerdir?

3- Windows kurulumu yaptınız mı, cihazınızdaki windows performansı nasıl?

4- Oyun performansı nasıl?

5- Aşağıdaki gibi donanımlı bir MacBook ile GTA 5 vs. oyunları ( sanırım windows kurmam gerekecek, tabii ki ) hangi seviyelerde akıcı oynayabilirim?

Her açıdan memnun edecek bir laptop arıyorum, lakin Macbooklarda kalite tavan dahi olsa donanımdan biraz kıstığını düşünüyorum Apple'ın...

Özellikler

• 2.8 GHz Dört Çekirdekli Intel Core i7, 4.0 GHz'e kadar Turbo Boost
    • 16 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM
    • 512 GB PCIe tabanlı Flash Depolama
    • Intel Iris Pro Graphics + 2 GB GDDR5 belleğe sahip AMD Radeon R9 M370X
    • Force Touch trackpad
    • Arkadan Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q-Klavye) ve Kullanma 

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cok uzun suredir mac kullaniodum. Harkulade cidden ama diyosanki her telden calacam kesinlikle sike sike windows kurcan . Yoksa para veripte kendini bukadar kullandirmayan baska bi sikim yoktur. 

Bisey yuklicen ighh aghh olmaz . Biseye mudahale etcen olmaz ben bunu begenmem bunu istemem bu bana gelmez ananin ami dersin kaldirir atarsin . Ssd takacan misal her ssd yi begenmez yazici yuklicen hepsini kabul etmez warezden bisey bakican acmaz . Ftp programi kurcan sikinti her programin mac surumu yok dunyanin buyuk kismi windows bu yuzden diger kullanicilarda etken bunu bil. Onun haricinde harkulade bagimli olursun ne sikim koyuyorlarsa alistimmi donemion diger pc ye ya iki pc kullancan yada iki isletim sistemi diyim. Pahali bi zevktir haberin ola.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

selam,

2 yıldır apple kullanıcısıyım (macbook + iphone 5,5s,6) buna göre sorularını cevaplamaya çalışayım

1- Modeli ve özellikleri bu şekilde, ssd 256 gb hdd var, fiyat 3000 franktı o da 8500 tl civarına geliyor, şimdi düşmüştür tabi

2-

Beğendiklerim: performansını çok beğeniyorum, retina ekran çok net görüntü sağlıyor bana. İşletim sistemini de çok beğendim. Garanti olayı da dört dörtlük. Tahribatta konular gitmeden önce servisle ilgili konu açmıştım ve çok övmüştüm teknik servislerini. Sonra fark ettimki ekranda bir tane ölü pixel var, adamlara verdim sabah ve sonraki günün öğleni bitirdiler ve ekran hollanda dan geldiği halde.. Tabi türkiyede işler nasıl yürüyor bilmiyorum.Hayatımda ilk kez bir ürünün garantisinden yararlandım :)

Beğenmediklerim: Biraz kapalı bir sistemi var, her şeye müdahale edemiyorsun, bu genel apple politikası ama.

3- hem bootcamp hem sanal makine ile kurdum (parallels desktop), bootcamp in performansı çok iyiydi ama sanal makinedeki de iyi, ben visual studio için windows kullanıyorum ve ciddi anlamda ağır programlar yazıyorum hatta geliştirdiğim ios yazılımı mac deki ios simulatorüyle iletişime geçiyor ve bu baya bir performans kaybı yaşatıyor. Performansı en çok etkileyen gözlemime göre ssd olması

4- oyun oynamam

5- fikrim yok pek ama bootcamp kurabilirsin. Ben ios uygulamasını windows tarafında yazıyorum ama derleme olayı mac de olduğu için windows ve mac in aynı anda açık olması gerekiyor. O yüzden bootcamp kullanamıyorum. Ama bootcamp kurarsan açılışta hangi OS u seçmek istiyorsan kolayca geçiş yapabilirsin. (boot manageri var)

Tavsiyelerim: Macbook air alma, macbook pro al. Yazdığın özellikler gayet güzel. Ekran muhtemelen retinadır. PCIe tabanlı flash depolama dediği şey aslında PCI tabanlı ssd depolamadır, detaylı bilgi için buraya bakabilirsin

http://www.ssdlabs.net/ssc/tasinabilir-bilgisayarlardaki-pcie-tabanli-ssd-ne-demektir-ve-vaad-ettigi-yenilikler-nelerdir/

Daha önce çok windows makine kullandım ama apple ürünleri gerçekten kaliteli. Ha tabi birileri der o kadar para vereceğime gider bilmem ne alırım diye.. Herkesin kendi bileceği iş. ama imkanın varsa almanı tavsiye ederim cidden ve dediğim gibi macbook pro almalısın. Ayrıca yurtdışından alma şansın varsa daha uygun olabilir, istersen beğendiğin model varsa isviçreden bakayım fiyatlarına

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

1. sorunun cevabı

mac

2-

Abi bir kere normal leptop kullandığıma pişmanım. tounchpedi varya mühteşem. Genelde maus kullanmıyorum. Adamlar boş diye birşey yapmamış herşyi ergonomik olsun diye yapmışlar. Belki komik olacak ya ben bunun fanı nerde acaba bunda fan yokmu diye düşünüdm adamlar öyle bir yere koymuşki göremiyorsun. Bir tane kullandığım lebtop vardı asus. Yiğnlere verdim ya baktım gerçekten Apple kalite. Eksik yanı crel draw bulamadım. Sanal pc kurmam lazım windows kuracam corel kuracam uzun iş.

