folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Migros'ta Satılan Çekirdeksiz Karpuzlar.



Migros'ta Satılan Çekirdeksiz Karpuzlar.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    biz bu Kısır kelimesini bitkiler özelinde Çekirdek,Tohum,Çiçek oluşturamayan Canlılar için mi kullanıyoruz?

    @Wert'in sorusuyla birlikte merâk ettiğim kısım, Bitki'nin yeşil kısımları'ndan tekrar üretme imkânı yok mudur? ha, mâliyet'li olur(çiftçi için de), o ayrı. 

    bi'de , o sözünü ettiğin Dişi 44kromozom'lu Karpuz örneğinden yola çıkarak, karpuz'da cinsiyet'i(yada eşey'i), Kromozom Sayısı mı belirliyor? (bu ilginçmiş. ben cinsiyeti belirleyenin, ilgili Kromozom'un kendi özelliğinden kaynaklandığını okumuştum. )

    Lezzetli, Tadının mükemmel olduğu konusunda, kesin bir fikir ileri süremeyeceğim de; daha önceden başka biri dâhâ yazmıştı, eskiden 3-4 elmayı yerken, şimdi sâdece 1tane elmanın ancak Yarı'sını yiyebiliyorum.

    Muz örneğinde de, hibrit'li mıdır, GDO'lu mudur, yada Doğal yada Mutant mıdır bilemiyorum ama, eskiden Muz yemeye doyamazdım, şimdi 1 tane, bilemedin 2 tane yiyebiliyorum. 

    şimdi bi'de, yeşil, ham haldeki muzları da yiyemiyorum. o.O,  özellikle mi böyle yeşil kalmasını sağlıyorlar nedir? (eskiden bunları da gâyet iyi tüketirdim.)

    Ve bu Elma ve Muz her ikisi de, yerken (ciddiyim) boğazımı yakıyor, mide'm kaynıyor, ve hatta kimi zaman nâdiren de olsa midem bulanıyor. bunu nasıl açıklayabiliriz? ( çoğunlukla, meyveleri ve sebzeleri yemeden önce temizlerim. En kötü, meyveyi kabuklu tüketeceksem Sapı kısmı ve tam aksi Kısmı hariç, iyi bir şekilde ovuşturarak silerim,temizlerim.)

     

    Vay bir kapruz konusunun bu kadar derinleşeceğini tahmin etmiyordum ama bildiğim kadarıyla cevap vereyim;

    1. Kısır kelimesi üremeyez anlamına gelir, Eşeyli üremesi için tohum = çekirdek vermesi gerekir. Burada kısırdan ziyada tohumun hibrit F1 olması önemli. Şöyle anlatayım; örneğin sen en kaliteli karpuzların 100 tane çekirdeğini aldın sonraki yıl ektin (F2 jenerasyon oluyor), bu 100 karpuzdan 70 tanesi güzel 30 tanesi kabak olabilir. Sonraki yıllar bunu tekrarladın, yıllar içinde ürünün tamamı kabak olabilir. Genetik açılım çok fazladır, hatta bal kabağına doğru ilerlersin :) çünkü karpuzun genetik atası zaten kabakgillerdir. Arkadaşın biri yazmıştı, karpuz aldım bal kabağına benziyor diye. Bu nedenle tohum şirketleri iş yapıyor. F1 tohum üretip %99 verim garantisi veriyor (sözde) Ayrıca tohum şirketleri özellikle kısır tohum yetiştirirler, çünkü adam sana her yıl tohum satacak.

    2. Dediğin yöntemin adı çelikleme, bir tür eşeysiz üretme yöntemi. zeytin, tut, incir veya asma gibi bitkilerde yapıyorlar. Bir dal kesersin ve o dal tekrar köklendirerek, genetiği aynı klon bitki üretmiş olursun ama bu her bitkide olmaz. Bitkinin tekrar köklenebilmesi gerekir. Karpuz mevsimlik bir bitkidir, ömrü kısa. Sadece kabak aşısı yapılıyor, kabak fidesini kökleri bırakıp üst gövdeden keser ve karpuz fidesini aşılarsan, kabağın kökleri sağlamdır, iyi su tutar, hastalıklara dayanıklıdır, sonuç karpuz olur ama çok hızlı büyüdüğü için pek tadı olmaz ve daha pahalı bir yöntemdir. Kışın karpuz yemeyin.

