folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Menzil'e Gidip Tövbe Almak

Menzil'e Gidip Tövbe Almak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    MuTReFT bunu yazdı

Sevgilinizle kavga ettiğinizde haksız olduğunuz zamanlarda ne yaparsınız? gidip özür diler gönlünü alırsınız. Menzile gidip tövbe etmek böyledir. "Ya Rabbi bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım keşke yapmasaydım İnşallah bir daha ben yapmayacağım" der samimi bir şekilde yaptığınız tövbeye sadık kalır iman'ın/islam'ın gerektirdiklerini yerine getirirsiniz.  Geçmiş günahlarınızın affolması için çalışır allah'a yönelirsiniz, ancak ve ancak  Affedecek olan Allah'tır. Bu tövbedir, bunun için bir şeyh'e gitmenize gerek yok kendi kendinize de yapabilirsiniz.

Tövbe almak;

Tövbe/Tarikat Almak

"Ya Rabbi bütün yapmış olduğum günahlardan ben pişmanım keşke yapmasaydım İnşallah bir daha ben yapmayacağım, Ben kabul ettim SEYDA hazretlerini kendime şeyh kabul ettim" bu ise hem tövbe edip hemde tarikat'a girmek için söyledir.
    (Seyda Hz. Bir önceki tarikat lideridir.)

Tövbe aldıktan sonra yapılması gereken şartlar vardır, o şartlar yapılmadan tarikat'a girmiş olmazsınız.

Şimdi yaptığınız günahlara tövbe etmek için herhangi bir şeyh'e veya tarikat'a ihtiyacınız yoktur, kalpten inanmak ve iradeli olmak yeterli.

Lakin bir tarikat'a girmek allah yolunda çalışanların izinden gitmek maneviyatta ve yaptığınız tövbede daha sağlam yol almanızı sağlar, size yol gösterir başınız derde girdiğinizde gidip dua alacağınız veya derdinizi anlatacağınız yardım(manevi) alacağız dergah olması insanın allah yolunda ilerlemesini çok kolaylaştıyor. Netice itibari ile bahsedilen kişi seyyid'dir, peygamber efendimizin soyundandır. 

peygamber efendimiz

Ey Resulullah'ın kızı Fatıma! Sen de kendini Allah'tan satın almaya çalış; zira senin için de bir şey yapamam. diyor sen çıkmış hangi yoldan bahsediyorsun hocam ya o tövbe için tutturdukları bezlere, eteklere tutunarak düşersiniz cehenneme dikkat edin.

bana göre yaptıkları cahiliye dönemindeki lat, menat, uzza yı canlandırıp adına da şeyh koymaktır. benim duam, tövbem kabul olmaz al bunu Allaha götür. dinini hocayım, şeyhim bilmem neyim diyenden değil de paygamberinden, sahabesinden öğrenmezsen dünyada ipi, öbür tarafta da başka bişeyi tuttururlar aman diyim hocam.

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rahmandaburda
    rahmandaburda's avatar
    Homo

Kur'an ve Sünnet aynı din değildir. 
    Biri başka dindir, Diğeri başka dindir.

Mesela Kur'an yukarda noname'nin dediği gibi "ayrılıklara düşmeyin" der (Yanlış hatırlamıyorsam, özellikle Ali İmran Suresinde)
    Ama Hadis'de; "İhtilafta(yani Ayrılıkta) Rahmet vardır!" der. Tarikatların ortaya çıkma sebebide bu boş ve Uydurma Hadise dayandırılır. 

Ve birde utanmadan; Bu hadis inince, Şu ayet neş(geçersiz kılındı) edildi demekten geri kalmazlar. Ulan biri Ayet yani Kur'an, Diğeri hadis.. Hadis, Ayeti nasıl geçersiz kılar, O vakit bu Kur'an niye inid diye sormazlar.

Mesela, Zina nın anlamı Kur'ana göre açıktır ama anlaması için diğer ayetlere de bakmak lazım. Soy karışıklığına neden olan cinsel ilişkiye Zina denir. Dolayısıyla Bekarların condom takarak yaptığına zina denmez, Evlilerde ise Kocasının güveni ile alakalı bir durum olabilir., Kur'an da bunu açıkca görürsünüz. Kızlık zarının yırtılması ilgili bir şeyin, Kur'an da zaten yeri bile yoktur.
    Ayrıca Zina'nın cezası Kur'an a göre sadece 100 sopadır. (Nur Suresi, 2. Ayet) Uyduruk hadisleri ekleyip, tefsirlere Bu 100 sopa bekarlar içindir, evliler recm edilir(Taşlanarak öldürülür) diye ekleme yaparlar. Halbuki Nur Suresi 2. Ayet açın okuyun açıkca sadece "Zina edenler" diyor. Bekar, Evli öyle bişey yazmıyor. Zina'nında anlamı belli; Soy karışıklığına neden cinsel ilişki.. Bu sebepledir oraya bekar, evli ayrımı yapılmamış.

Siz hiç bir Müslüman'a Lut Peygamberin isminin verildiğini gördünüz mü? Ben görmedim. Sonuçta o da Peygamber, Diğer tüm peygamberlerin ismini çocuklarına verirlerde. Kur'an da adı geçen Lut'un adını neden vermezler?

Çünkü Lut peygamber, Kur'an da eşsinsel topluluğa açıkca Kızlarını peşkeş çekmektedir. Parantes içinde "alın kızlarımla evlenin" diye çevirirler ama yalan. Direkt bana dokunmayın Kızlarımla ne yapıyorsanız yapın diyor. Zina olsaydı, o da Zina değil mi!?

Velhasıl dediğim gibi; Kur'an başka dindir, hadisler başka din!

rahmandaburda tarafından 16/Eki/20 13:42 tarihinde düzenlenmiştir

1 mkyb gitsin yerine 20 Pakistanlı'nın bu ülkeye gelmesini kabul ediyorum. Pakistanlılar terbiyeli insanlar ayrıca da kültürümüze ayak uydurmaya çalışıyorlar, bu konuda oldukça çaba gösteriyorlar. Misal Afganlar öyle değil, yine Afganlar da terbiyeli insanlar 1 mkyb gitsin 2 Afganlı gelsin. Ama bu Afganlar darülharpcı yinede inanıyorum ki, kültürümüzden kısa sürede etkilenip ayak uydurucaklar. 1 mkyb gitsin 25 Moğol gelsin, şu budist olanlardan, çok saygılı insanlar, şimdiye kadar bir terbiyesizliklerine şahit olmadım. 1 tane yamyam gelsin, 1 tane mkyb gitsin ülkeden. Niyet önemli benim için; Yamyamların insanları yemesine karşı değilim. Ama insanların anasına, bacısına sövülmesine karşıyım. O yüzden mkyb gitsin. Yerine her millet den en az 1 kişiyi kabul edebilirim.
Toplam Hit: 6466 Toplam Mesaj: 43
i̇slam menzil tövbe