Macbook Kullananlara Bir Kaç Soru
-
kvasir bunu yazdıunbalanced bunu yazdıserseri_1453 bunu yazdı
Yurt disindaki fiyatları trdeki ile ayni değil mi ?
yok hocam değil.. mesela şunları karşılaştırdım
aynı bilgisayar (modelinde sondaki harfler ülkeye göre değişiyor klavye için)
aralarında yaklaşık 1000 tl var ki frank şuan 2.83. 2 yıl önce 2.1 falandı o zaman da tr de 4500 e satılan burada 2500 e satılıyordu. Bu arada fatura baktım 3000 frank değil de 2399 frank yazıyor benim bilgisayarın. O da 6700 küsüre geliyor. 2 yıl önce 5000 tl ye geliyordu bu bilgisayar 2.1 tl den baz alırsan. Daha ucuzları bulunabilir ispanya da, polonya da almanyada falan.. Araştırmak lazım
Ben bakmıştım daha ucuzlarına, ucuz olmasına ucuz da klavyeleri çok sıkıntı yaratıyor, genelde o ülkenin diline göre klavyeyle üretmişler. Media marktlar da falan Türkiye ile aynı gibi fiyatlar, dükkanlar da daha düşük olabiliyor. Bazı yerlerde Türkiyeden 100-200 TL daha pahalı idi macbook pro 2015 fiyatları.
Herhalde Türkiyede yaşayan birisi için en iyisi Türkiyeden almaktır garanti nedeniyle, apple'ın politikasını bilmiyorum çünkü.
Ben pek apple taraftarı değilim, öyle ki iOS uygulama publish etmedim hiç, yapmama rağmen. Şu an bir projede sike sike iOS publish etmem gerekiyor, o yüzden takip ediyorum konuyu.
Türkiyeden almanın tek avantajı, uluslararası garanti 1 sene, türkiye içerisinde garanti 2 sene olur muhtemelen, yasal zorunluluktan dolayı. Yoksa apple genelde 1 sene garanti verip ikinci seneyi ekstra paket olarak satıyor..
-
Oyun oynayacaksan apple bence alma hocam. Apple oyun bilgisayarı değildir. Mac uyumlu oyunlarda çok fazla değil steam üzerinden kontrol et. Yurtdışındasın sanırım oyun için alienware bakabilirsin. Konuda almanya yazmışsın http://www.alienware.de/landings/laptops.aspx şuraya bi bak derim.
-
@noname, modelini verirsen bakarım ne kadar fiyatı ...
benim klavye de almanca ama sorun olmuyor pek.. özelleştirme olayını bilmiyorum ama en kötü ihtimal türkçe stickerlar var onlar yapıştırılabilir..
ayrıca bi arkadaşım macbook kasa koruma şeyi kullanıyor ve aynı şekilde klavye için. Ben de almayı düşünüyorum bi tane. çinden almış işte
burda var ama arkadaş 14 dolara almış.. aldığı renk koyu mavi, ama dokununca falan parmak izi bırakabiliyor o yüzden açık renkli al demişti, belki kalitesiyle de alakalı olabilir..
garanti olarak da bendeki garanti 2 yıllıktı. apple ın normal garantisi 1 yıllık, ama satın alındığında ekstra 1 yıllık garanti daha alınabiliyor ve bu da benim işime çok yaradı :)
-
interfector bunu yazdı
Oyun oynayacaksan apple bence alma hocam. Apple oyun bilgisayarı değildir. Mac uyumlu oyunlarda çok fazla değil steam üzerinden kontrol et. Yurtdışındasın sanırım oyun için alienware bakabilirsin. Konuda almanya yazmışsın http://www.alienware.de/landings/laptops.aspx şuraya bi bak derim.
http://www.dell.com/de/p/alienware-17-r2/pd.aspx
off bu da iyiymiş kafam iyice allak bullak oldu şimdi... :D
-
Hocam bu kadar para verip de klavyeye sticker yapıştırmak çok komik ve saçma geliyor bana. İstanbul Bilişim'den ASUS ROG dizüstü bilgisayar almıştım, klavyesi İng+Tr karışık olarak geldi, bir tuş üzerinde 5 simge vardı :) Aradım, "bu ne, ben bunu böyle kullanmam, adam gibi Türkçe klavye isterim" dedim ve geri gönderdim. Onlar da klavyeyi orjinal Türkçe klavye ile değiştirip bana geri yolladılar. Ek olarak para vermeyi göze almıştım ama para istememişlerdi benden o zaman.
Bilgisayarın 2 yıllık garantisi biteli 6 aydan fazla süre geçmiştir, tek sıkıntım garanti süresi bittikten sonra klavyenin arka plan aydınlatmasının artık çalışmıyor olması. O da benim şansım işte :P Müsait olduğum bir ara klavye değiştirme işlemi için servise yollamayı düşünüyorum.
-

ben bunu kullanıyorum 500gb ssd li model oyun oynayacaksan bootcamp windows kurup oynayabilirsin ama osx için pek oyun yok ben osx te cs:go ve cod4 oynuyorum. oyun ağarlıklı kullanacaksan monster,alienware yada razer öneririm
http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-blade -
PsychoDawn bunu yazdı
ben bunu kullanıyorum 500gb ssd li model oyun oynayacaksan bootcamp windows kurup oynayabilirsin ama osx için pek oyun yok ben osx te cs:go ve cod4 oynuyorum. oyun ağarlıklı kullanacaksan monster,alienware yada razer öneririm
http://www.razerzone.com/gaming-systems/razer-bladeOyun ağırlıklı kullanmayacağım, çok oyun oynamam, ama steam indirimleri sağolsun hayatım hiç oyun almamış bana bir sürü oyun aldırdı son 1 sene içerisinde, arada sırada oynayabileyim istiyorum grafiklerden ödün vermeden. cod4 performansı nasıl mesela, grafikleri falan ?
--> ek soru;
Apple ne sıklıkla macbook çıkarıyor, iphone gibi her sene yeni modelleri geliyor mu, şuan satışta olan hangi seri ve yenisi tahminen ne zaman çıkar fikri olan? Hani aldıktan 2 hafta sonra bi üst seriyi tanıtsınlar istemiyorum, beklerim gerekirse -
50 milyarlık bilgisayarda ssd kullanmazsan 2000 liralik ssdli makinanın 50 katı düşük performans alırsın
ssd yoksa makinede çok ağır kalır her türlü ona dikkat et
-
Hocam benim tavsiyem oyun işini ayır bu makinadan. Arada vakit geçirmek için takılmak için basit oyunlar oynanır eyvallah ama windows kurayım oyun oynayım diye düşünmek pek pratik gelmiyor bana. Eğer oyun oynamak istiyorum ama taşınabilirlikten ödün veririm dersen MSI falan bakabilirsin.
-
satan biri var mi 2000 tl civari?