    3. Bitkilerde dişi erkek olayını belirleyen kromozon sayısı değil eşey kromozomlarıdır.(ayrı ve uzun bir konu bknz: lise - biyoloji - bitkilerde eşeyli üreme)

    4. Muz gdo'lu değil, çok çeşiti olan doğal mutant bir bitki :) Her meyve veya sebze dalında olgunlaşırsa güzeldir ama malesef endüstiyel olarak imkansız çünkü olgun muz 3-4 gün içinde bozulur. Muz yeşilken toplanır, nakledilir ve son aşamada alkol veya karpit ile saraltılır. Evde organik olarakda saraltabilirsiniz. Yeşil muzu al, yarım elma kes, bunların bir poşete koy ağzını bağla, 4-5 saat sonra olgunlaşmış sapsarı muzun olur. Senin dediğin biraz damak zevki, kimi yeşil sever, kimiside tam olgunlaşmış. Kimi anamur muzunu beğenir, kimiside kocaman ithal muzlarını.

    4. Elma; dikkat edersen pazarda artık her mevsim elma var ama normalde eylülde olgunlaşır. Eylülde hasat edilen elmalar, çeşitli kimyasallar sıkıldıktan sonra soğuk hava deposunda uzun süre bekletilir ve düzenli pazara çıkar. Özelikle parafin ile kaplanan elmaları sirke ile yıkasanız dahi parafin kolay kolay geçmez. kabuklarını soyarak yemek en güzeli.

    Bunlardan farklı olarak her ürüne gdo'lu, hormonlu ve tadı berbar diyen arkadaşlar için, bitki yetiştirmede en önemli etmenler iklim ve toprak kalitesidir.

    İklim; Çukurova yazın felaket sıcaktır ve genelde suda boldur. Bitki hızlı büyür, olgunlaşır. Örneğin silifkede çilek tarlada kısa bir sürede armut kadar olur ama yayla çileği çok uzun zamanda olgunlaşır çok daha minik ve tatlıdır. Daha yavaş dalında olgunlaşan meyve daha güzeldir. Bunun hormonla ilaçla alakası yok, çünkü çilek hormon kabul etmez!

    Toprak kalitesi : Elmadan devam edelim, yeni cins yüksek verimli( golden, scarlet, fuji...) elma ağaçları, bahçelere neredeyse artık 1 m arayla dikiliyor. Hasat mevsiminde ağaç üzerinde yaptaktan çok elma oluyor. Bu kadar ağaç aynı topraktan mineral, vitamini alıyor Toprak git gide organik olarak fakirleşiyor. Kısaca 1950 yılındaki elma'daki vitamin değerleri ile günümüzdeki aynı değil. Bunun içinde çok fazla birşey yapamazsın, gübreleme sadece ana temel elementleri barındırır,

    Son olarak, it gibi ürüyoruz, nufus artıyor ve tarım arazileri git gide azalıyor, toprak fakirleşiyor. bu kadar insana gıda sağlamak için mecburen tarımda endüstirileşiyor. En lezzetli, besin değerleri en yüksek tarım ürünleri yerine en hızlı büyüyen, dayanıklı ve en yavaş bozulan cinsler tercih ediliyor.

    Çifçinin durumu zaten ortada, ne ekerse eksin hep kaybeden tarafta, o çok ayrı bir dert. Eğer bağınız, bahçeniz, köyünüz varsa kendi ürününüzü kendiniz üretim kafanız rahat olsun, birde her ürünü mevsiminde yiyin.

