Microsoft'un Yeni Mühendisi 7 Yaşında!
-
HighElf bunu yazdı:
-----------------------------
lalada bunu yazdı:
sende bunu yedin? kıl oluyorum ctrl+alt+del yapabilen bi cocuğu büyütmelerine... internette gezerken küçük bi cocuk sitenin birinde bug cıkınca cocuğa hacker lakabı takmalara garantinin it ye 7 yasındaki bi cocuğu aldığını iddia etmelere yürüyün gidin yaaaaa.....
madem 9 yasında bi bebenin yapabileceği bişey millet g.zekalımı ? hem 3-5 yıl önceki o süper zekalılar(bunların önceki versiyonları) simdi devasa buluşlara imzamı attı acaba?
-----------------------------312 sayfa kitap hocam ctrl alt del değil :D
-----------------------------her yıl microsofta 7 yaşında bi eleman giriyo ne hikmetse amk :W
daha öncede inanmamıştım şimdide inanmadım. Eğer aynı resimse hatta şaşırmam ama resmi göremiyorum.
edit: bu konudaki resmi göremiyorum ama o marco bu marco mu acaba
http://tahribat.com/Forum-9-Yasindaki-Microsoft-Muhendisi-104832/1/microsoft/
geçin bu işleri yaf burada hiç kitaptan vs bahsetmemiş. yeni mi yazmış kitabı :W
-
zfc bunu yazdı:
Sürekli imkanları eleştiren arkadaşlarıma şunu söyleyeyim, kusur, eksik bulunmak istedikten sonra bulunur. Önemli olan senin nasıl görmek istediğin.
Eğer birşeyler geliştirmeye çok meraklıysan windows'u çalıştıracak düzeyde bir bilgisayara ve internete sahip olmak yeterli.
Başlamaya karar verdiniz mi ? Herşeyden önce yapmanız gereken dünyanın ortak dili ingilizceyi öğrenmek.
Dil öğrenmek mi ? Çözüm : Internetiniz ve sebatınız varsa öğrenirsiniz. Ben şuanda 4. yabancı dilimi internetten öğreniyorum.
Adama bak 4. dili öğreniyormuş diyenlere varsa ben zeka küpü değilim arkadaşlar, sadece öğrenmek & başarmak isteyen sıradan biriyim.Eğitim mi ?
Çözüm 1 ) Yurtdışındaki üniversiteler uzaktan öğrenim imkanı sağlıyor. Eğitimin içeriği ve kalitesi öğrenmek için yeterli. Türkiye'den kayıt olup dersleri online takip edebilirsiniz.Çözüm 2 ) E-booklar. Türkiye'de ve Dünya'da pahalı olan eğitim ( dil, bilişim vb ) kitaplarının pdfleri internetteki e-book sitelerinde mevcut.
Devlette şöylede böylede diyenler halen demeye devam ediyor, kendini geliştirmek isteyenlerse bilginin peşinde koşuyorlar.
MCSE olmak* için mükemmel labratuarlara, profesörlere ihtiyaç yok.
Yapmak gereken şey kitapları okumak ve "troubleshooting" ( problem çözme ) yapabilecek zihinsel yeteneğe sahip olmak.
Çocuğu takdir etmediğim anlamı çıkmasın. Sözüm imkan olmadığından yakınan arkadaşlarıma, kardeşlerime.Sevgiler.
*Böyle bir amacınız varsa, ben elimden geldiğince yardımcı olacağım.
-----------------------------Hocam benim gibi 6 trilyon borçla doğunca IQ nun 150 üstnde olması fayda etmiyor. İsteyende yapamıyor, hollywood saçmalığı onlar. Bak arkadaş öbür konuda 11 bin TL borcum var demiş, isteyince ödeyebilecek, ya da, adamlar onun istemesini bekleyecek mi?
hayatta öyle işte 1 adım önde gitmen gerekiyor çünkü hep ensende. Zaten gerideysen yapılacak bir sikim yok.
Bin tane sorumluluk, okul, iş, 2 saat uyku, ebook u nereme sıkıştırayım ?
Adam da öyle işte, elinden tutanı yok, aksine, sırtından çekeni var. Ebook u geçtim, book görmüş mü belli değil...