3- Yok kurmadım

4- Oyun oynamam. Zaten oyun oynamadığım için aldım.

5- Bişi diyemem. ama oynatır diiye düşünüyorum özellikleri iyi.

Genelde grafik tabanlı çalışıyorum. PS. Capture NX2, Lightroom, İşlerimi görüyorum. Başta biraz zorlanırsın ama alışınca bırakamazsın.

Karar senin.

x-files tarafından 31/May/15 07:55 tarihinde düzenlenmiştir

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

1- macbook air mid 2013 / '13 i7 1.7 | macbook air mid 2013 / '11 (2 tane var)

2- bataryası bitmek bilmiyor. 8-10 saat. eksik yanı benim icin yok hastasiyim.

3- yapmadım ama vmware kullanıyorum icinde isimden dolayı,  bi sıkıntı yok yardıranzi.

4- macbook oyun bilgisayarı degil benim gözümde, sadece csgo yükledim onu oynuyorum cok daraldıgım zamanlarda, performansıda gayet yerinde.

5- i've no idea. 

nurk tarafından 31/May/15 12:48 tarihinde düzenlenmiştir

[22817//kaanabak]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serseri_1453
    serseri_1453's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

selam,

2 yıldır apple kullanıcısıyım (macbook + iphone 5,5s,6) buna göre sorularını cevaplamaya çalışayım

1- Modeli ve özellikleri bu şekilde, ssd 256 gb hdd var, fiyat 3000 franktı o da 8500 tl civarına geliyor, şimdi düşmüştür tabi

2-

Beğendiklerim: performansını çok beğeniyorum, retina ekran çok net görüntü sağlıyor bana. İşletim sistemini de çok beğendim. Garanti olayı da dört dörtlük. Tahribatta konular gitmeden önce servisle ilgili konu açmıştım ve çok övmüştüm teknik servislerini. Sonra fark ettimki ekranda bir tane ölü pixel var, adamlara verdim sabah ve sonraki günün öğleni bitirdiler ve ekran hollanda dan geldiği halde.. Tabi türkiyede işler nasıl yürüyor bilmiyorum.Hayatımda ilk kez bir ürünün garantisinden yararlandım :)

Beğenmediklerim: Biraz kapalı bir sistemi var, her şeye müdahale edemiyorsun, bu genel apple politikası ama.

3- hem bootcamp hem sanal makine ile kurdum (parallels desktop), bootcamp in performansı çok iyiydi ama sanal makinedeki de iyi, ben visual studio için windows kullanıyorum ve ciddi anlamda ağır programlar yazıyorum hatta geliştirdiğim ios yazılımı mac deki ios simulatorüyle iletişime geçiyor ve bu baya bir performans kaybı yaşatıyor. Performansı en çok etkileyen gözlemime göre ssd olması

4- oyun oynamam

5- fikrim yok pek ama bootcamp kurabilirsin. Ben ios uygulamasını windows tarafında yazıyorum ama derleme olayı mac de olduğu için windows ve mac in aynı anda açık olması gerekiyor. O yüzden bootcamp kullanamıyorum. Ama bootcamp kurarsan açılışta hangi OS u seçmek istiyorsan kolayca geçiş yapabilirsin. (boot manageri var)

Tavsiyelerim: Macbook air alma, macbook pro al. Yazdığın özellikler gayet güzel. Ekran muhtemelen retinadır. PCIe tabanlı flash depolama dediği şey aslında PCI tabanlı ssd depolamadır, detaylı bilgi için buraya bakabilirsin

http://www.ssdlabs.net/ssc/tasinabilir-bilgisayarlardaki-pcie-tabanli-ssd-ne-demektir-ve-vaad-ettigi-yenilikler-nelerdir/

Daha önce çok windows makine kullandım ama apple ürünleri gerçekten kaliteli. Ha tabi birileri der o kadar para vereceğime gider bilmem ne alırım diye.. Herkesin kendi bileceği iş. ama imkanın varsa almanı tavsiye ederim cidden ve dediğim gibi macbook pro almalısın. Ayrıca yurtdışından alma şansın varsa daha uygun olabilir, istersen beğendiğin model varsa isviçreden bakayım fiyatlarına

