folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Meslek Gruplarına Göre Türk İnsanının IQ Seviyesi

Meslek Gruplarına Göre Türk İnsanının IQ Seviyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halat
    halat's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    qoqo bunu yazdı

Şu ana kadar en az 5 IQ testine girdim ve aldığım en düşük sonuç 138 en yüksek de 148 çıktı. Hep bu arada geziyor ama benim mesleğim orada yazmıyor :D Kaldı ki ilkokulda aynı puanı aldığım kişilerin hepsi de doktor oldu. Mesleğimde benden çok daha zekilerde var. Bunu yapanın IQ seviyesini sorgulamak lazım :D

+1 bizim okuldaki uşaklar da (türkiyedeki sıralamamız düşük bile olsa) gayet zekiler yani iQ testleri öyle gösteriyor. 

Siz Türkiyede kaç okulda kaç kaynaştırma öğrencisi (bunlar ciddi manada gerizekalı oluyor hakaret olarak değil) gördünüz. Almanyada bu kişilerin oluşturduğu sınıflar var.

Bu sonuçları kabul edenlerin beyninden şüphe duyuyorum

Bu tür IQ testleri gerçeği yansıtmadığı gibi zeka sadece IQ testi ile ölçülmez. EQ muydu neydi öyle bir test daha vardı. Birkaç test daha eklenince anca gerçek değere yakın birşeyler bulunuyor. Burda birisi IQ testi paylaşmıştı konuyu görünce o geldi aklıma. Onda  da benimki 163 çıkmış mesela. Ben şu ana kadar en yüksek 148 diye hatırlıyordum. Önemsiz bir test olduğu için silmişim kafamdan.

http://www.tahribat.com/Forum-Hadiyin-Iq-Testine-170899/3/

Iq ile Eq birbirinden farklı şeyler hocam biri analitik diğeri duygusal zeka anlamına geliyor.

Emotion un E si.

İkisinin birlikte yüksek olması başarıyı getiren bir faktör oluyor.

Ve emin olun ki dünya çapında geçerliliği olan bu anketleri inkar etmenin anlamı yok. Büyük bütçeli şeyler bunlar. Örneğin Bu listede Arabistan yarımadasından bir tek ülke ilk 20 de yer alsaydı ve eleştirseydiniz ha o zaman balon anket diyebbilirdim. Ama değil. 

Büyük harflerle Avrupa IQ Ligi sıralaması yazmıyor mu orada ? Zaten bu başlık altına Arap ülkelerden birinin yazılması olacak iş mi yani? ve  nasıl oluyor da bu listeden " dünyada" 21. sırada olduğumuzu çıkarıyorsunuz ?  Ha, yoksa Avrupa haricinde yer alan  ülkelerin en yüksek IQ lu olanı , zaten Avrupa' nın en düşük IQ lu ülkesinden daha düşük seviyeli olarak mı kabul edilmiş anket yapılırken :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

maalesef zeka seviyesini insanlar sadece IQ ile sınırlandırıyorlar oysa çoklu zeka kuramı denilen bir şey var..

ayrıca orada grafikte verilenler yanlış olabilir, türkiyenin puanı 90 dı evet ama yunanlıların da 90 dı ve tr den daha aşağıda baya ülke vardı mesela çekler 85 olması lazımdı, ve 1. 108 puanla italyaydı.. buradan anlaşıldığı üzere testin tutarlığı şüpheli.. 

meslek olayına gelirsek o daha bir aptallık.. ben size yurtdışında koskoca bölüm sorumlusu üniversite hocası göstereyim, 35 ile 50 yi toplarken hesap makinesi kullandı bir de PIC programlama dersine giren bi adam.. bunun gibi çok örnek yaşadım.. ilkokul mezunu olup da okumuş bir sürü adamdan çok daha iyi yorum getirebilen yığınla insan var.. bu tarz testlerin geçerliliğine inanmıyorum.

