folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Migros'ta Satılan Çekirdeksiz Karpuzlar.



Migros'ta Satılan Çekirdeksiz Karpuzlar.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    konuda uzmanlığım sıfır, hayatımda karpuz tarlası görmedim ama hojucuk abartıyo gibi geldi :P 


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    Demek ki sende yolunu kaybetmissin, yolbulucu..

    Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az der gecerim..


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı

    1-Cukurova sen hicbir sey ispatlamadin , neyin ne oldugunun farkinda bile degilsin , bir GDO doladin eline , kendince uste cikabilecegin tarafindan hala GDO teranesi uzerinden bodozlama sacmaliyorsun. Ayrica ben GDO genetigi degismis , hibrit ise melezlesmis tohum diye belirttim. Emin misin? Yazdıklarını bir daha oku

    2-Konu Migros Nova karpuzdu , konuyu turkiye tarim ve hayvanciliginda GDOlu urun yok diyerek konuyu baska yere tasiyan ben degil kendinsin. Çukurova Yetişen bütün karpuzlar için durum aynı, ürün markasının ne olduğu farketmez.ürüne gdo diyen sensin. aşağı oku

    3-Ilaveten disariya satilan ihrac urunu, disariya satmak uzere yetistirilen yerli urun, ic piyasa surulen ithal veya ic piyasa icin uretilen yerli urunler bir degil , onun farkinda  da degilsin, Rusya’ya yerli kalite sarimsak satiyorsun, cinden sarimsak ithal edip ic piyasaya suruyorsun , domatesinden , tutunene pek cok urun icin gecerli bir durum, yani tek duze bakip [dunya duzmus bilmem ne] , saga sola saldiran da sen oluyorsun.. -Evet biz gerizekalıyız, 1000 dönüm tarlanın yarısını yurtdışına göndermek için farklı tohum ekiyoruz, tarlanın diğer yarısını iç piyasaya vermek için yasa dışı gdo tohum bulup ekiyoruz, çünkü bizim halkımız gdo lu yesin, ölsün, kanser olsun ama almanlar yaşasın istiyoruz. Çifçilik ve tarım konusunda en ufak bir fikrin yok senin.

     

    Kusura bakma ama kendi körü körüne inandırdığın şeyi desteklemek için bilmediğin konularda YALAN söylüyorsun. Bu konuda bilgin google aramalarda bulduğun öteye gidemiyor. Dön yazdıklarını ve cevaplarımı tekrar oku;

    "Bunlar kromozom sayisi 44 kromozomdan, 22-33 araligna indirilmis, laboratuarda yaratilan hibrit tohumla yetisme endustriyel karpuz turu.. zararli, kimyasal ziraai ilaclar ile desteklenmekte ve genetigi degistirilmis GDO'lu urundur, kanserojen ve sagliga zararli bir tercih olur."- Bak burada feci sallamışsın. GDO diyen sensin ben değil.

    "Hoca oncelikle cekirdeksiz diye satilan meyvelerin tumunun genetigi modifiye edilmis urun oldugunu bil." - Sallamaya devam etmişsin, çekirdeksiz karbuz nasıl üretilir makalesinden yazdım. Hala genetik modifiye diyen sensin :)

    "Karpuzu ortadan kestiginde bosluk var ise hormon veya kavun ignesi yemistir, ona dikkat edebilirsin." Buna sesli güldüm. demek kavun iğnesi :) Enjektörle mi veriyoruz bunu. Bu teoriyi ortaya sallayanda kesin çok gülmüştür :D Sen nasıl inandın acaba.

    "Sen hibrit tohumu iyi bir sey mi saniyorun ? Ata tohumu, eski tohumumuzla bir olur mu ?". Bunada cevap verdim, ata tohumu orjinal hibrit tohumdur.

