Mezhepler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

bi arkadaşın söylediği gibi mezheplerin arasında bile cemaatler arası bölünme varken nasıl oluyorda bunlara güvenebiliyorsunuz :S elbette bazı bilgiler yoruma ihtiyaç duyar ama mezhep olayları bu yorumların bölünme kısmı gibi.

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    meco
    meco's avatar
    Erkek

bazıları diyorki bu meshepler olmasaydı bazı seyleri nasıl ögrenecektik??

Kuran demiyor mu acık secik bir kitap oldugunu ee daha ne.. bu mezhep kurucuları vahiymi aldı ki, hersey Kuran'dan, o zaman sende oku Kuran'ı sende anla ve uygula..  illa birinin mi demesi lazım..

ayrıca bu soru cok tehlikeli bir yere gider.. ne yani Hz Muhammed yetersiz mi kaldı da biz mesheplere ihtiyac duyuyoruz?

mezhepleri ve kurucularını savunmak demek Hz Muhammed'i yetersiz görmektirr, acızık akıl lütfen...

PORTABLE programları tercih edin... isletim sistemi sismez, nereye atarsan orada calısır ve en önemlisi serial-key derdinden kurtulursunuz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

meco bunu yazdı:
    -----------------------------

ayrıca bu soru cok tehlikeli bir yere gider.. ne yani Hz Muhammed yetersiz mi kaldı da biz mesheplere ihtiyac duyuyoruz?

mezhepleri ve kurucularını savunmak demek Hz Muhammed'i yetersiz görmektirr, acızık akıl lütfen...

Hz.Muhammed zamanında internetten chat yapmak günah mıdır gibi bir soru gelmiyordu mesela ve tabii olarak onun da insan olması nedeniyle hayatı boyunca bütün sorunları yaşaması,karşılaşması ve buna bağlı olarak doğru olanını göstermesi mümkün olmadı.Mezhepler ve fıkıh olayı bu noktada devreye girer.Olay,Kuran'da ve hadislerde geçmiyorsa benzeri şeylere bakarak ve genel kurallar,yasaklar baz alınarak mantık çerçevesinde yorumlar yapılır.Bu verdiğim basit bir örnektir arttırılabilir.Azıcık akıl lütfen.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Bir de bu olaya sosyolojik açıdan bakmak lazım. İnsanoğlunun %99'u hep önünde hazır halde var olan yolları takip eder. %1'lik kısım ise bu yolları yapanlardır.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

tekerleği yeniden icat edelim o zaman :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:

ToR5 bunu yazdı:

AbdullahAzad bunu yazdı:

ToR5 bunu yazdı:

Kuran ve Sünnet esastır mezhep usuldur. İkisinin beraber olmasıyla amel ve iman sağlam olur. 

mezhep olmayınca sağlam olmuyor mu ?

Olmaz. Kuran da ve Sünnette ( ki sünneti iletenler mezhep imamları ve Sahabeler dir) her konu hakkında bilgi yoktur. İşte burada Mezhep imamları devreye giriyor hocam. Yani Anayasa ve yorumlayıcıları gibi düşün. He şimdi diyebilirsin ki biz niye yorumlayamıyoruz. Yorumlayablirsin ama eksik kalır. Çünkü bir Sahabeyle tanışman lazım. Ondan mevzuyla alakalı Ayet in tarihini , geliş nedeninini bilmen gerek. Hadisi bilmen gerek aynı şekilde. Yani usulü öğrenmen gerek bir bilenden. Bu bilenler dediğimizde Müctehidler oluyor. Ve icma ile kararlaştırılmış 4 Müctehid var onlarda bildiğimiz 4 mezhep immları.

peki sadece 4 mezhep mi var ?

başka mezheplerde varsa eğer neden bunların isimleri hiç anılmaz ?

mezhep dediğimiz şey insanlardan çıkma birşey değilmidir ?

eğer değilse kuranda mezhepler vardır bunlardan birine mensup olmanız farzdır (zorunludur)

diye bir cümle var mıdır ?

(bilmiyorum öğrenmek isityorum)

insanlar Peygamber Efedimizin halifeliği için bile birbirleri arkasından fitne fesat oyunlar düzenlemişken bana hala pek mantıklı gelmiyor.

yok alimler yorumlayıcılar felan filan inter milan..

bişiyi insan yorumlarsa (Hz. Muhammed (sav) hariç) mutlaka kendi yorumunuda ekler.. bu kaçınılmaz sondur..

ben hala ısrarlıyım. mezhep felan yoktur tek bişi vardır oda islamıyet. ve inanıyorsan inanıyorsundur.

ha sırf bunu söylediğim için yanıcaksam diğer tarafta ben zaten çoktan yanmışım demektir..

hocam tartıştığın adamlar hakkında yanılgıya düşmüşsün.

bu adamlar mezheplerin var olması gerekip gerekmediğini düşünmüyorlar.

mezhebe mevcut olduklarından dolayı var olması gerektiğine inanmak istiyorlar, inandırmaya çalışıyorlar.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

mezhebe mevcut olduklarından dolayı var olması gerektiğine inanmak istiyorlar, inandırmaya çalışıyorlar.

yok hoca önyargılı olmayalım. emınımkı mantıklı birer cevabı vardır soruların. biraz daha bekleyelım..

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

AbdullahAzad bunu yazdı:

husnuweb bunu yazdı:

yok hoca önyargılı olmayalım. emınımkı mantıklı birer cevabı vardır soruların. biraz daha bekleyelım..

bunun önyargıyla alakası yok, kötü niyet beslenmesi gibi bir durum da yok.

herkes inandığı şeyi savunur, aradığın cevabı onlardan beklemen amaçsız olur.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

Tanımadığın bir insan hakkında bir iki cümleden inanıp inanmadığını vurgulayıp başkaları hakkında da da inanması için çalıştığını söylemen mantıksızdır. Ben mezheplerin usul yönünden gerekliliğini belirttim. Bu cümlem benim birşeye inanıp onu çılgıncasına savunduğum anlamına gelmez. Yani eleştirmediğim anlamına gelmez.

Şunu unutma her dindar insan irrasyonalist değildir. Her ateist de rasyonel değildir. Bu adamlar deyip herkesi aynı kafese koyma

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

ToR5 bunu yazdı:

Tanımadığın bir insan hakkında bir iki cümleden inanıp inanmadığını vurgulayıp başkaları hakkında da da inanması için çalıştığını söylemen mantıksızdır. Ben mezheplerin usul yönünden gerekliliğini belirttim. Bu cümlem benim birşeye inanıp onu çılgıncasına savunduğum anlamına gelmez. Yani eleştirmediğim anlamına gelmez.

Şunu unutma her dindar insan irrasyonalist değildir. Her ateist de rasyonel değildir. Bu adamlar deyip herkesi aynı kafese < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> koyma

burada kimseyi statü bakımından yargılamadım.

adam mezhebe ina < ="editor/themes/simple/langs/tr.js" ="text/"> nılmadan din hayatı yaşanmaz mı diye soruyor, bu adamlar yani mezhebe inanlar gerekliliğine dair postlar atıyorlar.

soruya cevap gelmeyeceği çoktan belli.

He is finding himself.
Toplam Hit: 6333 Toplam Mesaj: 49