    GDO konusuna gelirsek, ne olduğu ve ne için yapıldığını bilirseniz aslında zararlı değil, hatta fayladı bile olur. Örneğin genetik sayesinde bir portakalda c vitamini, domatesde lutein gibi besin oranları yükseltebilir çok daha sağlıklı besinler elde edilebilir. Bu sizin 40 jenerasyon bitkiyi çaprazlayarak en kaliteli hibrit ata tohumu, 1 yılda üretmenize sağlar ama tohum şirketlerin yaptığı ve karşı çıktığımız bunun tam tersi, oda daha uzun bir konu, başka sefere kalsın :)

     

     

    cukurova tarafından 05/Tem/20 05:42 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

     

    @Cukurova

    24 saat bunlara mi calisip geldin ?? :)

    Kameraya cagirdim, gel bir de agzimizla tartisalim be ya?

    Muzun yanina ortaya karisik, elma, cukurova iklim, toprak, kalabalik gorunsun. Sen demiyor muydun la bana karpuzun disina ciktin diye koftehor ? [o da konuyla gayet alakali olarak senin asilsiz, sacma 'tr'de gdo urun , tarim yoktur' bilmem ne lafin uzerineydi..]

    -

    Yukarida ''GDO konusuna gelirsek, ne olduğu ve ne için yapıldığını bilirseniz aslında zararlı değil, hatta fayladı bile olur. vitamin, lutein vs'' demissin

    Hayir, hicbir sekilde faydali olmaz. babanin tarlasinda olur o dedigin ancak, ailecek yersiniz.. kim yiyecek bunlari, halklar.. ee, endustriyel tarimda konsept dusuk maliyet, fazla urun, cok kar uzerine iken GDO'yu sirin gostermek icin hangi akla hizmet ediyorsun? Vitamini , minerali artsin da ona gore yeni toprak ilaci, yeni bitki ilaci, yeni gereksinimleri de olacak ki biz gectik yollari; 

    Bakara suresi 205. ayeti: Allah'in ikazi: ''Onlar ekini ve tohumu degistirir zurriyetleri yok ederler. Suphesiz gazabim onlarin uzerine olacaktir''

    -

    Turk ciftisi; 

    Ciftciye hasada uc ay kala bunu artik kullanma dersin, dinlemez, boyle boyle zehirlendi millet.

    Ciftci memnundu; mahsulu kurttan, hasereden, hastaliklardan kurtuluyor diye seviniyordu, dikkat etmeden kullandi, dozlara uymadi, yasaklanan ilaclari bile stok yapip kullandilar.

    En zararli ilaclar klorlu hidrokarbon grubu, aldarin,eldirin,dehidrin, ddt,bhs vucutta biriken zehirler.

    Ornegin dozu 10 mg/kg olan temik topraga attilar, topraktan bitki onu aldi, baktilar hasere hasada kadar zarar veremedi, sebzeye kullanmaya basladilar, butun insanlar vucuduna aldi temik dozunu, bu zehirler vucutta birikti, bugun su kadar aldin, yarin su kadar, obur gun su kadar seklinde alip vucutta depolandi, terle de atilmiyor, icinde belli bir doz birikende zamanla hastalanip vefat etti. Bilgisizlik, korkusuzluk, cahillik, ihmal, aptalik ile cok insan gitti, gitmekte , gelecekte de gidecek.

    Hepsini gec Rockefeller'lerin tekelindeki global tarim zaten idealleri dogrultusunda sekillenen; kendilerine sifa, kendilerinden olmayana veda projesi.

    -

    Cukurova

    Iyi demissin sicaktir, su boldur, bitki hizli buyur, olgunlasir.. AMA EKSIK kalmis , tamamlayayim.

    Adana bolgesi binlerce ton DDT-BHS karisimi, kukurt karisimi ilaclari ucaklardan tozlama olarak atilmis. Kurt,kus, insan zehirlenmis, vefat etmis mimli tarim bolgesidir.

    Turkiyede yillar icinde kullanilmis zirai ilaclar acisindan en kirli bolge Adana bolgesidir.

