Menzil'e Gidip Tövbe Almak
-
Merhaba arkadaşlar
Menzil'e gitti Tövbe aldı muhabbetini duymuşsunuzdur yada tanık olmuşsunuzdur. Etrafta gördüğüm ne kadar it kopuk serseri Hırsız herifler varsa Adıyaman menzil de olan hellori hazretlerimi bir inandıkları bir zat var adını bilmiyorum gidiyorlarmış yanına Tövbe alıyorlar ve artık yaptıkları bütün kötü işleri bırakıyor Döndüğünde de sakal Sarık cübbe takılıyor bu arkadaşlar bir çoğunun kısa Sürüyor bir çoğuda devam ediyor. Merak ettiğim husus şu Islâmda birinden Tövbe almak diye bir şey var mı? Tövbe yalnız Allah'a edilir diye biliyorum bu x hazretlerinin bunlara faydası nedir ? Bu insanlar bunlara gidiyorlarGerçekten tüm yaptığı kötülüklerden Günahlardan arınmak isteyenler gerçekten pişmansa camide 2 rekat namaz kılıp sonra Tövbe etmesi yeterli değil midir bu menzile gidince iş garanti mi oluyor :)Bu Hristiyanlardaki kiliseye gidip günah çıkartma olayına benzemiyor mu? Bunun İslam da uygulanması ne kadar doğrudur? -
Aynı hizmeti online veriyorum oraya kadar gitmenize gerek yok.
-
HolyOne bunu yazdı
Aynı hizmeti online veriyorum oraya kadar gitmenize gerek yok.
Tahribatı ünlü yapanda bu değilmi şeyhim
-
SeRDaR bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar
Menzil'e gitti Tövbe aldı muhabbetini duymuşsunuzdur yada tanık olmuşsunuzdur. Etrafta gördüğüm ne kadar it kopuk serseri Hırsız herifler varsa Adıyaman menzil de olan hellori hazretlerimi bir inandıkları bir zat var adını bilmiyorum gidiyorlarmış yanına Tövbe alıyorlar ve artık yaptıkları bütün kötü işleri bırakıyor Döndüğünde de sakal Sarık cübbe takılıyor bu arkadaşlar bir çoğunun kısa Sürüyor bir çoğuda devam ediyor. Merak ettiğim husus şu Islâmda birinden Tövbe almak diye bir şey var mı? Tövbe yalnız Allah'a edilir diye biliyorum bu x hazretlerinin bunlara faydası nedir ? Bu insanlar bunlara gidiyorlarGerçekten tüm yaptığı kötülüklerden Günahlardan arınmak isteyenler gerçekten pişmansa camide 2 rekat namaz kılıp sonra Tövbe etmesi yeterli değil midir bu menzile gidince iş garanti mi oluyor :)Bu Hristiyanlardaki kiliseye gidip günah çıkartma olayına benzemiyor mu? Bunun İslam da uygulanması ne kadar doğrudur?Açıklaması yok, bildiğin şirke düşüyorlar.
-
http://www.youtube.com/watch?v=rbDxV1dfunQ
NoToLeRaNcE tarafından 22/Haz/15 12:33 tarihinde düzenlenmiştir -
SeRDaR bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar
Menzil'e gitti Tövbe aldı muhabbetini duymuşsunuzdur yada tanık olmuşsunuzdur. Etrafta gördüğüm ne kadar it kopuk serseri Hırsız herifler varsa Adıyaman menzil de olan hellori hazretlerimi bir inandıkları bir zat var adını bilmiyorum gidiyorlarmış yanına Tövbe alıyorlar ve artık yaptıkları bütün kötü işleri bırakıyor Döndüğünde de sakal Sarık cübbe takılıyor bu arkadaşlar bir çoğunun kısa Sürüyor bir çoğuda devam ediyor. Merak ettiğim husus şu Islâmda birinden Tövbe almak diye bir şey var mı? Tövbe yalnız Allah'a edilir diye biliyorum bu x hazretlerinin bunlara faydası nedir ? Bu insanlar bunlara gidiyorlarGerçekten tüm yaptığı kötülüklerden Günahlardan arınmak isteyenler gerçekten pişmansa camide 2 rekat namaz kılıp sonra Tövbe etmesi yeterli değil midir bu menzile gidince iş garanti mi oluyor :)Bu Hristiyanlardaki kiliseye gidip günah çıkartma olayına benzemiyor mu? Bunun İslam da uygulanması ne kadar doğrudur?Hocam kilise mevzuna girme hiç. O insanların yanlarına gidipte tövbe almak diye bir şeyin dinimizde yeri yok. Sadece şu var. Allah'ın sevdiği kul olarak düşünüldüğü için onların duasını almak vardır. O zat yanına gelen kişi için dua eder. İslam alimlerinin kabrine gitmekte yine aynı şekildedir. İnsanların duaları yada tövbeleri de Allah katında kabul olur. Ama Allah'u teala o kulların duasını sevdiği için daha kolay kabul eder. Ziyaret ettiğin kişi Allah'ın sevdiği kulu olduğu için Onu vesile ederek edilen duada o İslam büyüğü araya girerek yaradandan senin adına ister. Mesele budur
-
Şeyh ban olduğu hallerde töbe edenlerin banını kaldırıyor...Bu da feyizli olduğunun bir kanıtı. Adamlar kral şirk yapıyor ama :)
-
aynen bende senin gibi kiliseye gidip günah çıkarmaya benzetiyorum. çevremde birçok insan var oraya giden. islam'da hiçbirşey için aracı birine gerek yoktur. rehber belli, kurallar ve kaideler belli. o nedenle tövbe etmek için de bir kişi veya yer gerekli değil elbette. oraya gidenler sanki biraz feyizlenmek için gidiyorlar galiba. ayrıca tövbe ettikten sonra tövbeyi bozmanın daha büyük günahı var diye biliyorum.