    Hibrit dedigin A ulkesinin genetigi oynanmis,dayanikli ve hizli gelisen el yapimi tohumunun B ulkesinin yerli tohumu ile birlestirilmesi diye sana anlatacak mi saniyorsun ? - Hala sallamaya devam ediyorsun. Hibrit nedir, gdo nedir bihabersin.

    Google bulup ne olduğu hakkında fikrin olmayan içerikleri copy/paste yapmakla uzman olmuyorsun ve klasik felekat senaryocularından bir farkın kalmıyor, boş keseden sallıyorsun.

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı

    1-Cukurova sen hicbir sey ispatlamadin , neyin ne oldugunun farkinda bile degilsin , bir GDO doladin eline , kendince uste cikabilecegin tarafindan hala GDO teranesi uzerinden bodozlama sacmaliyorsun. Ayrica ben GDO genetigi degismis , hibrit ise melezlesmis tohum diye belirttim.

    2-Konu Migros Nova karpuzdu , konuyu turkiye tarim ve hayvanciliginda GDOlu urun yok diyerek konuyu baska yere tasiyan ben degil kendinsin.

    3-Ilaveten disariya satilan ihrac urunu, disariya satmak uzere yetistirilen yerli urun, ic piyasa surulen ithal veya ic piyasa icin uretilen yerli urunler bir degil , onun farkinda  da degilsin, Rusya’ya yerli kalite sarimsak satiyorsun, cinden sarimsak ithal edip ic piyasaya suruyorsun , domatesinden , tutunene pek cok urun icin gecerli bir durum, yani tek duze bakip [dunya duzmus bilmem ne] , saga sola saldiran da sen oluyorsun..

    ________________

    Dunyadaki her tuketiciyi kimyasal tek tip yiyecege alistirmak projedir, gida emperyalizmidir.

    Kissinger'in, ABD Baskani G. Ford'a sundugu 123 sayfalik raporunun ozeti: "Petrolu kontrol edersen uluslari, yiyecegi kontrol edersen insanlari kontrol edersin!"

    ABD ve Kanada'daki [gunumuzde Cin ve AB ulkelerininkiler de dahil] uretim atiklari, suttozu , margarin , pirinc, bugday gibi bos kalori kaynagi yiyecekler TR gibi az gelismis ulkelere once yardim olarak parasiz verildi, akabinde o ulkenin oz uretim kaynaklari baltalandi, zayiflatildi. Kendi kendine yeten ulkeler baskasinin eline bakmaya basladi, ve bu hale gelince emperyalistler daha once parasiz verdikleri yiyecekler icin para istemeye hatta dolar talep etmeye basladilar.

    1948 de Marshall plani ile ekonomik yardim adi altinda baslayan Turk tarim katliami kademeli olarak kaypak hukumetlerce onaylana onaylana gunumuze kadar geldi, bugun tarimin hali ortada..

    Soyle bir bakalim..

    ZEYTIN

    Tarimsal yikim zeytin yagi ile basliyor. Zeytinyagli yiyemem aman turkuleri ile halk margarin , palm , soya , canola yaglarina alistiriliyor. Zeytinyagi uretimi azaltiliyor, ithal yaglarin gumruk bedeli dusuruluyor veya serbest kiliniyor. DP Menderes ile baslayip gunumuzde devam eden surecte; zeytin ilk yetistigi anayurdu topraklardan, batili medeniyetlerin hakimiyetine kaydi..

    ------> kostik , zeytin normalinde uzunca bir sure acisi ciksin diye salamuraya yatirilir, bu salamura suresini kisaltmak icin de kostik kimyasal kullaniyorlar,

    ------> cekirdek simsiyahsa zeytin kostiklidir,

    ------> renk duzenleyici kimyasallar kullaniliyor, parlak , yumusak ve rengi bozulmasin diye Ferrolaktat E-585 ve Ferroglukonat E-579 zehir

    TUTUN

    Yil 2008 tekelin alti sigara fabrikasi, samsun, tokat, malatya, adana, maltepe, bitlis british american tobaccoya 1.7 milyar dolara satildi. Bu rakam tekelin sadece iki sigara fabrikasinin uc yilda yapacagi kara denk dusen bir para karsiligiydi.

