Malatya"Da Yayınevine Saldırı
-
Malatya'da bir yayınevine saldırı düzenlendi. Alınan bilgilere göre saldırıda 3 kişi boğazları kesilerek vahşice öldürüldü.
Malatya'da bir yayınevine yapılan saldırı sonucu 3 kişi öldürüldü. Yayınevi çalışanlarının vahşice boğazları kesilerek öldürüldüğü ve birinin camdan aşağıya atıldığı iddia ediliyor. Ölenlerden birinin yabancı uyruklu olduğu iddia ediliyor.
Saldırıda ölen Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in yayınevi çalışanı olduğu belirtildi. Yaralananlardan birinin isminin de Emre Günaydın olduğu öğrenildi. Yayınevinin misyonerlikle ilgili kitaplar sattığı gelen bilgiler arasında. Yaralanan iki kişinin durumlarının kritik olduğu bildirildi.
İhbar üzerine Niyazi Mısri Caddesi'ndeki bürosuna giden polisler cesetlerle karşılaştı. Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve cumhuriyet savcısı, olay yerinde incelemelerde bulunuyor. Polis operasyon başlattı. 4 kişi gözaltına alındı.
Reuters, AP gibi uluslararası ajanslar Malatya'da 'Zirve' adlı yayınevine yapılan baskını flaş haber olarak dünyaya geçti. AP, 4 kişinin boğazının kesildiği, 3 kişinin öldüğü baskını aktarırken Hrant Dink cinayetini ve geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen Trabzon'daki rahip olayını hatırlattı.
Reuters geçen yıl Trabzon'da Hristiyan papazın öldürülmesi olayını hatırlattıktan sonra bu olayın dünyada büyük protestolara neden olan Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanmasıyla tesadüfi bir şekilde eş zamanlı gerçekleştiğini belirtti. Hrant Dink cinayetini hatırlattıktan sonra Dink'in Malatya doğumlu olduğunun altını çizen ajans Malatya'daki baskını dünyaya duyururken şu ifadelere yer verdi: 'Çoğunluğu Müslüman olan Türkiye devleti yöneticileri geçmişte buradaki Hristiyan misyonerlik çalışmalarını eleştirmişti. Türkiye'nin katılmayı umduğu AB ise Hristiyan azınlık için daha fazla özgürlük çağrısı yapmıştı. Bazı Türk milliyetçileri Hristiyan misyonerleri, Türkiye'nin politik ve dini kuruluşlarını zayıflatmaya çalışan düşmanlar olarak görüyor'.
AP: 'Malatya, Mehmet Ali Ağca'nın memleketi'Malatya'yı Mehmet Ali Ağca'nın memleketi ve milliyetçilerin merkezi olarak tanımlayan AP, 4 kişinin boğazının kesildiği, 3 kişinin öldüğü baskını aktarırken Hrant Dink cinayetini ve geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen Trabzon'daki rahip olayını hatırlattı. AP haberi geçerken şu ifadelere yer verdi: 'Onbinlerce kişi geçtiğimiz yıl Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretini protesto etmişti'.
