Merak Ettiginiz Bilimsel Seyler?
-
e sayisi kac ? -,-
-
@ampul Spesifik olsun o da cok hos olur hani herkes cok begensin cok popi olayim gibi bir derdim yok, cok teknik de olabilir soyle sen lutfen. Digerleri de guzel konular, gorelilik/kuantum vb. ile ilgili aklimda vardi zaten bir seyler videolari simdi izleyemedim mobilim ama bakacagim.
@Lightsaber hocam evrimagaci falan var ya aslinda makroevrime girmeyi cok dusunmemistim o yuzden, bence gayet iyiler ama ordaki sorular uzerinden falan da gidebilirim belki, gerisini not aldim.
@waterway Hocam tesekkur ederim kesinlikle kotu bir soru degil, mesela G tip yildizlar arasinda bir kiyaslama yapip evrenin ne kadarini bunlarin aydinlattigi, gunes sistemine benzer gezegen sistemlerinin omru gibi yurunebilir gayet.
@telekom Evet AMpul'un yazisiydi ((: bakis acisi bana gore olmasa da sevdigim bir yaziydi, tam olarak oyle seyler istiyorum aslinda.
@C10H15N Hocam populer sciencea bakmistim eskiden birkac kez de cok cocuk isi gibi gelmisti, bu ara kalitesi yukseldiyse bakayim?
@Skynetx Benim olsun istiyorum, dedim ya para kazanmak falan gibi bir dusuncem yok, benim olsun boyle minik minik ugrasayim aklimin kenarinda olsun, is gibi degil de kafami bosaltmak icin kullanacagim bir hobi olsun istedim.
@Robinson Hocam genetikciyim, DNA diye karalamaya kalkarsam herkes icin uzucu olur :D
@Serdarr transcendental sayilardan bir seyler yakalanir guzel fikir ((:
Herkese cok tesekkur ederim ne guzel destek oldunuz (((:
---
Bunlarin disinda hayali, hikaye gibi seyler de olabilir. Mesela griffinler gercekten var olsaydi nasil olurdu, merkuru patlatsaydik hayatimizda neler degisirdi, hayat karbon degil silikon tabanli gelisseydi nasil olurdu vesaire.
izzmarit tarafından 25/Oca/16 22:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Parfüm oruç bozar mı?
Bilgisayar oyununda zombi kesiyorum sevabı nedir?
Öz kızına hallenmek caiz midir?
Eğer insanlar maymundan geldiyse şimdi ki maymunlar neden insan olmuyor?
Evrenin "mükkemmel" yaradılışı tanrının varlığına apaçık delil değil midir?
Gelin kayınbabasına helal midir verse problem çıkar mı? en azından sakso makso bişiler olmaz mı?
gibi sorularla bu memleketten çok daha fazla hit alacağını düşünüyorum. Diğer türlü takdire şayan hareketler. kolay gelsin
-
Apolitik bunu yazdıwatervay bunu yazdı
Güneş uzayın heryerini aydınlattığı halde uzay neden karanlık? Atmosfer yani hava neden uzaya kaçıp gitmiyor?
Not: Google'da arama yapmadım. Konu aradığın için direk sana soruyorum..Hocam keşke sormasaydın senin adına utandım :S
bu soruların cevaplarını bilmiyorum, benim için utanmaktan çekinme hocam
ve site için ya bilimsel makale gibi olunca sıkıcı oluyor, mesela bu uzay bilimci siyah tontiş adam var bi tane o çok merak uyandırıcı anlatıyor
-
@Lotus O tontis amca kimdir mesela?
@Pisibaliqi Kavga cikacak yapma nolur :D ama aklima koku hafizasi feromon falan getirdin guzel oldu.
izzmarit tarafından 25/Oca/16 22:11 tarihinde düzenlenmiştir -
neil degrasse tyson, yazmak için googledan bakmam gerekti o yüzden adamla ilgili bütün keywordleri yazmıştım ama anlaşılmamış :D
-
senin ilacin bende izmo.
(muhtemelen biliyorsundur)
http://www.ntv.com.tr/2-dakikada-bilim
tavsiyem klasik blog yerine vlog seklinde yapman. hemde youtube'dan uc-bes bisiler gelir.
hermesthecat tarafından 25/Oca/16 22:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Lotus bunu yazdıApolitik bunu yazdıwatervay bunu yazdı
Güneş uzayın heryerini aydınlattığı halde uzay neden karanlık? Atmosfer yani hava neden uzaya kaçıp gitmiyor?
Not: Google'da arama yapmadım. Konu aradığın için direk sana soruyorum..Hocam keşke sormasaydın senin adına utandım :S
bu soruların cevaplarını bilmiyorum, benim için utanmaktan çekinme hocam
ve site için ya bilimsel makale gibi olunca sıkıcı oluyor, mesela bu uzay bilimci siyah tontiş adam var bi tane o çok merak uyandırıcı anlatıyor
Senin için utanamicam hocam zira şaşırtmadı :) O adamın sorması şaşırttı :)
-
Bi dönem atatürkünde araştırdığı mu adası ile ilgili döküman baya yararlı olur hocam bir televizyonun toplumsal değişimdeki rolü olabilir.
-
kızlar nelerden hoşanır? =)
kzılara hangi hediyeler alınmalıdır? =)
kızlarla hangi oyunlar birlikte oynanabilir? =)
kızlara nasıl yaklaşılmalıdır? =)
gibi soruları bilimsel olarak bir makalede bir arkadaş için cevaplar mısın?