    Ayrica istanbul, adana, ballica, bitlis, malatya, tokat sigara fabrikalari tum envanter kayitlariyla markadan , lojmanlara kadar tum varliklari ile satildi. Bu fabrikalar yalnizca arsalari konut yapilmak uzere satisa cikarilsa en az 4-5 milyar dolara satilacak mulklerdi.

    British American Tobacco parayi da Turk bankalarindan kredi olarak aldi. Ozellestirilen devlet mallarini satin alan yabancilarin, krediyi Turk bankalarindan bulmalari ??. Turk parasiyla Turk’un malini almak.

    Bunun disinda satilmayan ve tekelin elinde kalan Yaprak Tutun isleme fabrikalarindaki en kaliteli  25 milyon kilo tutunu (125 milyon dolar) kuresel sirkete hediye ettiler. Oysa satis yapilirken calisanlara Yaprak Tutun isletmelerinin satilmayacagi sozu verilmis.

    Tekel , ulkenin en buyuk sanayi kuruluslari arasinda; calisanlar siralamasinda birinci , brut katma degerde ucuncu, donem karinda yedinci, uretimden satista sekizince, satis hasilatinda onun siradaydi. Satisindan bir yil once 196 milyar tl kar etmisti. Ama yok edildi.

    ------> Bugun yetisen birkac kaliteli tutunde minimum fiyattan yurtdisina giderken , Turkiye ic pazarinda disaridan alinan kalitesiz tutunler kullanilir.

    ------> Sarma tutun , yerli tutun vs kullanmanin cezaya tabii oldugu yasalari da unutmayin , bu tutune ihanet degil mi ? , kacak tutunu artirmak degil mi ?

    ------> Tutunlere enjekte edilen aromalar , ictikce icesi gelsin bagimlilik yapsin , cektikce akcigerinin dibine kadar inebilsin diye eklenen menthol acici kimyasallar

    ------> Genclere ozendirmek uzere planlanan meyve , cikolata aromali tutun cesitleri

    SUT

    Inek sutu ortalama %3.4 protein iceriyor. Bunun; %2.7'si "kazein" ve %0.6'si (peynir alti) "whey proteinleri" ile, %bilmem nesi (ure, kreatin, urik asit ve a-amino azotundan) "NPN"den olusuyor.

    "Kazein"; alfa, kappa ve beta diye ayriliyor. "Beta"; Al ve A2 seklinde siniflandiriliyor. Ikisi arasindaki fark sadece bir amino asit.

    Dikkat edilecek nokta: Al, gastrointestinal sindirim sonucu "Beta Kazein Mor n _7" olusturuyor. Al ve A2'deki "Beta Kazein" farki budur. "Beta Kazein Morfin _7" cok onemlidir.

    ------> "Beta Kazein" ithal ineklerin Al tipi sutunde fazla...

    ------> gluten gibi kazein de alzheimer, parkinson, otizm, sizofreni, kalp rahatsizligi, diyabet, ögrenme ve hafiza bozukluk­larinin sebebidir

    ------> "Al Beta Kazein" orani irklara gore soyle:

    Holstein 0.523 <---------- Turkiyenin mahkum edildigi ithal inek tipi

    Dogu Anadolu Kirmizisi 0.080

    Güney Anadolu Kirmizisi 0.117

    Yerli Kara 0.125

    Boz Irk 0.426 

    Yerli ineklerimize noldu, ne alemde hayvanciligimiz ?

