Microsoft'un Bilgisayarlara Erişimi
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Binlerce defa araştırılmış incelenmiş şeylerdir bunlar, gizlilik bildirimleri var buna cevap vermeden önce orayı okumanız lazım,
kaldıki oturur bi bilgisayarı kurarsınız, koyarsınız önüne bi sniffer günlerce aylarca calıştırırsınız, ondan sonra cevap verirsiniz...
ben şöle düşünüyorum demekle olmuyo bu iş, zira o zaman işin içine işkembeden sallama muhabbeti giriyor...
Bir çok firma şirket kurum kişi bunu zaten yaptı, bi ara alexa agentı tüm dünya windows izinsiz bilgi yolluyo diye velveleye verdi ortalığı,
siz bilinçli bir şekilde istemedikten sonra bilginizi almıyor... Zaten alsa ve fark edilse, tefe koyarlar firmayı kapatırlar bu o kada kolay bişi değil...
Ha şunu not düşeyim bi çok bilgi istendiğinde alınıyor, örneğin hata raporu gönderdiğinde bilgisayarının acık olma süresinden işlemci bilgilerine anakart bilgilerine işletim sistemine bütün kurulu yazılımlara çalışan yazılımlara kadar bilgiler önderiliyor tabiki, fakat bunlar hata kaynağının tespiti için zaten gerekli....
Yoksa kimse senin belgelerim klasörünü düşünmüyo :)
-----------------------------saol
-
Belki M$ sisteme direkt trojan koymuyor ama işletim sisteminin güvenlik zaaflarını çok iyi biliyor. Yeri geldiği zaman bu zaafları kullanarak gayrı resmi bir programla (hacker gibi) istediği bilgisayara dalabileceği kanısındayım.
-
bizim mahallede bi arkadas var kavede okey oynarken yemin billah ederek anlatmisti,
bi gun microsoft u ziyarete gitmis, orda bi sistem varmis bi dugmeye basinca dunyadaki microsoft yazilimi yuklu bilgisayarlari gosteriyor bi dugmeye daha basinca da bilgisayara girebiliyor herseyini gorebiliyorlarmis.
sonra ipne tas calmak icin beni oyaladigini farkettim kafaya istikayi vurunca sustu caldigi balyayi birakti...
-
pc ye bi giren çıkan varsa her türlü test ile bunu görebiliriz zaten. Facebook un gizlilik hakkına kızıyorum bende onebiçim bir hakktırya," yüklediğimiz herşey o sitenin malıdır " kullanım tasarrufu facebook a ait, beni isterse atar siteden nitekim gmail de öyle bütün mailler gmail ın malı bu hakkını saklı tutuyo, saklı tutma hakkınıda saklı tutuyo ohoo noluyoz lan
-
underzero bunu yazdı:
bizim mahallede bi arkadas var kavede okey oynarken yemin billah ederek anlatmisti,
bi gun microsoft u ziyarete gitmis, orda bi sistem varmis bi dugmeye basinca dunyadaki microsoft yazilimi yuklu bilgisayarlari gosteriyor bi dugmeye daha basinca da bilgisayara girebiliyor herseyini gorebiliyorlarmis.
sonra ipne tas calmak icin beni oyaladigini farkettim kafaya istikayi vurunca sustu caldigi balyayi birakti...
-----------------------------Muhaha bende gercek birsey cikacak diye bekliyorum :D
-
uluslararası sözleşmelere göre ihh yı vurmaması gerekirdi.
uluslararası sözleşmelere göre filistin-ıraktakilerin olmaması gerekirdi.
yada antivirüs firmaları boşu boşuna duruyo. hergün 10 larca fud crypter çıkıyor :)
kısacası uluslararsı sözleşmelri kale alanı gördünüzmü ?
modifiyeli xp lerde %100 rootkit oluyor ancak orjinal windowstada mutlaka vardır
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
yada antivirüs firmaları boşu boşuna duruyo. hergün 10 larca fud crypter çıkıyor :)
modifiyeli xp lerde %100 rootkit oluyor ancak orjinal windowstada mutlaka vardır
-----------------------------ister rene nin anlatmaya calistigi o
herkes microsoft un tekelini kirmaya calisiyor bunun icinde yillardir windows u didik didik ediyorlar
eger izinsiz 1kb veri bile aldigi tespit edilse microsoft un tahtini devirirler.
-
yaşasın linux hakimiyeti diye çığlık atabiliriz o zaman :)
linux yüklü ama bi köşede duruyo öyle.
bu windows belasına alışınca zor oldu geçmek
-
underzero bunu yazdı:
pcdoktor636 bunu yazdı:
herkes microsoft un tekelini kirmaya calisiyor bunun icinde yillardir windows u didik didik ediyorlar
eger izinsiz 1kb veri bile aldigi tespit edilse microsoft un tahtini devirirler.
-----------------------------Hocam alsa kim farkedecekki işte, M$ de kayıt dışı çalışan bir hacker sadece M$ nin bildiği bir açık yoluyla M$ ye ait olmayan bir pc üzerinden bilgi çalsa kim M$ yi suçlayabilir ki? Ben yapacak olsam böyle yaparım, birsürü açık çıkıyor zaten sistemde kim diyecek siz bunu bilerek bıraktınız diye.
-
AMpul bunu yazdı:
underzero bunu yazdı:
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam alsa kim farkedecekki işte, M$ de kayıt dışı çalışan bir hacker sadece M$ nin bildiği bir açık yoluyla M$ ye ait olmayan bir pc üzerinden bilgi çalsa kim M$ yi suçlayabilir ki? Ben yapacak olsam böyle yaparım, birsürü açık çıkıyor zaten sistemde kim diyecek siz bunu bilerek bıraktınız diye.
-----------------------------öyle bi fark ediliyor ki güvenlik uzmanı bi yığın adam var değişik programlar ile bilgisayardan orta derece anlıyan adam bile bilgisayar üzerinde veri akışını kontrol edebilir. microsoft böyle bi durumu göze almaz rene nin dediği gibi şirketi tefe korlar açılacak davaların ardı arkası kesilmez özel hayata müdahale gerekçesiyle.microsoft böyle bi lamerlik yapacak kadar gerizekalımı :) adamlar ekmeğinin derdinde :)