Memur Olup Çalışırken 2 Yıllık Okunur Mu?
-
anti_usa bunu yazdı:
-----------------------------
10 tane var ya :( bizim okul ve okuldada özellikle bizim bölüm 2 yıllık okula öğrencilerin 5 yıl gelmesiyle nam salmıştır :)
yılda 120 mezun verir ama sadece 6-7 kişi diploma alabilir böle biyer...işte
-----------------------------hangi okulmuş o öyle çıtayı yüksek tutuyor o kadar.. eziyet ya valla başka bişe değil.. :)
-
aynen öyle eziyet resmen verdikleri 2 yıllık diploması yaptıkları muamele oxford muamelesi :)
okulda konya/ereğli myo ayrıca
-
haftalık 45 saat mesaini doldurduktan sonra istediğini yapabilirsin hocam :)) geri kalanınıda eğer memuriyetinin ilk yılında değilsen raporla tamamlarsın. sonuçta aynı şehirdeysen yada yakın bi yerde okicaksan hayli hayli okursun ;)
-
önlisanas olarak kpss ye girip atanırsan diploman elinde olmadan işe alınmazsın ha lise grubundan girip atanıp 2 yıllık okuluna dediğin gibi devam edebilirsin.
anladığım kadarıyla önlisanstan gireceksin o yüzden dediğin olmaz
ama unutmaki 2012 sonuna kadar puanın kalıyor atanma şansın var
-
aynıo zamanda memur olup öğrenci olabiliyorsun diyebiliyorum
hatta derslerin varsa ders saatlerinde izin veriyorlar diye biliyorum
-
ilgilenenlere çok teşekkür ediyorum...
dediğinz gibi sınav dönemlerinde izin alıp sınavlara gidicem ve sanırım çalıştığm yerdeki okula kayıt aldıramıorum :)
ayrıca sınava ortaöğretim olarak giricem kazanırsam dediğimgibi sınavlara giderek önlisansı tamamlamaya çalışıcam :)
-
-öncelikle kpss yi kazananlar önlisans veya orta öğretim olarak her 2 şekildede askerliğinide yapmış olması gerekmıyormu ? askerlik yapmış olması gerekıyor dıye duydum
-ayrıca ben önlisans olarak girdim benim de bu sene 2.sınıf ama benım okula gidip gelme sorunum yok sadece finallerde gidip gelmem yeterli uzaktan eğitim olduğundan, ama okul seneye biter herhalde ve kazansan bile 2 yıl sonra başlayabilirsin işe deniyordu,1 yıl okul 1 yıl askerlik diyerekten sorun çıkmazsa olur deyip önlisans olarak kpssye başvurmuş bulundum. herhangi bi yanlışlık veya sorun varmı bide size sorayım dedim -
Kehanet bunu yazdı:
-öncelikle kpss yi kazananlar önlisans veya orta öğretim olarak her 2 şekildede askerliğinide yapmış olması gerekmıyormu ? askerlik yapmış olması gerekıyor dıye duydum
-ayrıca ben önlisans olarak girdim benim de bu sene 2.sınıf ama benım okula gidip gelme sorunum yok sadece finallerde gidip gelmem yeterli uzaktan eğitim olduğundan, ama okul seneye biter herhalde ve kazansan bile 2 yıl sonra başlayabilirsin işe deniyordu,1 yıl okul 1 yıl askerlik diyerekten sorun çıkmazsa olur deyip önlisans olarak kpssye başvurmuş bulundum. herhangi bi yanlışlık veya sorun varmı bide size sorayım dedim
-----------------------------ösym nin genel atamalrında askerlik sorun olmuyor sadece kurumların açıktan atama şartlarında bazen askerlik yapmış olması falan diye şart koyabiliyorlar.. fakat sınavdan aldığın puanla atandığın tarihte mezun olmuş olman şart..ki bu ilk atamada olabilir son atama da senin puanına ve tercihlerine bağlı..ama atandığın zaman mezun olmuş olman şart..
edit: bu arada kazanmış olsan bile 2 yıl sonra başlanıyor da nerden çıktı..:)) sen yeterki atan hemen başlıyorsun işe...
