Metrobüse Zam
-
o6u2 bunu yazdı:
-----------------------------
kafayı yemişler..bu zammı neye istinaden yaptınız arkadaş diye birisi sormaz ki ? noldu yeni araç mı alındı ? araçlar mı lüksleşti ? sefer sayısı mı arttı? artık insanlar akraba olmuyor mu binmeye çalışırken ? yoo! e nedir o zaman ?
kafam girsin demekten kendimi alamıyorum ama kişisel olarak yapabileceğim birşey de yok, 2-3 gün konuşulur sonra unutulur unutulur unutulmaz yeni zamlar gelir.bu böyle..
bilgisi olan varsa bi soru sormak istiyorum bu aylık akbilin sınırının 160 a indirilmesi baya bu bildiğimiz kullandığımız akbillerde de geçerli mi? lan daha 10 gün oldu aylık alalı zaten 140a düşmüş, yetmez ki o zaman ay sonuna kadar.neresi aylık akbil oldu o zaman onun ? aylık akbil zaten günde 6-7 sefer zorunlu araç değiştirmek zorunda olanlar için bi çözüm değil mi ? ne manası kaldı o zaman hacı ?
-----------------------------"Metrobüs hatlarında Mavi AKBİL de her binişte 2 biniş eksiltilecek. Metrobüs hattı dışındaki toplu ulaşımlarda eski tarife uygulanacak."
Gerçi aylık akbil yapmamın nedeni metrobüs nerdeyse benim.. Zaten 200 zar zor yetiyodu şimdi 160 da iyice sıçtık!
-
Akıllı sayaçları zorunlu kıldıklarında, fatura derdi olmayacak kontör yükleyeceksiniz diyorlardı. Kontör bittiğinde su da kesiliyormuş. Mahkemeye verildiler kontör bittiğinde insan haklarına aykırılığından dolayı. Cevap geldi... "Kontör bitince sular kesilmiyor". Eee neden taktırıyordunuz? Madem bir fonsksiyonerliği yok farklı neden zorla aldırıyorsunuz. Peşkeşin kralı dönüyor bu ülkede, ülkeyi bölmeye çalışıyorlar çünkü bir çok sıkıntının içinde bu akıllıları yargılamayacak kimse. Neyi tartışıyoruz?
-
hatlardaki otobüs sayınısı 2 katına cıkarsınlarda öyle zam yapsınlar.. eksik yarım yamalak hizmetin neyine para veriyoruz..
resmen rezalet akraba olarak biniyoruz araçlara.. hadi biz erkeğiz dert yok, bayanlar hiç binemiyor.. üst geçitler yetersiz. off offf
-
Ben de sürekli metrobüs kullanmak zorundayım. Ve bence de (thunder in dediği gibi) araç sayısı artırılmalı. Zaten metrobüste aktarma kalktı dediklerinde sıçtık demiştim. Şimdi bişey diyemiyorum... Aslında biraz da pahalı ulaşım olduğuna katılıyorum. Avcılardan Sögütlüçeşmeye taşımak zor. Şu an rezilliğin ortadan kalkması için çözümü araç sayısının artmasında görüyorum.
-
sanırım yetkililer rezilliği önlemek için otobüs sayısını arttırmak yerine ulaşımı daha pahalı hale getirip insanların kullanmasını azaltıcak. Böleliklede çok kalabalık olmuycak metrobüsler ..
-
aq zaten metrobüse binmek için 4-5 tanesinin geçmesini bekliyorm cok siqten bişey gerçi hızı güzel trafik yok flnda zam niye aq indirimli akbil e niye zam yapılır ögrenci cokmu zengin aq:z
-
bu metrobüs fikrini ortaya koyanın aq.
eskiden güngören - mec.köy yada basın sitesi - mec.köy biniyodum tek seferde evdeydim hem ana duraktan biniyodum oturuyodum, uyuyodum yolun nasıl geçtiğini görmüyodum görsemde yolu izlemek beni sıkmaz severim.
ama şu aq metrobüsünden nefret ettim.
ilk çıktığı zamanlar orta tarafındaki lastik sıcakta öyle bi pis plastik kokuyoki gırtlağı yırtıcak sanki yaklaşılmıyodu körüklü kısımlara.
sonra izlediği yol - manzara hep aynı oturmayı s.et ayakta öyle bi yerde durmalısınki arkadan sana dayamasınlar :|
sonra adam 60 'la durağa giriyo aq son anda frene koyuyo içerdeki götü korumaktan yorulan bizler bi ileri bi geri :| bide son anda frene koyduğu için duraklardaki
asfalt yeraltına kadar indi eşitlemek için tüm metrobüs yolunu kazıdılar ameleler.
millet çirkefmidir nedir lan en öndeyim metrobüs kapıyı benim önümde açıyo açtığı an millet aralardan ayağını sokuyo felan benden önce giriyolar ittire ittire inerken ayrı dert .
bide gerizekalı şoför 'ler varki hiç sorma o.ç 'larına gecen gün yağmur yağdı sonra güneş açtı hava sıcak ama herkesde mont felan var kaloriferi açmış aq camlardada kilit var nefes alınmıyo içerde arkadan biri kapının kolunu cevirdi kapı acılsın hava alalım diye araba durdu aq :D lavuk önden bağırıyo cevirin tekrar diye kimse z*klemedi geldi kendi arkaya herkes bi cümle ezdiler malı tek kelime etse hamile cıkıcak o kalabalıkta.
herneyse bende aylık öğrenci kullanıyom metrobüsten trenwaya gecerken 1 kere fazladan basıyom kısayoldan geçmek için onu yapamassam apayrı bi şekilde kayarım.
devlete isyan ederim doymadı ibneler diye.
-
aaa olurmu ya ben çok sevindim buna :) hemde çok
çünkü 29 martta güzel istanbul halkı tobbaşa oy vermedi mi ? verdi ha gayret ha gayret diye
uyanın nan. kazık giriyor uyanın.
1.si metrobüsler hollanda malıydı alınırkende yanlıştır şu çağda metrobüs akaryakıt olmaz elektrikli olur dedik.bunda bir rant var dedik. kendi ürettiğimiz olsun daha yararlı olur dedik. bu iş millete pahalıya patlayacaktır dedik..
istanbullu müridler 16 kasımdan itibaren cebinizdeki 50 kuruşa göz dikmiş yöneticilere karşı akıllansın...
Bu zammın sebebi nedir ? diye düşünen yok...halk bu kadar cahilse eyvahh..
ha bu arada 2010 Türk milleti için Kazıklarla dolu bir yıl olacak şimdiden hazırlanın.
nedense bu tür haberlerde akepeliler çıkıpta bir yazı yazamaz...sanki bana giren zam ona girmeyecek..
-
@kaygusuz haklısın be kardeş :D giriyor kazık :D daha çok girecek bu başlangıç :D
2011 e kadar daha çok kazık girer :D önümüzdeki yıl kazık yılı :D
akp ciler kazıkları gördükçe akıllanmaya başladılar. ama akıllansalar bile bişey değişmez. kazık akıllandın girmiyorum demez, girer :W
-
İETT müdürüydü galiba açıklama yapmıştı şu anki sisteme daha fazla araç koyamayız sistem bu kadar aracı kaldırıyor diye. Boşuna araç eklenmeli falan demeyin. A.k.p.'yi takım tutar gibi tuttukları şekilde metrobüsü savunanlar var hala. Sizin yüzünüzden T.C vatandaşlığımdan utanıyorum artık. İnsanın babası olsa bu kadar körü körüne savunmaz.