Mat 1 İle İlgili Sorunlarım
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar yardımınız için sağolun ama konuyu uzatmasak :) sonçta uzun süre kullancam konuyu
-----------------------------doğru diyorsun hocam pardon haklısın
-
devil_bugatti bunu yazdı:
-----------------------------HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar yardımınız için sağolun ama konuyu uzatmasak :) sonçta uzun süre kullancam konuyu
-----------------------------doğru diyorsun hocam pardon haklısın
-----------------------------sonuçta her yol taksime gidiyor büüyültülcek bir mesele de değil
-
eşitsizliği eşitlikmiş gibi çözüp işlem sonunda eşitsizliği koymasında bi sakınca yok. eksi ile çarpıldığında eşitsizliğin değişeceğini bilmesi yeterli.
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------son olarak şu kaldı şunu da anlamadım
-4 <= x <= 3
burda her tarafın karesini aldıgımda 8 farklı sayıya ulaşıyorm ama bu çok ters oluyor bir zahmet ona da bakarmısın :S
-----------------------------x tamsayı değilse eğer. x^2 nin alacağı en küçük değer 0 olur alacağı en büyük değer ise (-4)^2 sinden 16 olur ve bu aralıktaki bütün tamsayılarıda alır. yani 0 dan 16 ya kadar 17 sayı eder.
-
devil_bugatti bunu yazdı:
-----------------------------VBDream bunu yazdı:
-----------------------------devil_bugatti bunu yazdı:
-----------------------------VBDream bunu yazdı:
-----------------------------devil_bugatti bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------insanları yanlış bilgilendirme dostum, < ve > işlemlerinde denklem gibi karşıya atma olmaz. Yapacağın hareketler her iki taraftanda "4" çıkarmak ve "2x" eklemek gibi şeyler olmalı, öyle oraya atalım buraya tutalım yok küçük büyük olayında.
-----------------------------Hocam mat1 full'dü üniversite sınavında. Üstelik sayısal mezunuyum.
-----------------------------dostum bende x
-----------------------------olay şuan için farklı kısa sürede maximum soru çözme bizim amacımız kaldı ki eşitsizliğin her iki kısmından o soruda 2x çıkarmakla, 2x'i eşitsizliğin öteki tarafına atmak arasında hiçbir fark yok. Senin dediğin kural Eşitsizliğin iki tarafında da olmayan bir değer için geçerli. Misal bir yerde 3x, karşıda ise 5x varsa her iki taraftan da 2x çıkarabilirsin bu eşitsizliği bozmaz. Kaldı ki konumuz basit eşitsizlikler ve daha kompleks yapılı eşitsizliklerde sadece bu kural değil birçok kural eklenecek.
-----------------------------bak bende "yaptığımız işler yine o kapıya çıkıyor" dedim farkettiysen. Burda bana profesörü oynama amk, geviş gibi benim dediğim cümleyi gelmiş benim önüme koymuşsun. Neyse elemana yardımcı olalım fazla yüz göz olmayalım. Uzatmaya gerek yok.
-
rakamla "3" yazıyla "üç"
birde dört var 0! 1 miydi yav :|
0!=1 se 4 :D
olmayan birşeyin faktoriyeli nasıl 1 yapar anlamadım
bence toplama ve çıkarmada "0" çarpma ve bölmede "1" olmalı :D
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------rakamla "3" yazıyla "üç"
birde dört var 0! 1 miydi yav :|
0!=1 se 4 :D
olmayan birşeyin faktoriyeli nasıl 1 yapar anlamadım
bence toplama ve çıkarmada "0" çarpma ve bölmede "1" olmalı :D
-----------------------------n!=n(n-1)!
n = 1 için
- 1!=1(0!)
- 0!=1
-
:| aslında o konular bitmişti hani sayfa 2.deki mevzular önemliydi arkadaşlar sağolsunlar çözdüler artık akşama ekleyebilrim buraya bir kjaç tane
-
A, 9 dan büyük bir tam sayı olmak üzere ; 3 ten A ya kadar olan doğal sayıların toplamı M; 6 dan A ya kadar olan doğal sayıların toplamı N' dir
M+N = 222 olduguna Göre A Kaçtır
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------en byüğü ile en küçüğünün toplamı 68 olan 20 tane ardışık tek sayının küüçükten büyüğe doğru ssonran 3.sü kaçtır
x+x+2+x+4....x+38 x+x+38=68 ise 2x=30
x=15
küçükten büyüğe sondan 3, sayı demek büyükten küçüğe baştan 3, demek
yani son sayı(20,) x+38 ise
x+36
x+34=15+34=49 dur hocam.
birde
A, 9 dan büyük bir tam sayı olmak üzere ; 3 ten A ya kadar olan doğal sayıların toplamı M; 6 dan A ya kadar olan doğal sayıların toplamı N' dir
M+N = 222 olduguna Göre A Kaçtır
A>9 3+4+......A=M 6+7+....A=N
M+N=222 ise
M+N= 3+4+5+6+N+N
2N+18=222
N=102
Toplam formülünden de Ayı bul hoca aklımda değil o formül :F