folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Meslek Liselerinin Katsayı Sorunu



Meslek Liselerinin Katsayı Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek
    cumhur başkanı denilen o çocuğu yüzünden veto etmesinden dolayı universite ve okuma hayallerimi fırlatıp attım anca veto ediyor it herif.

    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2005
    Erkek
    ben anadolu lisesiyim :)
    abi ortaokul bittiinde secim hakkı veriliyor herkese ii bi eğitim istiosan and lis kasıyosun olmadı süper lise veya bir meslek dalı istiyosan meslek lisesine gidiliyor.
    meslek liselerinin böyle olduu yeni bi uygulama deilki.ben 8.ci sınıfa gittiimdede katsayı sorunu vardı.giden insan bunu göz önüne alarak gitmeli.

    Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    walla ben mevcut olan sistemden kesinlikle hoşnut değilim. sistemin değişmesi zaten gerekio. ama sacma sapan mantıklar kurarak [bknz(yök)] sistem bazı yanlış ve çağdışı kalmıs ideolojilere kurban edlio. coğu meslek lisesinde zehir gibi elemanlar harcanıo bu salaklıklar uğruna.
    nihayetinde sistem zaten değişmeli, ki yökün uyarladığı sistemle ilk 500 üni arasında bi tane okul var hacettepe oda yayın sayısıyla girebildi. peki ya diğerleri??
    ister kökten ister saptan sistemin revize edilmesi lazım
    bu böylece bilinmeli

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX1453
    ZyreX1453's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek
    Neyi beğenmiyorsunuz yuh be..Biz burda deli gibi ders çalılıyoruz ona rağmen öss garanti değil..
    Hiç birşey yapmadınız Lgs-(Oks) sınavında.Şimdi yine hiçbirşey yapmadan 2 yıllık yüksek okula atlıyorsunuz..Anadoluda ki birçok anadolu lisesi,siz meslek liseliler sayesinde 2yıllık okullara yerleşemiyor..Anadolu liseliler arasında uçurumlar var..Size bu işlemiyor tabiki..kontenjanınız hazır..
    Hadi size benden bir akıl.Direkt olarak öss ye girmeden 2 yıllığa girdiniz.2 sene babalar gibi okuyun.Mekanınıza uzak biryer yazında yaşayın biraz.Ardından bittikten sonra 4 senelik açıktan kamu iktisat vb. bitirin..O kadarınıda yaparsınız 2 sene boşa okumadınız değil mi.
    Bence boşa sızlanmayı bırakın.Hele hükümetten yasa vb hayatta umudunuzx bunlara kalmasın olmaz yoksa işiniz..O okula bana sorarak girmediğinze göre dezavantajları yerine avantajlarına bakın..

    Beyaz adam bize sayısını hatırlayamadığım kadar çok söz verdi. Bunlardan sadece birini tuttu. Sonunda topraklarımızı elimizden alacağını söylemişti. Sadece bu sözünü yerine getirdi...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    neyi beğenmiyoruz
    1)yapılan haksızlığı
    2)sizin empati yeteğinizin yoksunluğunu
    3)sizin acınızdan sağlanan pozitif diskrinasyonu
    4)bizim acımızdan olan negatif diskriminasyonu
    5)yökün uyguladığı çağdışı ideolojileri
    6)tepkini(yuh)
    7)21. yy türkiyesindeki hak ve özgürlüklerin kurban edilmiş olması
    8) tavsiyelerini(iki yıllık okuldan mezun olsan ne olur olmasan ne olur, iş hayatına girince anlarsın!!)
    9)kırklareli / pınarhisar lı olusumu(eğer yazdıklarını mantığına yerleştirip haksızsınız diyebiliyosan)
    10)sıkıldım başka istersen devam ederim...

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX1453
    ZyreX1453's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek
    1)yapılan haksızlığı
    2)sizin empati yeteğinizin yoksunluğunu
    3)sizin acınızdan sağlanan pozitif diskrinasyonu
    4)bizim acımızdan olan negatif diskriminasyonu
    5)yökün uyguladığı çağdışı ideolojileri
    6)tepkini(yuh)
    7)21. yy türkiyesindeki hak ve özgürlüklerin kurban edilmiş olması
    8) tavsiyelerini(iki yıllık okuldan mezun olsan ne olur olmasan ne olur, iş hayatına girince anlarsın!!)
    9)kırklareli / pınarhisar lı olusumu(eğer yazdıklarını mantığına yerleştirip haksızsınız diyebiliyosan)
    10)sıkıldım başka istersen devam ederim...


