Memleketin En Yaşanılası Yeri Neresidir?
-
weskeyy bunu yazdı:
-----------------------------
İstanbul.evet yaşadım Bakırköy de 1997 1999 kaldım.Bakırköy süper bir yer orası gerçek istanbul.okulu bıraktım askere gittim full izmir de yaptım 18 ay.İyice izmir li oldum.Bu arada Antalya lıyım.İzmir de adım atmadığım yeri sayfiyesi kalmadı.mordoğan roka rakı sardalya balık.çeşme de kum spil de haftasonu.urla da balık sofrası çeeşmealtında bir günbatımı.askerlik bitti eski kız arkadaşım kafamı çeldi 2 yıl sonra bastım geri geldim İzmir e yerleştim Bostanlı ya.Churchil iskele karşıyaka hayatım oldu.pederin sağlık sorunları oldu geri geldim antalya ya bu sefer işim gereği geri gittim İzmir e Bornova JD de experlik.Bornova da 4 ay kaldım orası da süper bir yerdi.2 öğrenci ile beraber aynı evi paylaştık.Tahribata bu evde giriş yaptım.bornova küçük park büyük park örnekleri olmayan yerlerdi.işim experlik,iş bütün ege havzasını kapsıyordu.bütün batı anadoluyu 2004-2005 te gezdim.fethiye den Ayvalık a kadar.rahmetli peder vefat etti Antalya ya geri yerleştim.Ama bendeki izmir aşkı bitmedi.hayalim eğer olağanüstü bir durum olmazsa hayatımı tamamlayacağım yer izmir olur.Evet İstanbul gezilecek bir şehir.Ama Ankara berbat soğuk ve sevimsiz suratlı resmi insanlardan kasvetli bir şehir.2001 de iş eğitimi için 45 gün kaldım Ankara da saçma sapan bir kentti.Akşam hava karardımı ortalık in cin top oynardı.antalya alışkanlığımızdan mıdır artık.İzmir Bostanlı da kalıyorken de öyleydim.Migros yanımdaydı.10 kapanırdı.o saatten sonra açık ne bir market eleven vs neyse bir şey bulamazdım sabaha kadar manav açık olurdu sabahçı kahvesi açık olurdu market kapalı olurdu.Gece bisikletimle çanakkale yolundaki shell den bira poşetleriyle çok gecelerim geçti.sayısız kızlarınız olur.ama İzmir i asıl güzel yapan özgürlükçü olması ve geleneklerinin yaftalamaması.ne kadar kozmopolit olsa da İzmir kimliğini hiç değiştirmemiş bir kenttir.Antalya doğası ile bir numara yaşanacak yer desem doğrudur.
-----------------------------Bakırköy süperse artık diyecek birşeyim yok..