Mazot Vs Lpg
-
Lpg tüketimi yaklaşık 1.2 katı benzinin, turbo motorlu benzinli araç öneririm. Megan 1.33 afyon sakarya ortalama tüketim 4.5 lt
-
-
kimse hesap yapamıyor çünkü; belirsizlik var. elektrikli bisiklet al hacı.
-
EnerJiC bunu yazdı
aynı güç, aynı beygir, aynı tork, aynı devir aynı şöföeer diyelim... bu kadarla sabitlersek 1 litre mazot benzine oranla yüzde 28 daha fazla yol yaptırır (standart dci motorda) bluemotion ve ya türevi benzinli ise (yeni nesil benzinli) aradaki fark yüzde 10 a düşüyor evet yeni benzinliler az yakıyor :D benzinle lpg arasında ne kadar fark var bilmiyorum.
-
avrupada bazı şehirelrde dizel araçların şehir merkezine girmesinin yasaklanması gibi birşeyler konuşuluyordu
bizde de olurmu öyle birşey bilmiom
-
Valla lpg li arac uzun yolda 10 lt civari yakiyor.
10x litre si 10 tl = 100 tl... kilometrede 1 lira.
En uygun motorin kullanan arac 4-5 lt yakar uzun yolda.
4x20 tl = 80 tl ... kilometrede 80 kurus- 1 lira falan yakarsin.
Benzinli her halukar da daha fazla yakar. 6-7 lite yakiyor desen 1.5 lirayi bulur.
Bakim masraflarini falan da düşünürsen hesabın net olur. Motorin bir tik iyi gibi enjektor pompa arizasi almazsan kisa vadede.
-
abi zaten öyle araç TL hesabı ile devam edersek
benzinli 100,000 tl
dizel 120,000 tl
aradaki 20,000 tl yakıt farkı için 60,000 70,000 km yapacan da kapanacak
-
wert bunu yazdı
avrupada bazı şehirelrde dizel araçların şehir merkezine girmesinin yasaklanması gibi birşeyler konuşuluyordu
bizde de olurmu öyle birşey bilmiom
Ona kalırsak Avrupa'da düşük hacimli motorlar da belki yasaklanabilir. Mesela Mazda demiş ki: Düşük hacimli motorların emisyon değerleri çok yüksek. Emisyon değerlerinin yeterli verimlilikte olabilmesi için motor hacimlerinin en az 2.0 veya üzerinde olması gerekiyor. (Haber linkini bulamadım). Düşük hacimli motorlar düz yolda ve sabit hızda giderken sorunsuz ama rampa çıkarken veya daha hızlı gitmek için gaza iyice basıldığında emisyon değerleri korkunç seviyelere ulaşıyor denmiş.
LhaNeT tarafından 07/Mar/22 23:51 tarihinde düzenlenmiştir
Kısacası Mazda diyor en az 2.0 motor olmalı ama bizdeki arabalar hep 1.6 veya daha düşük.
Buyur burdan yak :D -
samaccc bunu yazdı
abi zaten öyle araç TL hesabı ile devam edersek
benzinli 100,000 tl
dizel 120,000 tl
aradaki 20,000 tl yakıt farkı için 60,000 70,000 km yapacan da kapanacak
Aslında tam olarak öyle de değil. Sonuçta 2. elde dizel aracı benzinli araca göre biraz daha pahalıya alıp satıyoruz. Aradaki farkı yarı yarıya indirip 30bin km olarak düşünmek lazım. :)
-
Mx0TBT bunu yazdı
Lpg tüketimi yaklaşık 1.2 katı benzinin, turbo motorlu benzinli araç öneririm. Megan 1.33 afyon sakarya ortalama tüketim 4.5 lt
Yolculuk kaç saat sürdü ? :) dizel arabalar bile 4 lü değerlere zor düşüyor yahu. Sakarya - Afyon olsa yukarıdan aşağı belki dicem ama :P