    Cukurkovanin cahil yetistiricileri pamuklarina puskuttukleri tarim ilaclariyla milyonlarca liralik pamuk bitkisini kuruttup, turkiye de pumukculugun bitmesinde basrol oynamis en buyuk aktorlerdir.

    -

    Simdi durelim bakalim defteri…

    ‘’Herkes sallamış, genetiği değiştirilmiş vs diye arkadaşlar "5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu'na göre; ülkemizde genetiği değiştirilmiş bitki ve hayvanların üretimi yasaktır.” dedin

    Turk tarim ve hayvanciligindaki GDO prosudurunu ve urunleri koca liste ile siraladim, sesin cikmadi, bugday,pirinc vs konuyu degistiriyon dedin hakaretlerle, gecistirdin..

    GDOludur yazmamak icin % kacin ustune kadar GDOlu olarak kayda girmiyor biliyor musun dedim ? , Turkiye’de kabul gorup, avrupa birligi ulkeleri ve rusya standartlarina uymadigi icin kabul gormeyen urunlerden bahsettim,  konu iliskin sesin cikmadi , hakaretlerle gecistirdin..

    _

    ‘’Hibrit (melez) bitki yetiştirmek, gdo ile arasında hiçbir alaka veya ilişki yoktur.’’ dedin

    GDO turlerin, dogal tohumlarla dollenmesi yani melezlesmesi [hibrit] mumkundur dedim , konu iliskin sesin cikmadi , hakaretlerle gecistirdin..

    _

    ‘’Yerli ve Ata tohumu dedigin tohum da hibrit tohum sen bilmiyorsun’’ dedin

    Yerli ve ata tohumu ile hibrit tohum arasindaki farki, yapay dollenmeyi anlattim , ciftci bir daha dikemiyor hibrit tohum, melez oldugu icin tohum ya anaya ya babaya cekiyor urun vermiyor, uretici yeni tohum almak zorunda kaliyor [ciftcinin hibrite,sirketlere bagimli hale getirilmesine karsiyim] anlamadin..

    _

    Bakin burasi onemli; bu cukurova edepsizinin tek kalesi olan ve her mesajinda yazdigi ‘’ama sen migros nova cekirdeksize GDO’lu dedin , hibrit dedin’’  seklinde icerigi bos tekrarlarinin dayanagi.

    Kendi diyor;

    ‘’Migrosda satılıyorsa zaten korkmayan yiyin,

    ''Çekirdeksiz karpuz kısırdır. Yani tek bir defa ekilir. Dogal mutasyonun insan eli ile yapılmış halidir’’ dedin

    Hah tam da orasi zaten, bu urunlerin dogal mutasyon olmayip tohum sirketlerinin eseri olmasi,.

    Arkadaslar GDO’suz, tekrar ekilebilen tohum cesitleri ile yetismis urunleri tercih edin dedik , migrossun cekirdeksiz novasi da tekrar ekimi yapilamayacak hibrit bir tohumdan melez, ve bu melezlerin; GDO turler ile dogal tohumlar arasi bir dollenmeden melezlesmesi [hibritlenmesi/hibritlendirilmesi] mumkundur .. anlamiyor cunku isine gelmiyor, got edecem derken got olmak..

    Insanlari kuresel supermarketlerin tezgahlarindaki urunlere tesvik ediyorsun dedim, yerli karpuzlarimizi, su cekirdekli , bu koyu yesil , o uzun turleri vs saydim tek tek, konuya iliskin sesin cikmadi , hakaretlerle gecistirdin.

    __

    Ithalat ve ihracat icin uretilen yerli uretim farkini, iceride uretildigi halde disari satilip, iceride satilmak uzere disaridan ithal edilen urunlerden bahsettim , konu iliskin sesin cikmadi , hakaretlerle gecistirdin.

    __

    Kissadan hisse;

    Isin politik tarafindan da habersizsin, ulkede GDO’lu tohum yoktur derken kimin eli,sesi oluyorsun?, Israil ve Alman mensei iki tohum firmasinin tohum gen calismalari . sertifikali tohum antlasmalari ve turkiye pazarindaki faaliyetlerinden konusabilecek birikimin yok.