    SUT MUHAFAZA 

    ------> 72-75 derecede 15-30 saniye islem gormus sut pastorize , 3 gun tazeligini korur

    ------> 135-150 derecede 2-6 saniye islem gormus sut UHT , 4 ay tazelinigi korur

    ------> Sterilize ise uzun omurlu, soguk zincir istemez ve faydali bakterileri yok eder

    ------> Bugun raflarda satilan sutler kac ay gidiyor ? 3 ay , 5 ay , 9 ay hay masallah nasil oluyor acaba ?

     

    YOGURT + SUT URUNLERI

    Geleneksel yogurdun dayanma suresi 4-5 gundur , marketlerdekinden ne haber ? 

    ------> dusuk kalorili tatlandirici ''asesulfam potasyum'' asesulfam-k E950 sekerden 130 kat tatli , kalorisi daha dusuk

    uzun vadeli kullanimi gogus,organ tumoru, akciger,solunum yolu hastaliklari / kisa vadede bas agrisi , depresyon yapar

    kullanim alani: sut,sut urunleri,diet urunler,meyveli yogurtlar, hazir tatlilar, pudinglerde

    ------> jellestirici carrageemam / karagenon E407 katki maddesi, yogurt,peynir,puding, dondurma / kalp damar, diyabet , kanserojen sorunlari yaratmakta.

    ------> karisim kolaylastirici monogliseritler ve digliseritler E40-E477

    kullanim alani: yogurt, krema, tereyagi, margarin, peynir, dondurma, sutlu tatlilar /  damarlari tikiyor

    ------> sukraloz E955 yapay tatlandirici , diyabetin asil sebebi, faydali bagirsak bakterilerini oldurur, iltihapli bagirsak hastaliklarina yol acar,kansorejendir, migren tetikler

    kullanim alani: nerede yok ona bakmak lazim :P

    TUZ

    MSG cin tuzu ve ajinomoto - E621 sinir hucrelerine zarar, alzheirmer, parkinson, epilepsi, pankreas, diyabet, bobrek, karaciger sorunlari 

    kullanim alani: piyasaya hakim, pek cok hazir gida , fast food , sokak saticilari , lokantalar , as evleri , dugun/dernek yemekleri , toplu yemek organizasyonlari vb..

    YAYGIN TARIM ILACI - Glifosat / Round up / MEYVE + SEBZE

    Ekim , urun alanindaki yabani bitkileri oldurmek icin topragi zehirleyen ilac, aktif molekul. toksindir, kanser, yaslanma ve pek cok hastaligin sebebi

    kullanim alani: piyasaya hakim suan, organik urunler haricinde mutlaka sorgulanmali.

    HIBRIT BUGDAY + PIRINC

    Yuzlerce cesidi ile anadolusu , Kars siyeze , cibil arpa , kavilca gibi dunyanin en kaliteli ekinlerine sahipken , kendi tohumlarini disariya ver , yerine hibrit al , yerli tohum takasini engelle , sertifikali tohum sarti ile hibrit al,sat,kullandir , ureticiyi bitir, ureticinin giderlerini artir,ceza kes, ekim alanlarini daralt , kaliteyi dusur, yetmedi mi ? .. gelsin ithal bugdaylar..

    ------> "klorpirifos" (chlorpyrifos) tarimsal bocek ilaci/pestisitin

    ------> "amylopeetin A" mad­desi toz sekerden bile daha hizli kan sekerini yukselttigi bilinmekte.. Hibrit bugdaydaki bu madde seker metabolizmasi ile oynayarak, aclik hissi yaratir kalp ve seker hastaliklarina sebep olur. Beyinde yaptigi; sindirildiginde aciga cikan bilesenin tutundugu ilgili reseptorler uzerinden vucutta keyif verici madde etkisi yaparak haz duygusu yaratmasi.