şahsi gözlemlerime göre de türklerdeki yaşam şartları sebebiyle pratik zekaları inanılmaz gelişmiştir, hiç bir avrupa ülkesinin insanları topuğuna bile erişemez. milliyetçi biri değilim asla ama gördüklerim böyle..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Liste bence zeka yerine caliskanlik sıralaması gibi olmuş, meslek grupları açısından bence ortalama bir zeka ile bile profesör olunabilir yeter ki çalışkan ol. Ülke sıralaması da öyle dicem de polonyalilarin çalışkan olduğunu pek sanmıyorum 

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

maalesef zeka seviyesini insanlar sadece IQ ile sınırlandırıyorlar oysa çoklu zeka kuramı denilen bir şey var..

ayrıca orada grafikte verilenler yanlış olabilir, türkiyenin puanı 90 dı evet ama yunanlıların da 90 dı ve tr den daha aşağıda baya ülke vardı mesela çekler 85 olması lazımdı, ve 1. 108 puanla italyaydı.. buradan anlaşıldığı üzere testin tutarlığı şüpheli.. 

meslek olayına gelirsek o daha bir aptallık.. ben size yurtdışında koskoca bölüm sorumlusu üniversite hocası göstereyim, 35 ile 50 yi toplarken hesap makinesi kullandı bir de PIC programlama dersine giren bi adam.. bunun gibi çok örnek yaşadım.. ilkokul mezunu olup da okumuş bir sürü adamdan çok daha iyi yorum getirebilen yığınla insan var.. bu tarz testlerin geçerliliğine inanmıyorum.

şahsi gözlemlerime göre de türklerdeki yaşam şartları sebebiyle pratik zekaları inanılmaz gelişmiştir, hiç bir avrupa ülkesinin insanları topuğuna bile erişemez. milliyetçi biri değilim asla ama gördüklerim böyle..

Hocam bir araştırma şirketi dünya çapında iyi&kötü bir anket yaptırıyor.

Türkiyenin sevin sevmeyin 30 yıldır köşe yazarlığı yapan bir adamı bu anketi kale alıp köşesinde yazıyor.

Ve bütün yorumlar bu ankete giydiriyor. 

Garip bir durum :)

O zaman doktorları sonra avukatları sonra profları geri zekalı ilan edildği Türkiyenin İşçinin polisin başı çektiği bir liste yayınlanmış olsaydı bu seferde vay efendim böyle anket mi olur derdi herkes.

TBT çok garip bir yer. :)

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam yazdıklarımın en başında dedim ki geçen gün bir anket okudum bunla ilgili orda türkiye ye 90 verilmişti yine ama türkiye orta sıralardaydı ve başta italya vardı, bizim puan yunanlılalarla aynıydı.. şimdi bu anketin yanlışlığını iddia edebilir misin?

meslek olayına gelince.. böyle bi ayrım yapamazsın hocam. ben demiyorum sıralama şöyle ya da böyle olmalı diye.. sadece böyle bir sıralama yapmak doğru değil diyorum..

iyi okursan daha iyi anlayabileceğini düşünüyorum

ve evet bir gariplik var ama bu anketten dolayı olmasın?

unbalanced tarafından 26/Oca/14 23:44 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam yazdıklarımın en başında dedim ki geçen gün bir anket okudum bunla ilgili orda türkiye ye 90 verilmişti yine ama türkiye orta sıralardaydı ve başta italya vardı, bizim puan yunanlılalarla aynıydı.. şimdi bu anketin yanlışlığını iddia edebilir misin?

meslek olayına gelince.. böyle bi ayrım yapamazsın hocam. ben demiyorum sıralama şöyle ya da böyle olmalı diye.. sadece böyle bir sıralama yapmak doğru değil diyorum..

iyi okursan daha iyi anlayabileceğini düşünüyorum

ve evet bir gariplik var ama bu anketten dolayı olmasın?

Hocam nasıl ayrım yapılmasın.

Doktor dediğimiz adamlar tıp fakültesinde 1 buçuk milyon kişi içinden ilk 10 bine girerek doktor oluyorlar. İnek gibi çalışanları saymazsak elbette daha zeki olanlar bu meslekte çalışıyor.

BENİM ANLADIĞIM:

Türkiyede her meslek guruplarından belli sayıdaki deneğe anket yapıyorlar. 

