Merak Ettiginiz Bilimsel Seyler?
-
izzmarit bunu yazdı
@ampul Spesifik olsun o da cok hos olur hani herkes cok begensin cok popi olayim gibi bir derdim yok, cok teknik de olabilir soyle sen lutfen. Digerleri de guzel konular, gorelilik/kuantum vb. ile ilgili aklimda vardi zaten bir seyler videolari simdi izleyemedim mobilim ama bakacagim.
@Lightsaber hocam evrimagaci falan var ya aslinda makroevrime girmeyi cok dusunmemistim o yuzden, bence gayet iyiler ama ordaki sorular uzerinden falan da gidebilirim belki, gerisini not aldim.
@waterway Hocam tesekkur ederim kesinlikle kotu bir soru degil, mesela G tip yildizlar arasinda bir kiyaslama yapip evrenin ne kadarini bunlarin aydinlattigi, gunes sistemine benzer gezegen sistemlerinin omru gibi yurunebilir gayet.
@telekom Evet AMpul'un yazisiydi ((: bakis acisi bana gore olmasa da sevdigim bir yaziydi, tam olarak oyle seyler istiyorum aslinda.
@C10H15N Hocam populer sciencea bakmistim eskiden birkac kez de cok cocuk isi gibi gelmisti, bu ara kalitesi yukseldiyse bakayim?
@Skynetx Benim olsun istiyorum, dedim ya para kazanmak falan gibi bir dusuncem yok, benim olsun boyle minik minik ugrasayim aklimin kenarinda olsun, is gibi degil de kafami bosaltmak icin kullanacagim bir hobi olsun istedim.
@Robinson Hocam genetikciyim, DNA diye karalamaya kalkarsam herkes icin uzucu olur :D
@Serdarr transcendental sayilardan bir seyler yakalanir guzel fikir ((:
Herkese cok tesekkur ederim ne guzel destek oldunuz (((:
---
Bunlarin disinda hayali, hikaye gibi seyler de olabilir. Mesela griffinler gercekten var olsaydi nasil olurdu, merkuru patlatsaydik hayatimizda neler degisirdi, hayat karbon degil silikon tabanli gelisseydi nasil olurdu vesaire.
Çocuk işinden daha çok tutacak konulara ele alıyor. daha detaylı bilimsel yazılara girersek takip kitlesi zaten azalır. bence seviyesi gayet iyi bu ayın sayısına yine bak derim bayağa güzel iş çıkarmışlar.
-
konuya bak ^^/.. bazı mesajları dön dolaş yine oku. :D
bu aralar merak ettiğim şey şu. optik konusu şöyle ki :
Ev yapımı , profesyonele yakın,çantada taşınabilir, mesafesi ayarlanabilir: mikroskop, dürbün , teleskop vb yapılabilir mi?
mesela bu merceklerle (ince kalın kenar), ayna, prizma vb ile nasıl yapılır. mercekler arası mesafe. merceklerin çapı. ışık geçirgenligi. sonra ışığın yakıcı etkisinden gözleri gece gündüz nasıl koruyacağım, filtre vs. işte böyle @izzmarit. ^^/
bu sorularıma cevap bulabilirsem şahane olur. video istemiyorum. yazı şekil resim diyagram ne varsa artık. diğer arkadaşlar da adres gönderebilir. ^^//
Julian peuletta.. miracle. you save me, I save you.. ooo yee.. ←_←٩(●˙—˙●)۶
RitmFarbRacourci tarafından 28/Şub/16 15:55 tarihinde düzenlenmiştir -
sunu istiyorum memlekette söyle biseyin konusulmasını istiyorum.
tecavüz, bomba, sik sok meseleler yerine sunlar konusulsun. cok bisey istemiyorum.
su basliga girin okuyun ne kadar tatlı konusuyor atısıyor insanlar. :(
-
nurk bunu yazdı
tecavüz, bomba, sik sok meseleler yerine sunlar konusulsun. cok bisey istemiyorum.
keşke türkçe olsaydı. şimdi uzun zaman alır okuması okurumda
-
Mesela ışıl hıZı. Radyasyon, uzay, ay, diğer gezegenler, uçaklar
-
nurk bunu yazdı
Hocam bu herkesin ideali. Ama olması için halledilmesi gereken daha çok şey var.
Maslow teorisini duydun mu bilmiyorum. İhtiyaçlar hiyerşisi şöyle bir şey;
Ülkede asgari ücret kağıt üzerinde 1300 lira. Açlık sınırı 1450 lira. Yoksulluk sınırı 4700 lira.
Sigortalıların kabaca yarısı asgari ücretli görünüyormuş. Maaşı düşük gösterenleri çıkart yine büyük bir yüzde kalır. Kayıt dışı da şöyle;
http://www.sgk.com.tr/427-Haber-22-milyon-calisanin-10-milyonu-kayit-disi.html
%10.5 işsiz mevcutmuş.
http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1854645-issizlik-orani-beklenenden-dusuk-cikti
Ev hanımı gibi bir statü ile kadınların işsizlikte hesaplanmadığını hatırlıyorum. Onları da ekledin mi çıkan sayı ortada.
Kısacası daha temel ihtiyaçlar karşılanamıyor.
Buna ek olarak terör gerçeği de malumunuz. Ülkede belirli ilden öte gittin mi karmaşa gırla yürüyor. Can güvenliği zaten pamuk ipliğine bağlı. Ankara'da Meclis'in iki blok ötesinde onlarca insan terör saldırısına kurban gidebiliyor. Güvenlik ihtiyacı da karşılanamıyor.
Zaten teoriye göre alt basamaktakinin karşılanmadan üst basamaktakilerin gerçekleştirilemeyeceği ön görülüyor. Bu ortamda kim neyi tartışacak ki?
https://eksisozluk.com/22-subat-2016-haberturk-evrim-tartismasi--5047554
Olan tartışma da böyle oluyor.
-
maslow'u ilk defa duydum, ilgincmis.
hocam imam osurursa cemaat sıcar, https://www.youtube.com/watch?v=5M-Q6HNeRbQ
first lady'si ilkokul ya da ortaokul mezunu olan hicbir devlet (cumhuriyet) yoktur mesela dünya'da.
bu konu böyle siyasi seyleri hak etmiyor, icinde cok güzel düsüncler var. izmarit ablamıza tesekkurler ama maalesef durum bu, benim icin bi temenni tabii. :)
-
x-files bunu yazdı
Mesela ışıl hıZı. Radyasyon, uzay, ay, diğer gezegenler, uçaklar
firex in bilimsehri projesi son buldu sanırım. onu devamı niteliginde bişeyler olabilir.
-
Blog adresini göremedim açıldı mı acaba...?
-
Ben hortlaticaktim konuyu, isi gucu vardir mahalle baskisi kurmayalim diye hortlatmadim :D