Yurt disindaki fiyatları trdeki ile ayni değil mi ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    serseri_1453 bunu yazdı

yok hocam değil.. mesela şunları karşılaştırdım

http://www.hepsiburada.com/liste/apple-macbook-pro-retina-intel-core-i5-27ghz-8gb-128gb-ssd-133-tasinabilir-bilgisayar-mf839tu-a/productDetails.aspx?productId=bd802460&categoryId=98&SKU=BD802460&site=old

http://www.interdiscount.ch/idshop/product/notebooks/918964_ER-8827116191745/apple-macbook-pro-with-retina-display-core-i5-2./detail.jsf;jsessionid=1B1177BA8DCDF73465F587821324ED5E.p05

aynı bilgisayar (modelinde sondaki harfler ülkeye göre değişiyor klavye için)

aralarında yaklaşık 1000 tl var ki frank şuan 2.83.  2 yıl önce 2.1 falandı o zaman da tr de 4500 e satılan burada 2500 e satılıyordu. Bu arada fatura baktım 3000 frank değil de 2399 frank yazıyor benim bilgisayarın. O da 6700 küsüre geliyor. 2 yıl önce 5000 tl ye geliyordu bu bilgisayar 2.1 tl den baz alırsan. Daha ucuzları bulunabilir ispanya da, polonya da almanyada falan.. Araştırmak lazım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Usta çok güzel cevaplamışsın çook teşekkür ederim,

Ben de Almanya'da yaşıyorum, buradan, veya türkiyeden almayı düşünüyordum. Verdiğim konfigürasyon MacbookPro 'nun en üst konfigürasyonunda özelleştirmelerde işlemciyi de artırdığım konfig. Euro bazında kaç para oluyor, zahmet olmazsa bakabilir misin? Bir de üni. indirimi var sanırsam Apple'da, o da epey iş görür nitelikte. Benim verdiğim ürünün fiyatı indirimsiz 3000€ veya 9000 lira oluyor sanırsam. Nasıl toparlayacağım bu kadar parayı bilmiyorum, lakin gerekirse aç kalır yine bu lanet markaya o parayı yediririm. Asustan gına geldi...

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    serseri_1453 bunu yazdı

http://www.hepsiburada.com/liste/apple-macbook-pro-retina-intel-core-i5-27ghz-8gb-128gb-ssd-133-tasinabilir-bilgisayar-mf839tu-a/productDetails.aspx?productId=bd802460&categoryId=98&SKU=BD802460&site=old

http://www.interdiscount.ch/idshop/product/notebooks/918964_ER-8827116191745/apple-macbook-pro-with-retina-display-core-i5-2./detail.jsf;jsessionid=1B1177BA8DCDF73465F587821324ED5E.p05

aralarında yaklaşık 1000 tl var ki frank şuan 2.83.  2 yıl önce 2.1 falandı o zaman da tr de 4500 e satılan burada 2500 e satılıyordu. Bu arada fatura baktım 3000 frank değil de 2399 frank yazıyor benim bilgisayarın. O da 6700 küsüre geliyor. 2 yıl önce 5000 tl ye geliyordu bu bilgisayar 2.1 tl den baz alırsan. Daha ucuzları bulunabilir ispanya da, polonya da almanyada falan.. Araştırmak lazım

Olabilir de, ispanyadan polonyadan alınca klavyesi abidik gubidik gelecek, ben almanya için 2-3 defa telefonda ve live chat te sordum, satın alırken ing. alm. fransızca vs. klavyeler var ama özel rica üzerine türkçe klavye ile de hazırlayabiliyor musunuz diye, kimi evet kimi hayır dedi muallakta kaldı, lakin apple bu kesin hazırlıyordur :)

Mediamarkt ve Saturn'de baktım, fiyatlar apple'a göre çok çok daha ucuz ama ürün açıklamalarında ufak farklar var, mesela appleda 3.7ghz işlemci diyorsa diğer mağazalarda 3.5 falan diyordu. Dolayısıyla hangisi kaçıncı nesil, aynı cihaz mı farklı mı çözemedim. Arada 500-600€ fark olunca oralardan almayı da düşündüm ama klavye veya işlemcide özelleştirme yapılamıyordu. Sanırım yine apple a kaldım...

Ek olarak, ispanyadan polonyadan falan sipariş verirsek almanyaya gönderebiliyorlar mı ki?

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    serseri_1453 bunu yazdı

Ben bakmıştım daha ucuzlarına, ucuz olmasına ucuz da klavyeleri çok sıkıntı yaratıyor, genelde o ülkenin diline göre klavyeyle üretmişler. Media marktlar da falan Türkiye ile aynı gibi fiyatlar, dükkanlar da daha düşük olabiliyor. Bazı yerlerde Türkiyeden 100-200 TL daha pahalı idi macbook pro 2015 fiyatları.

Herhalde Türkiyede yaşayan birisi için en iyisi Türkiyeden almaktır garanti nedeniyle, apple'ın politikasını bilmiyorum çünkü.

Ben pek apple taraftarı değilim, öyle ki iOS uygulama publish etmedim hiç, yapmama rağmen. Şu an bir projede sike sike iOS publish etmem gerekiyor, o yüzden takip ediyorum konuyu.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Apple'ın kendisinden alırsan 15 gün boyunca "ben bunu beğenmedim geri alıp paramı verin" deme hakkına sahipsin.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
Toplam Hit: 3689 Toplam Mesaj: 25