folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mekatronik Mi Bilgisayar Mi (Gorusleriniz)

Mekatronik Mi Bilgisayar Mi (Gorusleriniz)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek
    hoca bulamassın zaten çünkü çok az...yeni bir bölüm olduğu için yetişme içersinde işte...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

mekatronik aynı endüstri müh. gibi her şeyden anlaığını sanar ama aslında hiçbirinden anlamaz.

bilgisayarı seç derim

der die das
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek
    iki kursa gidersin olursun bilgisayar mühendisi :P ama elektronik mühendisi olamazsın okumadan...

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _E_O_R_
    _E_O_R_'s avatar
    Erkek

hocam ben bilgisayarda okuyorum mekatronik okuyan arkadaşlarımda var. şimdi iki bölümüde ele alalım;

mekatronik: her işten biraz biraz çakıyosun. bilgisayar, elektronik, makine vs. ancak hiç birisi üzerinde uzmanlaşma lansın yok okurken. bu bi gerçek. uzmalaşabileceğin yerlerde ise üstte saydığım mühendisler zaten fazlasıyla donanımlı (sana göre) ve senden daha kolay iş bulabiliyorlar. bilgisayarla karşılaştırma yapıyorsak şöyle diyelim bi bilgisayarcının sadece bir işi var o da yazılım (türkiyede böyle tabi). ancak okurken senin çabalayacağın 3 alan birden var. "ulan şunuda bunuda" derken okul bitiyor kalıyorsun öyle ortada. ama işsiz kalırsın okuma demiyorum mekatronik ciddi güzel bölüm özellikle türkiyede. çünkü üstteki mesajların birinde de belirtilmiş türkiyede işverenler her işi yapabilen eleman arıyor diye. işte sende böyle bişey oluyorsun. hepsinden biraz biraz :) ayrıca mekatronikçiler hakkında dolanan şöylede bi geyik var; mekatronikçiler ördeğe benzer. uçabilirler, yüzebilirler, yürüyebilirler ancak hiç birini düzgün yapamazlar :)

bilgisayar: üsttede söylediğim gibi işin genelde yazılım üzerine ve uzmanlaşabileceğin de alan çok. networkten database e kadar. ve okula girince tek işin bilgisayar olacağı için sectiğin bi alanda kendini geliştirmen daha kolay olur mekatroniğe göre. üstte bir arkadaş "iki kurs al bilgisayarcı ol" demiş. ben ona sadece gülüyorum :)

hocam ikiside güzel taşaklı bölümler. ikiside zor okuması zor bölümler. ikiside kafa patlatmayı gerektiren bölümler. sen kendine uygun olana karar verip seçimini yapmalısın. sonuçta hayatını şekillendirebilecek bir karar veriyorsun. kolay gelsin.

hangi kadir? deli kadir uleeeyyyynnnn!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    _E_O_R_ bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam ben bilgisayarda okuyorum mekatronik okuyan arkadaşlarımda var. şimdi iki bölümüde ele alalım;

mekatronik: her işten biraz biraz çakıyosun. bilgisayar, elektronik, makine vs. ancak hiç birisi üzerinde uzmanlaşma lansın yok okurken. bu bi gerçek. uzmalaşabileceğin yerlerde ise üstte saydığım mühendisler zaten fazlasıyla donanımlı (sana göre) ve senden daha kolay iş bulabiliyorlar. bilgisayarla karşılaştırma yapıyorsak şöyle diyelim bi bilgisayarcının sadece bir işi var o da yazılım (türkiyede böyle tabi). ancak okurken senin çabalayacağın 3 alan birden var. "ulan şunuda bunuda" derken okul bitiyor kalıyorsun öyle ortada. ama işsiz kalırsın okuma demiyorum mekatronik ciddi güzel bölüm özellikle türkiyede. çünkü üstteki mesajların birinde de belirtilmiş türkiyede işverenler her işi yapabilen eleman arıyor diye. işte sende böyle bişey oluyorsun. hepsinden biraz biraz :) ayrıca mekatronikçiler hakkında dolanan şöylede bi geyik var; mekatronikçiler ördeğe benzer. uçabilirler, yüzebilirler, yürüyebilirler ancak hiç birini düzgün yapamazlar :)

bilgisayar: üsttede söylediğim gibi işin genelde yazılım üzerine ve uzmanlaşabileceğin de alan çok. networkten database e kadar. ve okula girince tek işin bilgisayar olacağı için sectiğin bi alanda kendini geliştirmen daha kolay olur mekatroniğe göre. üstte bir arkadaş "iki kurs al bilgisayarcı ol" demiş. ben ona sadece gülüyorum :)

hocam ikiside güzel taşaklı bölümler. ikiside zor okuması zor bölümler. ikiside kafa patlatmayı gerektiren bölümler. sen kendine uygun olana karar verip seçimini yapmalısın. sonuçta hayatını şekillendirebilecek bir karar veriyorsun. kolay gelsin.

