folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Meslek Lisesi Subaylığa Gidebiliyormu?

Meslek Lisesi Subaylığa Gidebiliyormu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------

girersin Subaylık 10 numara askeriyede ast olmayacaksın ast olursan o kötü ama subaylığın en altıbile 10numaradır

uzmanmış astsubaymış çekilir dert değil yapılacak meslek değil okadar diyorum

bu arada askerliğinipoşetolarak yapanlar askerliğin ne olduğunu daha anlayamaz askerlik 15 ay yapılınca anlaşılır ancak 5 ayda poşetolarak yapanlarbıkıyorsa eyvah eyvah diyorum

Uzmanları nesi varmış :) Jandarma uzman olursan rahatsın :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Arkadaşların dediğine katılmakla beraber astsubaylar bile bir bok değil subaylarda aynı bok gibi tabirlerde bulunanlara kızıyorum açıkcası. Arkadaşlar sanırım sürgün yerine gitmiş :)

Unutmayın sürgün yerinde sadece sürülmüş ercikler yoktur. Sürülmüş yerin amiri oraya sürülmüş komutanlardır :=)

İşinde iyi olursan kurmay olamazsan anca albay olursun. Bizimkiler bana diyordu askeri liseden girmeyeceksen hiç girmemelisin çünkü kurmay olmak sivil liseden gelenler için çok ama çok zor derdi. Kitleleri komuta etmeyeceksen bence subay olmanında manası yoktur.

Parası için ise girilmez amcam jip aldı baya oldu. Lojmanda tek jip amcamın ama adam halen taksitini ödüyor :=) Asker olup zengin olamazsın parası için yapılmaz. Haberlerede bakma kaçakçılık yapıp köşe olan komutanda yoktur. 

"bea"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

TorNaVida bunu yazdı:

Uzmanları nesi varmış :) Jandarma uzman olursan rahatsın :)

Özellikle askerde en çokyardıranlar onlar neresirahat 2 alat birtugay gördüm jandarmanın oradakiuzmanları gördüm:D görmez olaydım

en barbatı jandarma uzman çavuştur ama güzel espri olmuş :D

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

Ne espirisi yaw :S biz götümüzü yırtıyoz olmak için :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Allah akılfikirversinmidiyeyimallah kolaylık versinmidiyeyim ne diyeyim çözemedim hayırlı olsun kardelşim olda görelim seni benim eskibölük komutanımuzmanlıktan teğmenliğe yükseldi sınavlara gire gire öyle olabilrisen iyide uzman kalarak nereye kadar ömürboyu asker

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

Bende gördüm beytepede  mülakatta adam kendi dedi yarbaydı uzmanlıktan yarbaylığa gecmiş :) Kısmetse  ALLAH da nasip ederse gidebildigimiz yere kadar gideriz :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

SeyhSamil bunu yazdı:

S.a beyler başlıkdada belirttiğim gibi Saglık Meslek Lisesi mezunuyum Subaylığa gidilebiliyormu?Meslek liselerini almıyolar diye duymuştum geçen sene öylemi gerçekten?

Her sene değişiyor. Harp okullarının giriş şartlarını araştır. Puan ve lise türlerine bak. Gerekirse telefon aç sor.

arbeit macht frei
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tantum
    tantum's avatar
    Erkek

fikir vermek haddimize değilde aklını başına al hocam emir verip emir almak için yaşamıyorsun

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek

tantum bunu yazdı:

fikir vermek haddimize değilde aklını başına al hocam emir verip emir almak için yaşamıyorsun

Girdiğin her işte emir alır emir veririsin. markete girsen müdürdün fırına girsen sahibinden emir alırsın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarninG_ErroR
    WarninG_ErroR's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Meslek lisesi okumuş, okumakta olan ve eğitim-öğretim hayatı boyunca bir gün dahi olsa meslek lisesinde bulunmuş bir öğrenci subay olamaz. KHO,HHO, DHO bu okullara kaynaklık eden okullar herhangi mesleğe yönelik öğrenci yetiştiren liseler değildir. Ancak astsubaylığa kaynaklık eden okullar hakkında fikrim yok, onu araştır. Ayrıca yok parası iyi, yok 15 yılda emekli oluyorum gibi düşüncelerde bulunan arkadaşlar kesinlikle subay olmayı aklında geçirmesin. Bu hem vatan için hem de sizin için en iyisi olacaktır. Çünkü daha iyi bir para verdikleri zaman satın alınabilirsiniz.

Öncelikle askerlik işi yürek işidir, parası için, emekliliği için yapılmaz. Yok ben astsubay olurum, sonra subaylığa geçerim gibi bir düşünceniz varsa bundan vazgeçseniz iyi olur, aşırı zordur. Zaten 6. ve 9. yılınızda olmak üzere bu hak size iki kere veriliyor. Onun da şartları zor. Sicil temiz olacak, zorlu bir sınav sizi bekliyor olacak, diplomanız olacak, konuşur düzeyde olmak şartı ile ingilizceniz olacak vs vs. Ha, yok ben bunları göze alıyorum astsubay olurum, sonra da subaylığa geçerim diyorsanız görev sizi bekler. Bu gibi zorlukları atlattıktan sonra bir de geçişten sonra başınıza gelecek zorluklar da sizi bekliyor olacak. Dört yıl boyunca Harp Okullarında her türlü fiziki, psikolojik eğitimi görmüş teğmenler sizi küçük görecek, size saygı göstermeyeceklerdir. Çünkü siz astsubaylıktan gelmişsinizdir. Yani, dış kapının mandalı sayılırsınız birnevi. Tabi bu her yerde böyle olmayabilir. Bu zorluklara göğüs gerebileceğinizi düşünüyorsanız, bunlar sizin için eziyet değil de zevk olacaksa mesleğiniz askerliktir zaten. Ama yok emeklilik, para gibi duygu içermeyen sadece maddi işleri düşünerek bu seçimi yapıyorsanız kesinlikle yapmayın.

helikopter kiralayıp norveçli üstsüzleri görsel taciz edesim var.
Toplam Hit: 7151 Toplam Mesaj: 41