Microsoft, Atatürk"Ü Kime Benzetti?
-
Yazılımda tekel oluşturmakla suçlanan Microsoft, çıkardığı Encarta ansiklopedisinde Atatürk'ü bazı isimlerle aynı kategoride gösterdi. Microsoft'un Almanca versiyonu:
Ali Remzi KOÇ'un haberi
Dünya yazılım devi Microsoft, her yıl çıkardığı Encarta Ansiklopedisi’nin Almanca 2006 versiyonunda Mustafa Kemal Atatürk’ü Hitler, Stalin, Mao gibi diktatörler arasına koydu.
Genellikle okul çağındaki gençlerin kullandığı ve her yıl yenilenen ansiklopedide Atatürk hakkında ayrıca şu bilgilere yer verildi: 12 Mart 1881’de doğan Atatürk 5 yaşında Selanik ve Manastır’daki anti-Türk, Yunan ve Slav milliyetçiliğinin merkezi olan askerî okula gitti. 1899 yılında İstanbul Askerî Akademisi’ne başlayarak 1905 yılında tugay komutanı olarak mezun oldu
Kaynak: ZAman gazetesi -
billin a.k sana bişe olmasın
-
Iyi de Ataturk zaten Turkiye Cumhuriyet inin ilk tek ve "umarim" son diktatoru degil mi ? en azindan ben oyle dusunuyorum.
-
Atatürk e dikdatöremi şey etmişler zuahahha
abu Ne mallar varya:D -
hm galiba 'diktatörlük' kavraminin anlamini bagzi arkadaslar yanlis biliyor/algiliyor. atatürk meclis'tir. atatürk demokratik'tir. atatürk millet'tir. atatürk halkin sesi'dir. atatürk refah'dir. atatürk kurtulus'tur.
(((dünya'ya 4 tane büyük kumandan gelmisse bunlar'dan birisi'de atatürk'ümüzdür (ve EMPERYALIST OLMAYAN TEK KUMANDAN'DIR))) -
dikkatör ayrıdır lider ayrıdır ikisini bi araştır musket sonra Ataturk e dikkatör dicekmisin bakalım
-
Atatürk’ün anılarından
“Aynı akşam söz diktatörlüğe geçti ve Atatürk bize şöyle bir hatıra nakletti:
-İstanbul’da bir baloda idim. Sarı saçlı bir delikanlı gelip karşıma dikildi. Adı Ekrem yahut Kenan olacak… Bir balo için aşırı sayılacak laubaliliklerle etrafındakilerin dikkatini çekmiş olacak, bir aralık ortadan uzaklaştırdıklarını hissettim. Halbuki onunla konuşmak da istiyordum. Nihayet döndü dolaştı bir fırsatını buldu gene karşıma çıktı. Bana düpedüz: “size diktatör diyorlar, doğru mu?” dedi. Ona şu cevabı verdim:
“Ben diktatör olsaydım sen bana bunu soramazdın. Bir takım inkılap zaruretiyle bir takım yenilikleri kabul ettirmeye çalışan adam diktatör değildir! Diktatör, hoşgörüsü olmayan adamdır. Karşısında her fikir söylenemeyen adamdır. Diktatör, kendi düşüncelerine aykırı fikir söyleyenlere kin güden adamdır. Bunun haricinde diktatörlük, tehlike, inkılap, fevkalade zamanlarda lâzım bir demokrasi müessesesidir. Demokrasi tarihinde böyle muvakkat böyle muvakkat diktatörlüklere rastlanır. Benim, on beş senedir, bazı fikirleri bu memleket hayrına kabul ettirmek için sarf ettiğim gayretlerde hiç bir şahsi endişe yoktur. Benim, belki demokrasinin anladığı manada diktatörlüğe benzer hareketlerim görülmüştür. Fakat, Tiran asla olmadım.”
Bu vesile ile Atatürk’ün çok önemli bir hatırasını da nakletmek isterim. Rusya’dan kendisine mensup bir genç:
-Rusya’da bir takım inkılap hareketlerini yürütmek için terör olduğu bir hakikattir. Fakat doğrusu buna hak verdirecek sebepler de var. Eğer terör olmasa birçok inkılaplar bu süratle yürüyemez, demişti.
Atatürk, karşısında söylenen fikirler ne kadar kendi düşüncesine aykırı olursa olsun dinlemeyi severdi. Ancak, ana prensiplere ve esas davalara aykırı sözlere asla müsaade etmezdi. Bu sefer de aynı müsamahasızlığı gösterdi. Muhatabının sözünü kesti:
-Terör öyle bir maniveladır ki, bir defa insan onun kulpuna elini kaptırdı mı, bir daha bırakamaz. İlk hareketleri kendi tanzim edebilir. Fakat, ondan sonra kendi bildiği gibi dönecek olan makinenin kolu kopuncaya kadar esiri olur.
-
belki yukarıdaki yazı herşeyi anlatabilir ;)
-
onlar daha ATAMI tanımamışlar ama zamnı gelince tanırlar
bizi yıkılırken bile yıkarız
buluruz bir kahraman
kendi küllerinden dirilern
buluruz bir yol
ölümüne girilen işin içinden çıkarız.... -
Atatürk'ün doğum tarihini daha biz bilmiyoruz..19 Mayıs kabul ediyoruz.Adamlar tarih vermiş ilk kez görüyorum o tarihi..Yaptıkları icraatler çok mu benziyor neresini benzetmişler de Atam'a da diktatör diyorlar..Hepsi şerefsiz bu heriflerin hep böyle ince oyunlarla kandırıyorlar milleti.Daha sonra biliyorsunuz herkes böyle deyince bizim milletimizde aynı şeyi düşünüyor,tarihimizi ne kadar bildiğimizi düşünürsek büyük olasılık.Yine de benim vatanımdaki Atatürk'e küfür eden itlerden az üzdü beni..
-
Abu iyi de ben diktator derken acaip gaddar manyak lider demedimki, ama Ataturk tum kilit kararlari veren adam degil miydi ? Yani o adamlarla birlikte anilmasi yanlis, ama sonucta tum kararlari veren diktator olmazmi ?
Lutfen kimse sacma sapan saldirmasin, Ataturk u ne kadar takdir ettigimi ve ne kadar Ataturk hayrani bi adam oldugumu beni taniyanlar bilir.
Toplam Hit: 6612 Toplam Mesaj: 43