Abi bilgisayar mühendisi olmanın pek anlamı kalmadı artık. Bütün şirketler all-in-one istiyor ki flashtan,asp den tut .net bilen adama 1.500 - 2000 öneriyorlar. Serbest çalışsan 15-16 yaşındaki veletler piyasanın amına koymuş 0 emekle 100 tl ye site yapıyorlar. Ama herkesin kaldıramayacağı alanlar var tabi network gibi, yada bir dilde konuda uzmanlaşmak gibi. Diplomanı aldıktan sonrada sertifikan şart sertifikasız kesinlikle almıyorlar. Bu kadar uğraş bu kadar para harca sonra önerdikleri maaş 1.500 oluyor. Ama boğaziçine girerim sınıf birincisi olurum ortamın amua koyarım diyosan gir abi. Bilgisayar uğraş istiyor. Değiyorda ama sağlıksız bir iş dikkat etmezsen kendine, dikkat edersen tadından yenmiyor. 15-16 saat oturup kafa patlatacaksın. Ama hergün bu değil tabi. Birçok insan bir programı 0 dan yazdığı zannediyor mühendislerin. Sen sadece belirli bil modulü yazıyorsun ona göre para alıyorsun. 50-60 satırlık SQL,C# kullandığım modüle birkaç yüz tl aldığımı hatırlıyorum. Fark buradan sonra belli oluyor zaten. Yeni yetme diye tabir ettiğimiz veletlerin bir kütüphane yazacak veya birkaç yüz modülü birleştirip program yaratacak tecrübe ve bilgileri yok, ayrıca birçok patronun diplomalı eleman almasının sebebi o kişilerin üniversite bitirmiş olmaları ve kişiliklerini oturtmuş olmaları. Hepsinden azucuk felsefesini tasvib etmiyorum. Bilgisayar mühendisliğindede kendini erkenden yetiştirmemiş ve iddalı değilsen girme derim. Matematik-Bilgisayar diye yeni bir bölüm çıktı tavsiye ediyorum araştırmanı deli bir bölüm(içindeki insanlarda dahil). Ayrıca bilgisi olanların veya okuyanların beni Elektronik haberleşme bölümü hakkında bilgilendirmesini rica ediyorum...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

_E_O_R_ bunu yazdı:

Güzel anlatmışsıın eline sağlık. Bende okulda otomasyon (birnevi mekatronik) mezunuyum. Lise..

Bizim bölümün ekmeğini yemek isteyen arkadaşlar çok ama çok çalışması gerekmektedir. Hafife alınacak bir bölüm değil. Biraz merak ve dikkatçi olman gerekiyor.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek
    hoca elektronik ve haberleşme bölümü hakkında ne öğrenmek istiyorsun biraz bilgi verirsen istediğin hertürlü bilgiyi sağlarım...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

Frosttear bunu yazdı:
    hoca elektronik ve haberleşme bölümü hakkında ne öğrenmek istiyorsun biraz bilgi verirsen istediğin hertürlü bilgiyi sağlarım...

adam elohabcı 

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Birde soyle birsey yapsam nasil bir durum ortaya cikar.4 YIL mekatronik okusam.Sonra master'imi bilgisayar uzerine yapsam.voltran olusturabilirmiyim :))
    Sunuda belirteyim.Kime sorsam su zamanda bilgisayar muhendisligi pek revacta degil.Cunku coluk cocuk bircok velet bilen bilmeyen bilgisayar biliyorum edalarinda.Eee bilgisayar muhendisligide cok yaygin birsuru issiz var.Gelecegin cagida robot cagi , teknoloji cagi.Mekatronik bana biraz daha cazip geliyor.Yanlismi dusunuyorum ????

https://t.me/pump_upp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

hocam hangisine yatkınsan onu seç.

ben lise de mekatronik gördüm.üni de alan dışı tercihle bilgisayara geçtim.

mekatronik bana zevk vermedi.yapamadım.yine olsa yine yapamam.binbir ders gösteriyorlar.bi yandan makina bölümünün derslerini görürken bi yandan elektrik-elektronik in üstüne düşüyorsun.takviye kuvvetle de pnömatik - hidrolik görüyorsun.tam aha bitti galiba derken assembly ve PLC denilen şeyler ortaya çıkıo.

eğer elektronik ten haz duyuyorsan mekatronik bölümünü seç.

Toplam Hit: 6806 Toplam Mesaj: 48