Microsoft, Atatürk"Ü Kime Benzetti?
-
musket anadilim gibi almanca konusurum. "führer" kelimesi sadece hitler icin alman nasyonal sosyalistler tarafindan verilmis bir kelime degil.
führer= önder, yol gösteren, vesayre...kisilere'de denir...
tatil'de seni bilmem nereleri gezdirip gösteren anlatan personel'in adida führer olarak gecer...veya broschürlere 'reiseführer' (reise=yol führer=gösterici) denir...
hatta izcilerin bile führer'leri vardir :))) -
Hocam o zaman bi zahmet linke girip tercume eder misin ? Ben Fuhrer i "Ilahi Lider" demek ve Hitler e takilmis "Yuce bir Lakap" saniyordum... Yanlis biliyormusum, kusura kalmasin kimse...
Bizde ogrenelim ne dogru ne degilmis ? -
tam olarak hangi link"deki hangi yaziyi? girmeye calistiigim yerlere maglesef "sadece abone olanlar icin - 29€ ver gir dio ;)"
aslinda tam"Da yanlis degil"sin almanlar hitlere führer diyordu evet. ve yücelttikleri"de (yani nazi olanlar)dogru. fakat benzetmek gibi olmasin ama rahmet"li alparslan türkes"e ülkücüler nasil "basbugu" diyorlarsa. buda öyle bir kavramdi almanlar icin. nazi"lerde hitler icin führer kelimesini kullaniolardi.
sana pratik"de göstereyim. leo dünyanin en büyük cevirme yapan sirketler arasinda. mesela führer kelimesini ingilizceye cevirelim bak neler cikiyor.
http://tinyurl.com/lkkwp
sol tarafdaki kelimeler tanidik gelir sana =) sag tarafdakiler"de almanca führer kelimesi. hitler"in h"si veya diktatörülügün d"si bilem yok =)
gavurca bu..lastik gibi nereye cekersen oraya gidiyor... :) -
YA HALA GULUONUZ SİZ NE BİÇİM ADAMSINIZ???!!!. BUMUDUR GENCLİK AMK?? BUMU YAA NE KADAR HOŞ ESPRİYEBAK YARILDIM A.Q ATATURK DİDAKTOR MUAHAHHAHAHA ÖLDÜM LAAAN!!
-
evet dogru demişler abi..bunda ne yadırgancak nede sinirlenicek bi durum yok..atatürk bir dikdatördür..yalan deil..ama bu kavram illaki çok kötü yada berbat bi anlam taşımazki..evet hitlerde bi dikdatördür,şimdi atatürkle onu aynı kefeye koyuyosun diceksiniz..ama yine söylüyorum aynı kefedeler çünki biz atatürk ü hem hep iyi bilip iyi tanıyoruz hemde atatürk gibi büyük devlet başkanlarının hemen hemen hepsi bu durumlarını dikdatörlükleriyle saglamışlardır..
-
bu lafım sadece gulenlere..
-
diktatorlugu sadece insanlari keyfince olduren, sıkılınca halktan kole ve haremi icin kiz alan insan olarak du$unmeyin, diktator, yargi gibi kurumlarin destegini almaya ihtiyac duymadan hareket eden liderdir; ki bu tanima gore Ataturk de bir diktator, cunku zamaninda TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURULABİLMESİ için bircok ki$iyi oldurtmu$ veya surdurtmu$tur; bu da tarihi bir gercektir... Ha ne yapsaymi$ zamanin yasama organi olan kadilardan fetva mi alsaymi$ ben cumhuriyet ve laik duzen getirecem diye, tabii ki hakliydi ve tek yol buydu; yoksa o donem halkin cogunlugunu olu$turan gericiler onu ba$ta tutmazdi.
Bunun yaninda almanca bilmeden atip tutanlari kiniyorum, fuhrer gunluk dilde de kullanilan lider anlamina geliyor, nasil biz Ataturk'e ba$ ogretmen lakabini takip daha herhangibir ders veren ki$i icin de ogretmen tanimini kullanabiliyorsak onlar da daha evelden hitlerle ozde$le$mi$ olan ismi herhangibir lider icin kullanabilir -
abi orda o diktatör bu diktatör die bakmazlar ki.
ülkesinin kaderini değişen adamlar sonuçta aynı kategoriye konulabilir -
ayrıca ATATÜRK diktatör falan da DEĞİLDİR !!!
-
zumsuk sen iyice kaşınmaya başladın laflarına dikkat et beni de başkalarıyla karıştırma be ole her boka gülüp geçmem akıllı dure ben sana bi lpg bağlarım sonra anlan kimin gazla çalıştığını sen kim oluyonda bana a.q diyon lan it herif bak bu senle kaçıncı oluyo sen daha akıllanmadın
Toplam Hit: 7045 Toplam Mesaj: 43