Sıralama böyle çıkıyor ? Bence bu çok fazla mantıklı. Hiç bir hata yok. Olabilir yani. Hemşirelerin geneli daha az zeki olabilir. Ressamların iq sunun geneli ilk 5 te değildir olabilir ve mantıklı.

BENİM ANLA-MA-DIĞIM

Türkiyede bir kesime göre bu ülkenin %50 si hüloğ deyip geçiyor. Ama ankete gelince aslında biz çok zekiyiz diyor.

Senin baktığın ankette doğru olabilir 90 demişsin. Zaten topluluk alanı çok geniş elbette hatalar vardır ülkeler genelinde. Ama bu bizi 1. liğede sonunculuğa taşımaz-ki.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Iq testi dediğin sınavlarda sadece belli tipte sorular soruluyor. Ve iq testleri kişinin o anki psikolojik durumuna göre değişik sonuçlar verebiliyor. Üzgün veya mutlu olmanız sonucu baya etkiliyor. Bu testlere birde halkın mutluluk, refah seviyesini ekleyip yeniden düzenlersek çok daha farklı çıkacağını düşünüyorum :P

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

uzun uzun tartışmaya zamanım yok hocam :))

benim demek istediğim öncelikle şu, zeka ile IQ arasında bir bağ yok, bu yüzden çoklu zeka kuramı ortaya atıldı. 

İkinci olarak bir doktorun bir avukattan zeki olduğunu kanıtlayamazdın ya da bir mühendisten. Zeka nedir mesela. Ben zekayı matematik çözme gücü gibi algılarsam sözel meslektekiler baştan elenir, algoritma geliştirmek dersem bilg. mühendisleri avantajı olur, suçlu tespit etme desem polis daha iyidir? yani muhakeme gücü deniyor ama neye göre muhakeme? Ben bildiğim bilmediğim konularda yorum yaparım ve çoğu doğru olur.. ama bu beni doktorlardan daha aptal ya da polislerden daha zeki olduğum anlamına gelmez. tecrübe de önemli bir kıstastır.. üniversite sınavıyla IQ yu karşılaştırman da başka bir hata olmuş.

IQ eşit değildir zeka!! mesleğe indirgeyemezsin. Ama şunu diyebilirsin, doktor olan adam daha çalışkandır çünkü tıp kazanmak ve bitirmek sadece akılla olacak iş değil. bir sürü şey gerekiyor.. 

pratik zeka olayına gelince bu ölçülebilir bir şey.. yurtdışına bir gün gittiğinde hemen her yerde bunları görürsün, bunun kültürle, yaşama biçimleriyle alakası var. biz bu şekilde olmaya zorlanıyoruz, çünkü türkiyede yaşamak için böyle olmak zorundasın..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

listenin ilk sıralarında sanki dünya savaşının ittifak grubu yer alıyor. ama bizi 21 e atmış hainler :))

///______________
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Yazıda göremediğim araştırmayı kimlerin yaptığı. Helmuth Nyborg dışında hiçbir isim göremedim o da idareten konmuş. Tamam yarım sayfa övdüğü (benim de saygı duyduğum, ayrı konu) Üner abisi göndermiş de bu araştırmayı hangi kurum yapmış güvenilirliği nedir? Hangi metodoloji kullanılmış? "Yıllardır yapılan ciddi araştırmalar....kanıtlamıştır", "...ispatlanmış gerçeklerdir."  gibi iddialı cümleler kurup buna kaynak vermemek, biyografik bilgi ve vikipedi tanımı vererek dolan sayfada kurumun adı, araştırmanın tarihi, yayınladığı yer hakkında bir tvit uzunluğunda karaktere basamamış olmak nasıl bir kafadır?

Ortaya bir şey atalım da bizimkiler evet çok haklı gerizekalıyız hayır kesin biz süperiz diye birbirine girsin anafikirli, sıfır dayanaklı, çok güzel çok hoş bir yazı olmuş, tebrikler.

edit: Tepkim asla konu sahibine değil..

izzmarit tarafından 27/Oca/14 02:32 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
Toplam Hit: 7325 Toplam Mesaj: 38