    ------> Fazla gluten koymalarinin nedeni , yavas yavas zehirlemek

    ------> E928-E924 unu beyazlatmak icin kullanilir

    ------> E282 kuflenmeyi onlemek icin kullanilir

    ------> E420 suni tatlandirici

    ------> E920 kivam artirici

    ------> E920 vb. zararli katki maddeleri basta domuz kili, tavuk tuyu ve insan sacindan yapilir

    ------> "rengi kahverengi olsun" ve "aro­ma tadi versin" diye arpadan "dark malt" koyuyorlar

    ------> 24 kromozom, 48 cikarilmis hibrit tipler

    Dunya tarim piyasasina hakim alti kuresel sirket: BASF (Almanya), Bayer (Almanya), DuPont (ABD), Dow Chemical (ABD), Monsanto (ABD) ve Syngenta (Isvicre) birbirleriyle birleserek tek bir guc halinde de calisabiliyorlar.

    Tohumlarini satacaklar...

    Tohumlarini kullananlara gubre,ilac satacaklar...

    Tohumlarini ekenlere petrolleri satacaklar...

    Parasi olmayanlara kredi verecekler...

    Bu tarim felaketi sonucu hastalananlara ilac satacaklar.

    Pirinc ithalatinda kota kaldirimi, tuccar istedigi kadar pirinc ithal etme gucunu elde ederek, ic pazarda yerli pirinc ureticisi aleyhine avan­tajli konuma gecirilisi, (ithalatci tuccarın urununu kimden aldigini tahmin edersiniz!) sonucta pirinc kotasini kaldiran Turkiye pirinci ithal etsin dursun.

    Cargill tarim arazilerini kanun disi alip , kanun degisikligi yaptirarak , uzerine af bedeli odemelerden de muaf olarak satisi yasak olan birinci derece tarim ve sulama alanlarinin sahibi oldu. Danistay karari ile tesisler kapatildi , iktidar yasa degisikligi ile Cargill faaliyete gecirildi. Veto edip meclise gonderildi, bu kez meclisten gecirildi. Cargill, hakkinda  olumsuz yedi mahkeme kararina ragmen islerine devam etmeyi surdurdu. cunku, Cargill'in fabrikası da kacakti ve mevzuat degisikligiyle ABD'li sirketin bu soru­nunu da giderdi.

    SEKER

    "endustriyel seker" tesisleri , seker kanunu , seker fabrikalai­nin ozellestirilmesi kanunu.

    sekerpancar ektirilmeyen yetistirici, olusturulan sekerpancari acigi boylece yapilan ithalat, ulke gereksiniminin cok uzerindeki abartili ithalat.. Kendi pancar ureticilerini zarar ettirerek uretimi birakmalarini zorlamaya devam eden potikalar ile AB ulkelerinden yapilan seker ithalinde gumruk vergisi gevsek, serbest birakilan ithalat. Biz AB'nin somurgesimiyiz "nisasta bazli sekere" mahkum ettiler ? zehir..

    MISIR

    ------> "atrazine/atrazin" misir yaygin kullanilan  kim­yasal erkek kurbagalarda %70 oraninda kisirliga sebep olmustur

    RADURA ISARETLI URUNLER / ETLER + MEYVE + SEBZE

    ------> Radura gida paketlerinin uzerindeki yesil isaret radyasyon verildigini belirtir, raf omru , boceklenmemesi vs icin zehir.

    ------> et urunlerinde oyun , %100 ettir , evet ama ne etidir ? icerik yok..

    ------> et urunlerinde oyun , %100 danadir , evet ama dananin neresidir ? niye %100 dana etidir diye yazmiyorlar ?

    TAVUK + Yumurta

    ------> Antibiyotik, hormon, gdolu soya,misir yemler, uzun vadede vucuda olan zararlarini saymaya gerek yok.

     

    NOT

    Ornekler cogaltilabilir arkadaslar , ortada top, tufek kullanilmadan surdurulen bir savas var , elinizden geldigi kadar kendinizi ve cevrenizi bilinclendirin, cok yemek degil az ve oz yemenin muhim oldugu bir donemdeyiz. Alanin , satanin umrunda degil kimin ne yiyecegi , global sirketler de guclu lobileri ile istedikleri bicimde yuruturlar duzeni. Halk ise ne yedigini, yiyecegini dusunmeyi birakmis , neresi ucuzsa orayi tercih eder durumda , caresiz kalabilirsiniz ama umursamaz asla..

