folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Memleketin En Yaşanılası Yeri Neresidir?

Memleketin En Yaşanılası Yeri Neresidir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

Tekirdağ keşan yada şarköy hacım. Kırklareli vize derim ben çamlığın oralar müthiş kafa dinlenilcek yerler memleketimdir ayrıca =)

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

Eskisehir tabiki

....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Şehrin hayhuyundan uzak bir yerde olsunda nerde olursa olsun :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

HighNitro bunu yazdı:
    -----------------------------

Sinop bence..

-----------------------------

Bende şöyle diyeyim ya Samsun ya Sinop.Gelin bizim ilçeye bide sizden rahatı olmaz.(Samsun-Alaçam). Sinop'a gelince yazın denizi , doğası ve mekanlarıyla , kışın sessizliği ve rahatlığıyla çok iyi.Tam yaşanacak yerler yani...

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

belgesel de gördüm Muğla/ula/akkaya :| süper yer yav..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek
    dışı

Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Eskişehir'e gezmeye gittiğimde tam bir üniversite şehri olduğunu daha iyi anladım.

Her taraf genç beyinler barındırıyor.

Bu mükemmel birşey tabi.

İki lafı bir araya getiremeyen tiplerle uğraşmaktansa tahsilli insanların arasında takılmak gayet hoş.

Ama Üniversitesi hariç pek te cezbetmedi beni Eskişehir.

Üniversitesi mükemmel o kampüs şahaneydi cidden.

Ama o porsuk'un suyunu kirli gördüm ondan mıdır bilmem ısınamadım Eskişehir'e...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    k2ankaya
    k2ankaya's avatar
    Erkek

Görmedim ama izmir güzel olurdu.

Everybody has a plan.Till they get punched in the mouth. MT
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Anamur..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

yine yeni yeniden ve kesin olarak söylüyorum: İzmir.

Bu soruya cevap verirken günlük, anlık değil bir ömür boyu orada yasayacagınızı düşünerek cevap verin, hepimiz deriz karadenizde yaylaya yerlesiym bagdan domates koparıp yumurta kırıp menemen yapayım diye de, 3 gün internete giremediğiniz zaman görürüm sizi hepiniz komaya girersiniz, yaşanılacak yer demek illa heidi gibi kırlarda kosacagımız yer değil, ekonomik imkanlar, şehrin imkanları, doğal güzellikleri, insanların düşünce yapıları ile hepberaber bir bütündür, bilmemnerenin köyüne yerlesip beyin kanaması gecirdiğinizde en yakın uzman için 750km sonraki şehire gitmen gerekirse bu başlı başına imkansızlıktır.

Peder beyin memleketi gereği her yaz 1 haftalıgına köye giderim, yeşillik ot böcek inek tamam hepsi cok güzel, ancak bize göre değil, oraya gideceksin 1 hafta yasayacaksın,geri geleceksin, kafanı dinleyeceksin,ben 5 gün sonra edge'den nete baglanmaya calısıordum sıkıntıdan, burdaki arkadasların hepsi tahsilli arkadaslar sen kendini yazılım konusunda geliştirip iyi bir yazılımcı olursan, ama yasadıgın o küçük şehirlerde bilgisayarla ilgili tek şey internet cafelerse: orası senin için en yaşanılası yer değildir.

Herneyse.. Neden izmir?

''mahalle baskısı'' cok klişe bir lafdır coğunuza göre, ama detaya indiğinizde cok şey anlatır, 17 ağustosta depremi anmak için inşaat mühendisleri odasıyla gebzeye gittim, marmara bölgesinde sanayi olarakta gelişmiş bir yerdi, aman allahım ben bu kadar çarşaflıyı bir arada görmedim, gerçi ben o zamana kadar antalya-izmir-istanbuldan baska yer görmemiş biriydim, çok sasırmıstım, her neyse.. anma törenine 4 saat vardı 3 arkadas bira alıp sahile oturalım dedik, cünkü biz izmirde hep böyle yapardık, çimlere geldim üstünde yazı yazıyor ''çimlere basmayınız'' ???? şaşkınlık 2! çim var neden basmıyoruz ki? oturmamız için değilmi? neyse dedik denize dogru ayakları uzatarak oturduk, yanımızdan geçen herkes ''cık cık cık'' diyerek geciyordu, 10 dakka sonra cevre esnaftan laf atmalar geldi, bir tane internet cafeci anladı yabancı olduumuzu bizi uyardı ''burda öyle ulu orta içmeyin gencler'' hayatımda yasadıgım buyuk dumurlardan biriydi..

