Midye Dolma Saklama Süresi?
-
HoLyCat bunu yazdıRimPalace bunu yazdı
üçyol ottoman midye fiyatı uygun 130 küçük 20
110 orta 30 lira
amk oranın..
Geçen geldiğimde blader ile aldık. 3 5 tane yedikten sonra hepsini çöpe attık.
Bir midye ancak bu kadar kötü olur..
@Noname sokağa çıkıp elini sallasan 50 tane midyeciye denk gelirsin. Birisini yakalayıp sorman daha iyi olur.
Ek olarak, 12 saat den fazla saklanmıyor midye..
yok be aga seviyom ben oranın midyesini ben gece 10 gibi alıyorum sıcak geliyor o saatte
-
xylgn_ bunu yazdı
o midyeleri yediysen osurugunda pis kokar soliyim. denizle yosun kokusu karisimi baharatli baharatli. migdeni bir yikat kendine gelsin.
Araba mı bu iç dış yıkatayım :D
-
noname bunu yazdıxylgn_ bunu yazdı
o midyeleri yediysen osurugunda pis kokar soliyim. Denizle Yosun kokusu karisimi baharatli baharatli. miğdeni bir yikat, kendine gelsin.
Araba mı bu iç dış yıkatayım :D
Tiksinecekler okumasın..
Biraz sallayacağım ama haklılık payı var gibi. Şöyle;
Şimdi bu midye, tam olarak kapalı bir besin gıdası değil. Suyla, tuzlu da olsa, doğrudan temas halinde, ve dışarıda Su içerisinde bir hâylice de mikroskop'ik canlılarla da temas hâlindedir, tahminim. Ve bu Mikroskop'ik canlıların, mide asidinden etkilenmediğinden geçtiğini, mide ve bağırsaklarda yaşayabildiklerini düşünelim. Bir de sindirim enzim'inden kalan maddeleri(basit protein ve yağları, kendisi de böyle), şimdi detayını tam olarak bilmediğim mekanizmalar vasıtasıyla, sindirip metabolik artık olarak Metan,kükürt,azot gibi basit uçucu bileşik(?) elementel(?) (yada molekül'er(?)) gazların kaynağı olarak çıkardıklarını düşünürsek, sonuç olarak son ürün bir hayli kokulu olacaktır, diye düşünüyorum. Burada önemli olan, son ürün çeşitliliği ve miktarı tahminim. Belki bu yosunlar içerisindeki maddeler de, sindirilmiş veya sindirilmemiş, kokunun kaynağıdırlar.
Protein tükettiğim de üre'm ciddi şekilde kokuyor. Yeşil,aromatik sebzeler tüketince acaip rahatlıyorum. Yalnız bunlar kültür ve ıslah edilmiş olduğu için sanırım, içindeki asit ve mineraller o kadar koku yapmıyor. Sırf karbonhidrat ile beslenince Sapsarı çıkıyor gayta(gaita). Yağda da sıkıntı yok, lâkin çok tüketilmiyor. Kuruyemiş yağı, ama özellikle fıstık ve sarı leblebi acaip gaz yapıyor, lâkin kokusu çok etkileyici değil. ^^"D