Menzil'e Gidip Tövbe Almak
-
Kuranda "dinde ayrılıklara düşmeyin" emri varken, dindeki en büyük ayrılıkları üretip bunlardan beslenen "tarikat"lardan hangisinin başındaki, yüce rabbimin dostu ilan edilebilir?
-
Serdar abi mantık su.
Kim hz. Muhammedin sünnetine daha iyi uyuyorsa o daha iyi bir şeyh tir.
Yani daha fazla değerlidir mantık bu
-
Accuk hort yapıyorum ama olsun. Nasıl olsa düşmüyor aktif konulara.
Tarikat'ın anlamı aslında okuldur. Bu menzildeki tarikata girmek için çeşitli şeyler istiyorlarmış bizden tamam bunları belki uygun görebilirim ama tövbe almak/aldırmak nedir ya?
Niye olayın adı tövbe almak? Biz tövbe etmiyor muyuz? Ya da tek başımıza tövbe edemez miyiz? Bizim tövbemiz geçersiz mi? Tek başıma tövbe etmiş olsam bile niye tarikat bunu kabul etmiyor? Niye bu tarikattan birileri gerekiyor? Hatta niye o tarikattaki herkeste değil sadece kıdemlilerden tövbe alabiliyoruz? Gayet namazımda niyazımda olsam bile benden tövbe istiyorlar.. Böyle şey mi olur? Bu tarikattan başkası yalan olduğunu mu nakşetmek istiyorlar?
Saçma saçma işler. Yüzü suyu hürmetine diye olaylar var yani illa kullanmak zorunda mıyız böyle şeyleri? Hani var yok olayına girmiyorum. Kullanmak zorunda mıyız yüzü suyu hürmetine diye olan şeyi/şeyleri? Ki Hz. Yusuf'un hikayesi Kuran'ı Kerim'de varken böyle şüpheli işlere niye girmek için zorluyoruz kendimizi.
Bitsin artık bu tarz işler.
Yani herkes bıraksın artık biz farklıyız biz başkayız biz tekiz biz biriz demeyi. Hepsi gurur yapıyor arkadaş. Hadi gurur yapmasa bile diğer tarikata müslümanım diyen adama bok atıyor. Müslümanın müslümana bok atması mı gerekir hüsnü zanı mı gerekir?
Bir müslüman grubun içine girince ya öcüymüşsün gibi bakıyorlar ya da onların tarikatına yeni girdin diye bakıyorlar. Hiç misafir olamazsın öyle bir mantık yok. Çünkü temelde yatan düşünce belli. BİZ TEKİZ!
-
Tövbe edeni duydum da, tövbe alanı ilk defa duyuyorum.
-
Geçenlerde açılmış bir konuda farklı modemler için yapılmış custom os lar vardı onları arıyordum amk nerede diye nerelere geldim aslşdfkaşlskdjfaş Bu nedir amk :DaSD:Fa
-
Gelmişken günahlarını bırakabilirsin;)
-
ilteris bunu yazdı
Geçenlerde açılmış bir konuda farklı modemler için yapılmış custom os lar vardı onları arıyordum amk nerede diye nerelere geldim aslşdfkaşlskdjfaş Bu nedir amk :DaSD:Fa
Asdgjl :))
Bende bakiyorum acaba konu neden guncellendi diye.
-
telekom bunu yazdıilteris bunu yazdı
sen de mi aynısını arıyorsun hocam asşdlfkhalsdkfh bu arada hala bulamadım :/
-
ilteris bunu yazdıtelekom bunu yazdıilteris bunu yazdı
Tovbe et, link gelir
-
telekom bunu yazdıilteris bunu yazdıtelekom bunu yazdıilteris bunu yazdı
Tovbe et, link gelir
ahklsdjflakjsdhflakjsh