    1-Sayenizde düz liselilere yapılan haksızlıktan bahsettim.Bu da sizin avantajınıza.Kazanamayan o kadar çok kişi var ki..Siz direkt kazanıyorsunuz.Hatta öss başvuru formunda össye girmeyeceğim diyerek!
    2-Empatinin ne demek olduğunu öğren öyle yaz.Öğretilmediği belli.Empati yapmış olsam size sağladığı avantajları yazmazdım.Mweslek liselilerin avantajlarını saydım madem ki meslek liselisin avantajlarından yararlanmasını bileceksiniz.Eksik yablarının olduğunu zaten bilişyoruz dedikleriniz doğru ama tek taraflı bakınca yazdığın gibi oluyor..
    3-Bize sağlanan avantaj benim lgs deki çalışmamın karşılığı.Kimse size çalışmayın demedi..Oldu mu canım qral
    4-Sizin açınızdan eksilerde bulunduğunuz ortamdan kaynaklanıyor çok çalışkan bir öğrenciysen zaten o kadar başıboş öğrencinin içinde işin zor olur..Ben yapıyorum sanki sizin öğretmenler ile olan ilişkiniz diyelim..Birde İmam hatip liseleri meslek lisesi değildir diye bağırmayışınız.
    5-YÖK ü hiç hatırlatma..
    6-Tepkim,çok kötüymüş gibi sadece dezavantajlarını sıralaman..Avantajlarından bahsediyorum sana..Herkes kendi isteğiyle gidiyor o okula demekki kimsenin kimseye bok atmaya hali yok..Bu durumda tek hedef MEB-YÖK ikilisi..
    7-Bu konuda hemfikiriz..
    8-İki yıllık mezun olmanın çok değil bekli ama faydası yok değil.En azından vasıfsız işci olmaktan iyidir..Bu durumda össyi kazanamayan birçok düz liseliden iyi duruma geliyorsunuz..ARdından 4 senelik açık bitirebilirsiniz dedim.Bir çok arkadaşım bu durumda.Sizin tercihiniz yine de..
    9-Kırklareli-Pınarhisarlıysan da banane..Haksızsınız demiyorum ayrıca.Senin saydığın kötü özelliklerin yanına görmenizi istediğim iyi özellikleri yazıyorum..Gerisi senin anlayışına kalmış..
    10-Senin bileceğin iş..

    Gördüğün gibi çoğunda senin tercihlerin önemli..Benim değil..Ayrıca hiç umrumda olmayabilirdi de değil mi..Burada meslek liselilere bütün herşey senin yazdığın gibi değil demeye çalışıyoruz..sonuç olarak yine söylüyorum meslek lisesini kimse zorla seçtirmiyor bu konuda isyan etmeyin..Madem ki sonradan pişmansınız sonradan olabildiğince avantajlı mezun olmaya çalışın..

    Beyaz adam bize sayısını hatırlayamadığım kadar çok söz verdi. Bunlardan sadece birini tuttu. Sonunda topraklarımızı elimizden alacağını söylemişti. Sadece bu sözünü yerine getirdi...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    dai benim bildiğim kadarıyla (buna bize müdür yardımcısı söylemiştin) meslek liselerinin kurulma sebebi okumaya niyeti olmayan öğrencileri toplayıp bir meslek kazandırmak mademki okumayı o kadar çok istiyorsun bu durum yıllardır böyle ozaman düz lise anadolu lisesi yada fen lisesine gitseydin ben yazının tamamını oumadım sadece ilk 5 cümleyi okudum ve dewmında neler olduğunuda tahmin edebiliyorum size kim dedi meslek lisesine gidin diye vede yıllardır böyle olan durumu biliyorsun vede bildiğin haldegene meslek lisesine gittiysen sorunde sana haksızlık yapıldığıda yok şimdi diyeceksin ben istediğim bölümü okumak istiyorum zaten üniversitede okursun merak hemde mühendis olarak öyle teknisyen yada tekniker olarak değil vede mühendis olursan aylık gelirin daha fazla olur tekrar diyorum size kimse meslek lisesine gidin deme siz kendiniz gittiniz hemde bu katsayı olayını bile bile şimdi kim kime haksızlık yapıyor