-
Gunahkar musluman(!) gidip kafir olarak geri donuyorlar.
-
Kilise olayından farklı olduğunu düşünüyorum. Abdülbaki hazretleridir ismi, giden arkadaslarım var ben hiç gitmedim. Ama alkolik vs ' nin oraya gidip alkolü bıraktığı falan doğrudur,fazla sayıda yaşanmış örneği vardır çünkü. Tövbe alma kısmına gelince, bazı insanlar var ki bırak tövbe almak nedir bilmek şöyle dursun, subhanekeyi bilmeyen adamlar var piyasada,hal böyleyken o kişiler yol gösterici konumunda bulunmaktalar. Allah dostu diye bişey duymuşsunuzdur. Çok alakası olmayacaktır ama şöyle bi örnek vereyim. Sen şimdi evden cıksan cumhurbaskanına gitsen seninle görüşür mü ? görüşmez. C.baskanı'nın çok samimi bi dostu senin baban olsa, bi gün desen ki babana beni bi kere görüştür,c.baskanı babanı kırar mı ? kırmaz. bi gün görüşürsünüz mutlaka. Baban bu durumda aracıdır. Tekrar ediyorum örneğe çok aldırmana gerek yok mantığı anlaman acısından söyledim. Ama böyle şeyleri sağdan soldan duymakla tam olarak anlayamazsın gidip görmen lazım. Bazıları vardır ki o kişinin gözlerinin içine sabit bakamazlar,bazıları da hiç gözünü ayıramaz. Ayrıca menzilden döndükten sonra sakal bırakıp sarık giymek gibi bi zorunluluk yok kimse için. İnanmıyosanız fazla kurcalamanıza gerek yok zaten
-
rhodostethia bunu yazdı
Kilise olayından farklı olduğunu düşünüyorum. Abdülbaki hazretleridir ismi, giden arkadaslarım var ben hiç gitmedim. Ama alkolik vs ' nin oraya gidip alkolü bıraktığı falan doğrudur,fazla sayıda yaşanmış örneği vardır çünkü. Tövbe alma kısmına gelince, bazı insanlar var ki bırak tövbe almak nedir bilmek şöyle dursun, subhanekeyi bilmeyen adamlar var piyasada,hal böyleyken o kişiler yol gösterici konumunda bulunmaktalar. Allah dostu diye bişey duymuşsunuzdur. Çok alakası olmayacaktır ama şöyle bi örnek vereyim. Sen şimdi evden cıksan cumhurbaskanına gitsen seninle görüşür mü ? görüşmez. C.baskanı'nın çok samimi bi dostu senin baban olsa, bi gün desen ki babana beni bi kere görüştür,c.baskanı babanı kırar mı ? kırmaz. bi gün görüşürsünüz mutlaka. Baban bu durumda aracıdır. Tekrar ediyorum örneğe çok aldırmana gerek yok mantığı anlaman acısından söyledim. Ama böyle şeyleri sağdan soldan duymakla tam olarak anlayamazsın gidip görmen lazım. Bazıları vardır ki o kişinin gözlerinin içine sabit bakamazlar,bazıları da hiç gözünü ayıramaz. Ayrıca menzilden döndükten sonra sakal bırakıp sarık giymek gibi bi zorunluluk yok kimse için. İnanmıyosanız fazla kurcalamanıza gerek yok zaten
O kişinin Allah dostu olup olmaması peki neye göre belirleniyor?
O adamın Allah dostu olduğunu nereden biliyorlar çok ibadet yapması mı bunu belirliyor yoksa ?
Belki o kişide Kalben iman etmiyor bunu anlamamız mümkün değil ki
ben sanki her şeyin yalnızca Allahtan isteyeceğine dair bir ayet okumuştum