'Gayri-Müslim'lere karşı düşmanlığın arttığından endişe duyuluyor'Malatya'daki saldırıyla ilgili detayları dünyaya geçen AP ajansı son geçtiği haberlerde şu ifadelere yer verdi: 'Türkiye'nin Hristiyan azınlığına karşı saldırılar sıklaşmaya başladı. Bununla birlikte Gayri-müslimlere karşı düşmanlığın ve milliyetçiliğin arttığına dair endişeler büyüyor'
Video: http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=17961&k_A=haberturk
-----------------------------------------------------------------------------------
Olayın bku çıktı cidden.Türkiye'yi rezil etmekten başka birşeye yaramıyor bu gerizekalılar.Size ne milletin dininden. -
hepimiz malatyalıyız :p taam taam küfretmeyin
-
Duyunca gercekten üzüldüm Allah rahmet eylesin.. Ugur Yüksel fazLa samimi oLmadıgım bi Lise arkadasımdı sessiz sakin kimseye karısmayan bir kisiydi.. Misyonerlikler ilgili hiç bir hareketi görmemistim ve yalan olduguna inanıyorum.. zaten ne isin var malatya da be kardesim :(
-
hacı saat 4 de bu msj yazacaktım ama takıldı tarayıcı yazamadım bi türlü hemen çıktım vizeye koştum a.q haberlerde görünce valla biraz ürktüm yazık ya bunlar olmasın türkiyede bize normal gelebilir ama adamları korkutuyoruz türkiyeden bilirkişiler yaptırmıştır gündeme şu an bildiğim kadarıyla 3 oldu bu
rahip dink bide bu hrıstiyanlar oldu mu sana 3 hep leke sürmek istiyorlar zaten kuruluşu abd yapmış oranın kesin bu ermeni lobileri abd ye yaptırmıştır tasarı geçsin diye bizi cani bir ülke yerine koydurmak için ölende öldürende yabancıdır tahminimce iyi olmuş gebertsinler birbirini ulaa ne boh yemeye ya sonumuz hayırlı olsun ne diyim artık türklüğü kötülemek için malzeme bunlar malzeme
ha birde haberlere baktım aq italyanlar hemen manşet vermiş piccler
-
her zaman aynı senaryo..ne zaman ülkemizde kritik günlerin eşiğine gelsek..hemen bir olay .. haberleri izledim.. önce ülkücü dendi..sonra hizbullah .. domuz bağı felan.. e sonra bir haber.. normal bağlama.. yok yabancılar içinden misyoner kelimesi geçti diye .. hrıstiyanlık düşmanlığı güdülüyor diyecek..hemen karar al kına... şU vatanımız üzerindeki bilmem kaçıncı kurgu bu..
-
ii oldu a.k.bölgedeki vatandaşları parayla incille mincille kandıranlara başımızdakiler dur demesse bu vatanın evlatları böle dur der işte.şimdi biri çıkar burdan şöleydi böleydi avrupada karizmamız bozuldu der.avrupadaki imajımız zaten bozuk kardeşim.yapmasakta yaptı derlerrrr derlerrrr...
gebersin itler selametle -
bunu islam adı altında yapanlara lanet olsun. insan canına kıymak ile islamın aynı cumlede gecmesi bile uzucu. bu densizler yuzunden dunya basınında islam=terör olarak lanse edilmekte
-
valla kankacım dogukan.islam adına yapılsa bende böle diyebilirdim.ancak bu direkt dini kullanarak ülkemizi bölmeye yönelik insanlara verilen bi tepki.yani islam için deil bana göre vatan için yapılan bişe.
devlet denetim altına alsın diğer dinlerin bu ülkedeki eylemlerini kardeşim.o zaman herkes istediği gibi incil bassın.ama bu adamlar incil basıp yanında para flan veriyolar en canlı şahidi benim bakırköyde başıma geldi -
özgürlük yokmu bu ülkede ister gidip incil alırım ister tevrat.Anayasada incil satmak, almak yada dininin başka birşey olması yasaksa olur ancak yasak değil.Kime ne gidip almışsam incili okumuşsam.
Bu halkın durdurması değil o bir kaç kişinin gazı ile halk sansürlemesidir.Böyle sadece bastırırsınız ancak ilerde baktığınız zaman incili okuyacak insanblar binleri bulmuş hatta milyonları bulmuş olacaktır..
-
bu adamların incil satmaktaki amacını safi hristiyan vatandaşlara hizmet ve dinini yaymak olarak algılarsanız öle tabi.
din yoluyla vatan bölüyolar vatan arada bi hlki cevizoğlu flan okuyun ceviz kabuğunu izleyin.aa hristiyanlar dinini yaymalı diyince entelmi oluosunuz özgürlükçü olmalıyız diince batılımı oluosunuz noluo ? -
böyle bir katliamı vatan kurtarma olarak algılıyorsanız yazık. zaten adamlar bahane aramakta bizlere karşı.
dini bütün insanlar o misyonerlere ve eylemlerine gerektigi cevabı verir...
"......AP ajansı son geçtiği haberlerde şu ifadelere yer verdi: 'Türkiye'nin Hristiyan azınlığına karşı saldırılar sıklaşmaya başladı. Bununla birlikte Gayri-müslimlere karşı düşmanlığın ve milliyetçiliğin arttığına dair endişeler büyüyor' "
bu cümleye sonuna kadar katılıyorum.