    Ailemde yuksek ziraat enstitusunden ve ege universitesinden yetisme 3 eski toprak, ziraat muhendisi var, ikisi devlet uretme ciftliklerinde, pamuk arastirma ciftliklerinde tum kademelerden gecti, mudurlugunu ve ulke temsilciligi yapti , digeri gida pazarinda yetkili, en buyugu 94, en kucugu 40 yasinda. sokak jargonunun uzerinde katki verebilecek duzeydeyim, kahve [kiraathane] agzi yapan sensin.

    Az bilip, cok yazdigini anladik da.. meczupa anlatir gibi izah ettim sana, cirkeflesmek marifetmis gibi utanmadan yok soyle got ettim , yok boyle got ettimindesin sen olayin. bilgi olarak verebilecegin sinirli diye, seviyeyi dusurmen mi gerekiyor.. Bu uslupla bir yere varamazsin , ozellikle de benim gibi bir kasara karsi.

    Simdi kime bu cakan ?

     

     

     

    hojucuk tarafından 05/Tem/20 08:03 tarihinde düzenlenmiştir

    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    @Husnuweb

    Husnuweb farkinda olman iyi, nerede kurt deligi, boceklisi, sekli bozuk meyve, sebze var onlari alan tuceticiler var, tablo gibi duran parlak, gosterislisinden itinayla uzak duran bir kesim..

    hala yogun kullanilan bazi zehirli iclaclar nedeniyle ihrac edilen meyve , sebze sinirdan donup geri geliyor , kimse de sormuyor, geri cevrilen bunca tarim urunu nerede , nasil urettin, tukettin ?

    @Kahramann ince ince girdik, laf yedik :)

    @torpedo_XL haklisin, ilac konusu malesef husran hocam..

    @weskeyy tebrikler, afiyet olsun.

    @wert anlatildi hoca, anlamissindir artik

    @RitmFarbRacourci bir agresiflik, bir itham, bir sen bilmiyon ben bilirim, gotsun, yalancisinlar vs ben de anlam veremedim hoca, karpuzcu vs tuketici kavgasi olacaksa, yerim belli..

    @PanxeR bilinclisin, ayiktirmaya devam

    @MaviGozluDev haklisin

    @blackhammer kismen dogru, lakin muzu da itin gotune sokabilecek unsurlar mevcut, guney amerikadan anasinin nikahi baska kitadan yuklenip gelen muz , kendi topraginda yetisen anamur muzundan ucuz ? what is diye girdin mi aciliyor yelpaze

    @zalimadam dogru hoca


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Konu yukari  ciktikca bu karpuzun neyi bu kadar ilgi cekti bir konuyu okuyum dedim. :)

    Tabi tartisan iki arkadastan kim hakli bilemem. Bilgim yok. O mevzuyu geciyorum. 

    Ancak @hojucuk bahsettigi su katki maddesi olay maalesef dogru. Babam bir ara sabah aksam tarim kanali seyrederdi.

    Birgun Bir adam cikti. Tarlanin  ortasinda röportaj yapiyorlar

    Birseyin baskaniymis. Ayni sizin anlattiginiz gibi yapilan bu tohumlama ilaclama olayindan bahsetti. Hersey katkılı kanser yapici dedi.

    Hukumetin politikasina gelince burdan sonrasini anlatirsam ya hapise giderim yada mezara dedi. Cok uzgunum dedi.

    Bizim komsunun yigeni pastörize süt fabrikasinda muhendismis. Fabrika sahibi bile kendi sütünü icmiyor demis.

    Farkli farkli gida sektorunde calisanlardan duyuyorum da hic ic acici haberler gelmiyor.

     

    Diger konudada yazmistim. Biz ailecek cocuklugumdan beri elimizden geldigince herseyi kendimiz yapiyoruz.

