Mekatronik Mi Bilgisayar Mi (Gorusleriniz)
-
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------attackatak bunu yazdı:
-----------------------------
Esconda bunu yazdı:
kaygusuz bunu yazdı:
-----------------------------Abicim altyapi derken kimde altyapi varki?
LISEDE SANA ALTYAPIMI VERIYOLAR?
Benim bildigim altyapi bolumunu okurken elde edilir.Master yaparken uzmanlasilir.
visul basic c++ mikroişlemci otocad bunlar azimsanacak bisey degil.Bilgisayarin onemli elemanlari ve programlari.
-----------------------------en önemli dersi unutuyorsunuz.PLC =)
-----------------------------of doğru dedin plc unutulmaz:) sadece plc ile pnomatik bildin mi 3 milyar maaş :)
-----------------------------Hoca ben plc'ciyim :D İleri seviye alayını bilirim. Lisede sağolsun tüm imkanlarımız vardı hocamızda Türkiye genelinde tanınan bir hoca olunca ve ilgili olunca mesleği sevmemek elde değil.
PLC'de bir pid kontrolünü ögrenemedim. Okulun son zamanlarına geldiği için zaman yetmedi, onuda artık özel ders alarak falan öğrenmeye bakıcam..
-
up
-
Meslek seçerken şimdiyi değil gelceği düşünmelisin. yani 4 sne okudun 1 sene uzadı desek 5 yıl sonrasını kariyerin için
15-20 yıl sonrasını düşünmelisin ki ona göre karar vermelisin mekatronik gelcğin mesleği gibi duruyor ve bu sebeple tercih
edilebilinir. Fakat kendinin bu mesleğe uygun olup olmadığına karar vermen çok önemli işin bu kısmını atlayıp gelceğin
mesleği bilg müh mi mekatronik mi soruuna takılmamalısın. mekatronik zorsa bilg müh de muhakkak zordur. Okumanın
zoru kolayı mesleklere genellemnemez. Eğer kişilik özelliklerine yeteneklerine uygun değilse "zor bölüm" der çıkarsın. Bu
hep böyle olmuştur. Türkiye'de iş imkanı "işe yarayan" adam için her zaman vardır. Türkiye'nin yazılımlı makina tarzı
ihracatları artış gösteriyor diye biliyorum. "Türkiye teknoloji'yi üretmiyor,tüketiyor" lafları da geride kalmak üzere benim
umudum var. -
Birde en sinir oldugum.AILELERIN (OZELLIKLE BABANIN) olum ne mekatronigi bilgisayarin adi var.Yuru git lan essek herif gibisinden baski yapmasi.Universite mezunu olmasina ragmen beyni hala 1970 gibi isliyor malesef.ben mi okuyacam omu okuyacak belli degil.
-
Esconda bunu yazdı:
Birde en sinir oldugum.AILELERIN (OZELLIKLE BABANIN) olum ne mekatronigi bilgisayarin adi var.Yuru git lan essek herif gibisinden baski yapmasi.Universite mezunu olmasina ragmen beyni hala 1970 gibi isliyor malesef.ben mi okuyacam omu okuyacak belli degil.
ben pdr (psikolojik danışma ve rehberlik) okudum. puanım hukuk okumaya yetiyordu. Bana da en azından işletme veya hukuk yaz. Ne yapacan saçma sapan bi iş diyorlardı. Şu an baya popüler oldu. İş alanları da git gide artıyor. İleriyi görmek lazım :) -
Elektronik Haberleşme nerelerde kullanılıyor, hangi mesleklere girilebilinir, hangi dersler görülüyor vs. Ayrıca Eleman Bilgisayar mühendisligine soyunacaksan Bilgisayar-Matematik bölümüne bir bak derim. Tıp diyen olmuş. Bu ülkede sağlıkla ve adaletle işi olmayan adam olmaz. Tabi ki doktor avukat olmanın getirileri, sosyal statü olasun,iş bulma imkanı olsun çok iyi fakat ben üretme hastasıyım ve mühendisliği çok seviyorum, teknolojiyi de seviyorum diyosan gir mühendisliğe gözün arkada kalmasın. Önerim: Matematik-Bilgisayar bölümü ...
-
up