    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    zyrex sanırım neyse
    1) kazanamayan o kadar cok kişi var ki.. peki neden kazanamıyolar diye bi soru sorasım geldi. tamam devletin herkesi ünilerde okutma durumu söz konusu değil. ki sınavsız girme hakkı da sacma zaten. ben insanların EŞİT olarak yarıştığı bir sınavdan bahsediyorum. ne ek puan nede iki yıllık. ikiside göz boyamak, cağdısı ideolojilerini savunma maksadıyla olusturulmuş sacma sapan düzenin devamı..
    2) empati: En basit anlamiyla bir insanin kendisini karsisindaki insanin yerine koyarak onun duygu ve düsüncelerini saptırmadan yada tek yönden ele almadan, dogru olarak anlamasidir. senin burda yaptığına eksik empati diyebiliriz. sen sadece avantajlara hani şu göz boyama yemlerine takılmıssın.
    3) haklı olabilirsin lgs ye cok calısmıs arkadasım. bu konuda haklı olabilirsin. paran yoksa okuma kardesim diyenlere sokarım su sekilde. cünkü türkiyenin cesitli yerlerindeki eğitim kalitesi düşüklüğü tartısılmaz bi gercek. sen veya diğerleri gibi elinin altında özel hocası dersanesi yada bilimumu yok. hatta yol göstercek birisi bile yok. ki o yaşlarda sen oturup içimden geldi kendim çalısdım yaptım başardım diyosan istisnasın. ama bu sana diğerlerinin bi şekilde önünde olma hakkı vermemeli. sen zatenönde değilmisin ne gerek var??? yoksa kendine mi güvenmiyosun. bence bi kere başaran bidaha başarabilir.
    4)imam hatip liseleri meslek lisesi değildir diye bas bas bağırıyorum ben. cok zeki bi öğrenciyim çok sükür. kendimi o eksilerde bulunduğum ortamdan soyutlamak oldukca güçtü. ama başardım.+ meslek lisesi öğrencileri boş değildir. sistemin sağlamış olduğu kosullarla içleri boşaltılmaya calısılan öğrencilerdir...
    5)yökü niye hatırlatmamam gerekiğini anlamadım biraz acık olursan..
    6)benim tepkimde sana bunları avantaj olarak görebilmen şaşırtıyo beni.+dez avantajlarıysa görmemen. neyse inşallah 4 5 6 kaç yıllık kazanırsan kazan ama iki yıllık kazanırsan söylediklerin konusunda muhtemelen pişman olcaksın eğer ki hayattan güzel beklentilerin varsa...
    7)21. yy türkiyesindeki hak ve özgürlüklerin kurban edilmiş olması
    konusunda hemfikirliğin sizin iki yıllaklara direk girememenizden değildir umarım..
    8)bknz 6. madde...
    9)bu konuda sanki biraz haklısın sanane benim pınarhisarlı olusumdan... pozitif negatif olayını ben ıceberg e benzetiyom.
    10)her zaman cevap veririm bu konuya cünkü benim canım yanmıstı vaktiyle. aslında asıl amacım gercekten okumaya niyeti olmayan ara sınıf eleman olmak isteyen kişilerin bu okulları tercih etmesini sağlamak. benim su durumdan hiçbir cıkarım da olmaz. diğerleri gibi susmak istemiyorum o kadar.


    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek
    dai madem ünide okumayı okadar çok istiyorsun bu durumu bile bile neden meslek lisesine gittin

    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qral
    qral's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    haci ben zaten su anda ünide okuyorum(boğaziçi:). ailem beni sallamıyodu ondan desem bende gitmek istemiyodum aslında meslek lisesi falan. benim anlatmaya calıstığım önceden hem aileler hem öğrenciler bu konuda doğru şekilde bilgilendirilmelidir. bilmeden o okullara gidip sonra hayatına zıçan adam öle çoq ki...

    bokvarsendegel@hotmail.com iletişim adresim;)
Toplam Hit: 7391 Toplam Mesaj: 37