-
gumusservi bunu yazdı:
Kehanet bunu yazdı:
-ayrıca ben önlisans olarak girdim benim de bu sene 2.sınıf ama benım okula gidip gelme sorunum yok sadece finallerde gidip gelmem yeterli uzaktan eğitim olduğundan, ama okul seneye biter herhalde ve kazansan bile 2 yıl sonra başlayabilirsin işe deniyordu,1 yıl okul 1 yıl askerlik diyerekten sorun çıkmazsa olur deyip önlisans olarak kpssye başvurmuş bulundum. herhangi bi yanlışlık veya sorun varmı bide size sorayım dedim
-----------------------------ösym nin genel atamalrında askerlik sorun olmuyor sadece kurumların açıktan atama şartlarında bazen askerlik yapmış olması falan diye şart koyabiliyorlar.. fakat sınavdan aldığın puanla atandığın tarihte mezun olmuş olman şart..ki bu ilk atamada olabilir son atama da senin puanına ve tercihlerine bağlı..ama atandığın zaman mezun olmuş olman şart..
edit: bu arada kazanmış olsan bile 2 yıl sonra başlanıyor da nerden çıktı..:)) sen yeterki atan hemen başlıyorsun işe...
-----------------------------2.1.1 Bu Sınava kimler Başvurabilir ?
Bu sınava ortaöğretim/önlisans okullarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlilik süresi (iki yıl) içinde orta öğretim/önlisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.
klavuzda bu şekilde yazıyordu :/ ve bu bağlı olan nedenlerı bıraz daha açsan ? örneğin yüksek puan alıp ilk atamada atansam ? ilk atama ne zaman bılmıyorum ama benım okul alttan ders filan kalmasa ve 1 yılda sorunsuz bitirdim desek ve ilk atama mezun olma tarihinden önceyse ne olacak boşuna mı girmiş oluyorum :S.. herhangi bir sorun çıkarmı hangi durumda bu iş yatar ? 1 aydan fazladır işe gitmiyorum evde kpss hazırlanıyorum kursağımda bırakmayın şimdi, adama yapılır mı bu :/
-
Kehanet bunu yazdı:
gumusservi bunu yazdı:
Kehanet bunu yazdı:
-----------------------------2.1.1 Bu Sınava kimler Başvurabilir ?
Bu sınava ortaöğretim/önlisans okullarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlilik süresi (iki yıl) içinde orta öğretim/önlisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir.
klavuzda bu şekilde yazıyordu :/ ve bu bağlı olan nedenlerı bıraz daha açsan ? örneğin yüksek puan alıp ilk atamada atansam ? ilk atama ne zaman bılmıyorum ama benım okul alttan ders filan kalmasa ve 1 yılda sorunsuz bitirdim desek ve ilk atama mezun olma tarihinden önceyse ne olacak boşuna mı girmiş oluyorum :S.. herhangi bir sorun çıkarmı hangi durumda bu iş yatar ? 1 aydan fazladır işe gitmiyorum evde kpss hazırlanıyorum kursağımda bırakmayın şimdi, adama yapılır mı bu :/
-----------------------------ne güzel allah kolaylık versin hırsına hayran kaldım :)) rakibimsin bu ara da..
şimdi orda yazan 2 yıl senin puanının gecerlilik süresi dir..sen mezun olmadan bir kuruma atanırsan senden mezun belgeni isticek ne vericen.. ? yani 2 yıl içinde yapılan atamalara mezun olup yetişmen gerekiyor 2 yıl süren var artık ne zaman mezun olursun o zaman tercih yapıcaksın..eylülden sonra bir an önce mezun olmaya bak..madem hazırlandın o kadar boşa gitmesin..