İzmirde barlar ve camiler iç içedir, barların basladıgı mekan bile ''cami durağı'' denilen tarihi mekanın önündedir, yolda sokakta alırsın içkini gitarını, oturursun çime, sarkını söylersin, kız arkadasınla yatarsın, kimsede sana gelip ''napıyorsun birader?'' demez, bunları burada yasamadan bilemezsiniz,

Türkiyenin tartısmasız en modern şehridir, 4 tane kız kendi baslarına cıkıp oturup eglenip tek 1 laf yemeden evlerine geri dönebilirler, mini eteklerini giyebilirler, laf gelmez cünkü ordakiler zaten alısıktır bu duruma, mini etek onlara yabancı gelmez, ayrıca türkiyenin en güzel kızları İzmirli kızlardır.

Kordonda barlarda sırt sırta oturursun arkadaki kız grubunun sacı senin kulagına girebilir, o kadar yakındır, kimse bundan tahrik olmaz gidipte yılışmaz, bir kıza gidip bişi sorduunuzda sizi tecavüz etmişçesine yadırgamaz, bu demek değildirki onlar namussuzdur bilmemnedir, kadın programlarında basları örtülüyken bakkaldan girip muhtardan cıkanlarıda görüyoruz.

İzmir büyük şehirdir, imkanları boldur, fuarlarla beraber yeni ürünler ayagınıza gelir, antalyada sokak sokak xbox aradım bulamadım, izmirde çankayada,olmadı ksk da deniz sineması sokagında sürüyle var, ben yine istanbuldan getirttim ayrı, cünkü tanıdıgımdı,neyse..

Egede yasadıgınızdan ege insanının sıcaklıgını her yerde hissedersiniz, kafanız attımı atlarsınız arabaya,çeşme,seferihisar,urla,kuşadası hatta bodrum size cok yanındır, gider tatilinizi yapar gelirsiniz.

Ramazan ayında bile, anadolunun cogu sehrinde bakkallar içki satmazken veya satsada gidip almak göt isterken izmirde bırak almayı oturur çimlerde içersin bile, zaten barlar bile doludur,bar dediysem öle kapalı mekanlarda duman altı yerler değil, denize bakmadan içemez izmir halkı, isteyen içkisini içer isteyen 100m arkadaki camide teravih namazını kılar, kimse kimseyede karısmaz.

Türkiyenin en laik,çağdaş,demokratik şehri izmirdir, zaten bunu seçimlerdende görüyoruz, etnik ayrımcılıgı yoktur, rumu,bulgarı,romeni, göçmeni hep bir arada yasar, yolda sirtaki müzikleri çalar kimse dönüp linç girişiminde bulunmaz, hatta kordonun göbeginde yunan konsoloslugunun bayragı dalgalanır, kimsede bomba koymaz gidip.

Tabi bu dediklerim belli semtler için, gidipte kadifekalede mini etek giyip gezerseniz pek şans getirmez, hatta bi kısmını götürür, öğrenci olup asosyal bi tipsen ve bucadan cıkmıosan evet izmir bok gibi biyerdir, ama alsancağa,karsıyakaya,bostanlıya,narlıdereye gidip hayatı yasamayı biliyorsan izmir memleketin en yasanılası yeridir evet.

http://1.bp.blogspot.com/_oaGbc9Q78QQ/SxPSaFKvyKI/AAAAAAAAC24/GsCpwtw2bfo/s1600/Image00036+copy.jpg

http://img178.imageshack.us/img178/6884/emredsc95101en3.jpg

Amphetamine Logic.
Toplam Hit: 11030 Toplam Mesaj: 72