Mat 1 İle İlgili Sorunlarım
-
yok hacı bu aynı şey deil bu beni bunalıma sokar .. zaten çizim ve test arasında monoton bi hayat yaşıorum bir mat almıyım ..
-
x= -3
| 2x -3 | + | 1- x | = ?
|2(-3) -3| + |1-(-3)| =
|-6-3| + |1+3| =
|-9| + |4| = 9 + 4 = 13
----------------------------------------------
A= -3x +4
B= x-3
A'nın 3 katını B den büyük yapan x'in en büyük tam sayı değeri?
3A>B İse 3(-3x+4)>x-3 buradan da (-9x+12)> x-3 oluyor hocam ve bilinmeyeni eşitsizliğin bir yerinde bilinen değerleri ise diğer yerinde toplarsak eğer 15>10x oluyor. Tam sayı değerini sorduğu için gördüğün gibi son eşitsizlikte 2 değerini verirsek olmuyor fakat 1 değerini verirsek x'e istediğimiz sonucu veriyor.
----------------------------------------------
2x-5<-x+4 çözüm kümesi ?
Yine bilinmeyen değerler ile bilinenleri ayrı yerlede toplarsak 3x<9 eşitsizliğine ulaşıyoruz ve her 2 tarafı da 3'e bölersek eğer x<3 eşitsizliğine ulaşırız. Çözüm kümesi ise 3'ten küçük sayılardır.
Diğer sorularda yazımdan ötürü anlamadığım birkaç yer var ondan bu kadarını cevapladım hocam
-
devil_bugatti bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------insanları yanlış bilgilendirme dostum, < ve > işlemlerinde denklem gibi karşıya atma olmaz. Yapacağın hareketler her iki taraftanda "4" çıkarmak ve "2x" eklemek gibi şeyler olmalı, öyle oraya atalım buraya tutalım yok küçük büyük olayında.
-
mesela 2.soruda x-1/2 demişsin ama bölü 2, x-1'in mi altında yoksa 1'in mi altında anlamadım. Sonrasındaki 2 soruda da benzer durumlar mevcut. Anlamadım özetle :)
-
UMS 9.0 adlı programı ındırın turkce dıl secenegıde mevcut kolay gelsın
-
devil_bugatti bunu yazdı:
-----------------------------mesela 2.soruda x-1/2 demişsin ama bölü 2, x-1'in mi altında yoksa 1'in mi altında anlamadım. Sonrasındaki 2 soruda da benzer durumlar mevcut. Anlamadım özetle :)
düzeltme yapıyorum karıştır soruyor x-1 / 2 derken bu şekilde dedim x+1 /3 de bu şekilde ordaki 8 yok yani yanlış oldu :D
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------devil_bugatti bunu yazdı:
-----------------------------mesela 2.soruda x-1/2 demişsin ama bölü 2, x-1'in mi altında yoksa 1'in mi altında anlamadım. Sonrasındaki 2 soruda da benzer durumlar mevcut. Anlamadım özetle :)
düzeltme yapıyorum karıştır soruyor x-1 / 2 derken bu şekilde dedim x+1 /3 de bu şekilde ordaki 8 yok yani yanlış oldu :D
-----------------------------şu çizdiğin haliyse soru x<53 çıkıyor ama bana güzel bir cevap gibi gelmedi. Tekrar çiz yanlışsaç
-

-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------pozitif tamsayı ise 4, doğal sayılar ise 5
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------pozitif tamsayı ise 4, doğal sayılar ise 5
-----------------------------herhangi bir şey belirtmemiş cevap 5 ama çözümü analtırmısın