     

    Niye eksik kirptin bunu cukurova isine mi gelmedi ?  

    Evet , konu Migros Nova karpuzdu , konuyu turkiye tarim ve hayvanciliginda GDOlu urun yok diyerek sen baska yere cektin dedim , uzerine yorum yapamamissin hala GDO ya takilmissin.

    Cukurovanin bostancisi sen misin bilmem ama, okudugunu da anlamamissin velhasil ben supermarketten Migros Nova cekirdeksiz yerine , yerli adana karpuzu vs yiyin de demistim. Bana mali mi mi anlatiyon ?

    Bu arada bilgi hazineme isledigim gercekleri , tek tek elim ile duzenleyerek notlarimdan siraladim. Senin gibi pisligi halinin altina supurup , yiyin gari de demeyibilirdim. 

    Karpuz kadarsin misin hoca ?, Turk tarim ve hayvanciliginda GDO kesinlikle yoktur, lopleyin diyordun , bicak gibi kesildin eee ?


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı

    Niye eksik kirptin bunu cukurova isine mi gelmedi ?  

    Kırptım çünkü senin gibi saygısızca flow yapmak istemedim, okuyacak insan zaten yukarı çıkıp olur, sayfaları doldurmanın anlamı yok.

    Konu başlığına bak. "Migros'ta Satılan Çekirdeksiz Karpuzlar." ve sen bunlar gdo'lu dedin, bir sürü yalan yanlış salladın, bende sana uzun uzun neyin ne olduğunu anlattım.

    Sonra qöt olunca (kusura bakma bizim burada böyle denir) konuyu başka yere çevirip başlık dışına çıktın. Tamam karpuz öyle olabilir ama yok efendim süttü, etti, buğday, prinç uzatmaya çalışıyorsun.

    Kardeşim konu başlığı karpuz ve ben karpuzdan anlarım, çünkü tarımını yaptım biliyorum. Bilmediğim konuda sallamam veya yorum yapmam.  süt, buğday, prinç, tuz vs konularda uzman değilim, bilmiyorum.

    Bak senin gibi sallamıyorum.. Doğrudan bilmiyorum diyorum. Uzmanlık konusu olan ziraat veya gıda müh arkadaşlar varsa cevaplasın ama senin konuda uzmanlığı bırak bir alakan bile olduğunu sanmıyorum.

     

    cukurova tarafından 03/Tem/20 14:51 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    Konuyu ben baska yere cekmedim, sen kendin girdin cok biliyormus gibi salladin Turkiye'de GDOlu tarim ve hayvancilik yok diye. Ben yurudugun yerden hafif gidiklayip, dersini verdim sadece.

    Gerilip , bozmana gerek yok kendini..

    Afiyet olsun sana.


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    hojucuk bunu yazdı

    Demek ki sende yolunu kaybetmissin, yolbulucu..

    Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az der gecerim..

    hacı, kendi yorumların dışında bir şey koymuyosun ortaya. pazarcı ağzıyla burda bok atıp duruyon adama. nasıl ciddiye alabilirim ki seni ? hasan mezarcı gibisin şu an gözümde :p 

    belki çiflikbank tayfasını kafalayabilirsin ama


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    tarim bakanligi personeli , isi rast giden esnaf agziyla pazarcilik yapan o , en bastan oku bence gidisati fikrin olsun.

     

    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    Sakin sakin devam edin, güzel güzel bilgileniyoruz.


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    underzero bunu yazdı

    Sakin sakin devam edin, güzel güzel bilgileniyoruz.

    tetikte :D


    ...said addicted.
Toplam Hit: 8995 Toplam Mesaj: 76
karpuz kabuğu denize düştü