Matrix Evren Kuramı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    L3X_CH3NT40
    L3X_CH3NT40's avatar
    Erkek
    "Ruh'un bedene üflenmesi" :o) Tanıdık gelmiyor belki... Kuran herşeyin anahtarıdır, Matrix sadece güzel bir senaryodan ibaret birşey değil... Yokluğa inanış Sufilerle başlar... Daha sonra bu inanış batıta geçer, budizm in temelini oluşturur NLP seminerleri neyi amaçlar? Zen Budizmi öğretileri neyi anlatmaya çalışır? "Aslında bir sen olmadığını"... Hiç kendinize yabancı olduğunuzu hissettiniz mi? İnsan aklı sınırsızdır... Eğer onu serbest bırakabilirseniz!.. Onu ne kadar serbest bırakırsanız o kadar çok hayatı kavrarsınız ve içinde bulunduğumuz yokluğun farkına varırsınız... Aslında dünyada yapılan her işin aklı inandırmak olduğunu kavrarsanız... :o) Mevlana... Kuran okuyun ve hayatınıza yön verin, hayatı anlamaya çalışın yaptıklarınızı düşünün kendinize "ben kimim, buraya ne amaçla gönderildim" sorusunu sorun, hiçbirşey imkansız değil var olduğunu sandığımız dünyada ama aklımızı serbest bırakabilirsek...

Düşünme zamanı geldi de geçiyor, Batı bizden bunu çaldı, şizofren olmaktam korkmayın, ve zavallı "Cyber - The Matrix" gibi yokluğa geri dönmeyin! Gerçek olan bu sadece okuyun ve kendinizi inandırın, anahtar Kur'an-ı Kerim.

Free up your mind! :o)

Just for fun!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eFe19KAN
    eFe19KAN's avatar
    Erkek
    Kuran anahtar değildir
    Bu dünyada olan bir olgudur
    Tüm bunları tartışıyoruz ama yanlış bi hayatta
    Keşke önce bu hayatta belli bir güç içinde yaşarken bunları sorgulasak
    Güç
    Daha sonra akıl
    Bir düşünün
    Özgür iradeyle müslümanlığın kabul edileceğini sanmıyorum sanan arkadaşında çoğu şeyden haberi yok g aliba neyse onu strese sokmayalım nabarsa yabsın

Sonsuza kadar yaşayabilen ölü değildir, Tuhaf zamanlarda ölüm bile ölebilir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bavkir
    bavkir's avatar
    Erkek
    eFe19KAN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Kuran anahtar değildir
    Bu dünyada olan bir olgudur
    Tüm bunları tartışıyoruz ama yanlış bi hayatta
    Keşke önce bu hayatta belli bir güç içinde yaşarken bunları sorgulasak
    Güç
    Daha sonra akıl
    Bir düşünün
    Özgür iradeyle müslümanlığın kabul edileceğini sanmıyorum sanan arkadaşında çoğu şeyden haberi yok g aliba neyse onu strese sokmayalım nabarsa yabsın

peki senin onerin ne?
    bu arada "ozgur irade"den bahsedebilmek icin bile yasadigimiz evrenin disinda mutlak bir guce ihtiyac vardir, obur turlu bu evreni olusturan yasalara ve kisitlamalara bagli yasamak zorunda kaliriz ve bunlardan kurtulamayiz. bizim dusuncelerimizi bile bu kanunlar belirler.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eFe19KAN
    eFe19KAN's avatar
    Erkek
    Benim önerim özgür irade ile insanların müzlümanlığı kabul etmesi emin olun çok güzel bir dünya çıkıyor ortalığa tabi şu anki müslümanlık gibi herkes için geçerli olan bu dindir gibi değil ama isteyen kabul etmeli aklı kafası çelinmeden aklı kjafası çelinenlerin en başında ben varım v e bunu sağlayan bizzat bu site halimden şikayetçi değilim doğruları hep arıyorum ve islamın doğru olduğuna mantıklı olduğuna inanıyorum ama içinde değil ortadayım

Haklısın inanan insaların herşeyi başarması gibi mutlak bi güç var ama ne okduğunu bilmiyorum tek keşfettiğim hayatın çok büyük bi güçle dengede durduğu bu mutlak güç her insan için geçerli ve tüm insalarla orantılı herkes birbiri ile bağlantılı buraya kadar biliyorum ötesi kafa yorar yazıya dökülemez dökülse bile anlatılamaz büyük duygular ve düşünceler doğurur önerimi en başa yaziim en iyisi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inshadow_
    inshadow_'s avatar
    Erkek
    bazıları matrix in olabileceğini yazmış ama hiç düşündünüzmü sizce bu programı yazan yapayzekalar bizim bunu akıl etmemize izin verirlermi yani şu anda böyle bişey akıl ettiğimize göre kesinlikle matrix evreni diye bişey yok tur bu kuram çok şaçma ve mantıksızca ilerde belki böyle bir sanal dünya oluşturulabilir ama bizim kontrolümüz altında .....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fizilal
    fizilal's avatar
    Erkek
    Bence MAtrix sadece film olarak düşünülmeli

Herkes hoş bir seda duymak ister...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eFe19KAN
    eFe19KAN's avatar
    Erkek
    Film olarak mükemmel bir senaryo aşmış film süper ötesi felsefe

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seredunt
    seredunt's avatar
    Erkek
    peki "inshadow" ya makineler de insanların tam senin gibi düşünecekleri fark ettiyse............
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inshadow_
    inshadow_'s avatar
    Erkek
    seredunt bunu yazdı:
    peki "inshadow" ya makineler de insanların tam senin gibi düşünecekleri fark ettiyse............

doğru düşünebilirler zaten bende düşünemezler diye de yazmadım dedimki eğer düşünürlerse buna izin vermezler sen benim ne yazdığımı anlamamışsın bide yorum yapıyorsun....bunu düşünmemize izin vermezler çünkü onları alt edeceğimizi bilirler ......bu yeteri kadar açık heralde ......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WhiteThales
    WhiteThales's avatar
    Erkek
    Matrix tE Allah İnancı yoktur...

Bana Gore MATRIX SAcma..

Ama filmin icinde cok mantıklı ve felsefi oalylar yer almakta ayrıca yani..

ama herseyin bi program olduu felan ...cıq.. coq sacma

WhiteThales
Toplam Hit: 14734 Toplam Mesaj: 45