    Hammaddeyi de fazla para verip köyden getittiriyoruz. Tabi bulursak. 

     


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    hojucuk bunu yazdı

     

     

     

    Bakara suresi 205. ayeti: Allah'in ikazi: ''Onlar ekini ve tohumu degistirir zurriyetleri yok ederler. Suphesiz gazabim onlarin uzerine olacaktir''

    -

     

     

     

     

    rızkı bol versin gdo mdo uğraşmasın millet, öyle yattığın yerden tohuma dokunma, onu çalma, bunu yeme, domuz haram, o haram  bu haram demekle olmuyo


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    Yolbulucu, bizzat senin icin koydum o satiri :) , hani kaynak koy onumuze diyordun ya bir onceki mesajina istinaden, direkt yaradanin kendisinden bir kesit sundum, bakayim yolunu gercekten sasmis misin diye  .P

     

    Alasini vermis, Turkiye dunyanin en bereketli tarim topraklarina sahip ulkesiydi… Burada sorgulanmasi gereken topraklarin uzerinde toplum.

    Isin bir baska kahreden tarafi, bugun bir babayigit cikip ben turkiyede tarimi iyilestirecem, sifirdan baslayacam dese; ulkede hangi topraklar, ne kadar zehirlendi gecmise ait kaydi tutulmadi bile, meralar [bunlarinda bir kismi abdnin trye sattigi, tank bozmasi artigi 1.nesil traktorlerle ezilmekten yillar sonra erozyon problemiyle telef oldu] , ovalar harici cogu toprak kirli.. arinmasi belki on/yirmi yillar surecek , nadasa birakilmasi gerekecek ama suresi bilinmiyor, ve hala bu bilincte sabir gosterebilecek, bekleyebilecek irade yok.


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    hojucuk bunu yazdı

    @Cukurova

    24 saat bunlara mi calisip geldin ?? :)

    Kameraya cagirdim, gel bir de agzimizla tartisalim be ya?

    Muzun yanina ortaya karisik, elma, cukurova iklim, toprak, kalabalik gorunsun. Sen demiyor muydun la bana karpuzun disina ciktin diye koftehor ? [o da konuyla gayet alakali olarak senin asilsiz, sacma 'tr'de gdo urun , tarim yoktur' bilmem ne lafin uzerineydi..]

    Vay arkadaş, @hojucuk ne kadar hırs yapmışsın. Attığın yalanların altına tek tek, her seferinde (qöt ederek) doğrularını yazdığım için mi bu öfke :) Hala utanmadan yalan yazıyorsun.

    Yok "-çekirdeksiz karpuz GDO'ludur, - karpuz 44 kromozomdur ama 22 yaptılar" (bare google da okuduğunu doğru yaz dingil), "-karpuza kavun ignesi yapıyorlar"... daha neler neler.  Her yalanına cvp verdim, geçmişe dönüp benim konulara bakılabilir. At yalanı, sevsinler inanı :)

    Beni bilen biliyor, çukurovada atadan dededen beri çiftçilikle uğraşan bir aileden geliyorum. 2006 dünya kupasında Almanya'ya yetiştirdiğimiz çekirdeksiz karpuzun tamamını ithal edip, almanyadan ödül ve teşekkür almış bir çiftçiyiz. Bak nickim bile Çukurova ! Bu forumda en eskilerden biriyim, beni tanıyanlar bilir; bilmediğim konuda yorum yapmam veya senin gibi sallamam.

    Hırs yapmanı anlıyorum, içinde kaldı ama yapacak birşey yok. Zamanla çıkar kardeşim :) Bir dahaki sefere yiyemeyeceğin karpuzu eline alma :)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    haydeee yeni mesaj gelmis.. cekilsin kiliclaaaar hucuuum alalalallalala modunda mi devam edek ? tabiki hayir.

    nedensiz sinirini, hincini at bir soyle, uste cik..tamam. [la bebe.. koca adamsin, insan musterek bir mevzuda yalan, yalanci, got, sallamislar vs diye itham ederek mi hak iddaa eder, valla kizmiyorum ama az edep yahu.]

    ben konuya iliskin yazilmasi gerekenleri yazdim, sallamadim, ifade edilememis yahut anlasilmamis yerler olabilir,sorun degil. senin hatali bildiklerini de duzelttim. yaziklarimin tamamini okudun da kabul gostermedigin yer varsa eyvallah, fakat tamamini okumadan, tamamini mundar etmek hakikate ihanettir. [bunun muhakemesini sen kendinle yapacan artik]

    bazen gecmis bilgilerini update etmen gerekebilir, ayip degil.. senin plak ayni yere takilip kalsa da; yine sana tarima dair bir seyler kattigimdan eminim.

    tohum islah istasyonlarini, denemeleri, calismalari biliyorum.. Ali Numan 1943 sonrasina geciniz.. ikinci dunya savasi ile duran calismalar ve marshall projesi sonrasi sonuc; bugun halimiz.. bu isler kimde simdi, evet abd, israil vb , ne yaptilar yerli kalite tohumlari buyuk olcude toplayip, kendi hibritlerine piyasayi mahkum ettiler.. abuk subuk yasalar, bilmem kac  donum uzeri sertifikasiz uretemez, koylu arasinda yerli tohum takasi yasak, tarim tesvik kredilerinde cifte standart vs neler gorduk.. bugun halinden memnun ciftci var mi yahu ? , ya tuketici ..

     

    skeyim karpuzu ya savasma sevis benle :) 

     

     

     
    hojucuk tarafından 05/Tem/20 16:21 tarihinde düzenlenmiştir

    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2002
    Erkek

    Bolu'dan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    BOLU'da 31 yaşındaki Muhterem Özsoy Çilata, ücretsiz olarak gönderdiği hediyeler nedeniyle telefonları susmuyor.

    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşayan ziraat mühendisi Muhterem Özsoy Çilata, üniversiteden mezun olduktan sonra evlenerek yerleştiği köyündeki bahçesinde yetiştirerek çoğalttığı "ata tohumları"nı daha fazla yerde yetişmesi için isteyen çiftçilere hediye ediyor.

    17
     
    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra köyüne yerleşen 31 yaşındaki Çilata, babadan kalma bahçesinde yaptığı çalışmalarla ata tohumlarını çoğalttı.

    27
    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Ekebileceğinden çok daha fazla tohum elde eden Çilata, hem tohumların ziyan olmaması hem de diğer çiftçilerin de bunlardan ürün elde edebilmesi için çalışma başlattı.

    37
     
    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Sosyal medya üzerinden elinde bulunan ata tohumlarını hediye edeceğini duyuran Çilata'ya, 20 ilden 732 kişi ulaştı. Çilata, tohumları kendisine ulaşan çiftçilere gönderdi.

    47
    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Muhterem Özsoy Çilata, kendi çabalarıyla üreterek çoğalttığı ata tohumlarının diğer insanlar tarafından da kullanılmasını istediğini söyledi.

    57
     
    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Çilata, elinden geldiğince tohum dağıtmaya çalıştığını anlatarak, "Sosyal medya üzerinden 732 kişiye ulaştım. Hepsi kendi üretimim olan bu tohumları ücretsiz olarak onlara dağıtıyorum. Hiçbir karşılık beklemiyorum. Bunu da gelecek nesillere güzel bir şey bırakabilmek için yapıyorum." dedi. 

    67
    Boludan ücretsiz gönderiyor telefonları susmuyor! 20 il sırada

    Sözlerinin devamında Çilata "Ata tohumları olarak kendi üretimim olan mısır, kabak, tere, maydanoz, fasulye, dağ ıspanağı, kudret narı, salatalık, domates ve sarımsağın yanı sıra adını sayamayacağım çok sayıda tohumum var. Kime ne denk gelirse göndermeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı. 


    anca gidersin...
Toplam Hit: 8991 Toplam Mesaj: 76
karpuz kabuğu denize düştü