Milletin Sürekli Evrende Noktayız Muhabbeti Yapması
-
Teknoloji, bilgi, biraz da kulaktan dolma bir deyimle insanlar sürekli aynı muhabbeti yapar görüyorum..
Koca evrende zerre olmak, koca evrende nokta kadar olmak koca evrende ...
Universe - Cosmos anlamını bilen quantuma dalıyor sanki hepsi felsefik amca.
Ben bu amcalara gülüyorum boşa kürek atıyorlar..
Spesifik
Bu arada ilave ediyorum, değer büyüklük ve küçüklükte değildir ":)"
O yüzden kendini zerre gibi düşünmek saçmadır, değer sana biçilen pahadadır, insan en yüce varlıktır.
Demem o ki, siz 1 dekar pamuk kaplı bir alanda bir külçe altınsanız, siz o pamuktan daha değerlisinizidir, ilk göze çarpacak ve talep edilecek sizsinizdir.
Bunu anladıktan sonra, evrene dönüp ya kocamansın zerreyiz (değersiziz) manasında dönüp serzenişe gerek yok, o senden değersizse büyüklüğü önemli değil. -
İyide evren de nokta, toz tanesi vb tanımsala oturtuluyor oluşumuz onu küçümsüyoruz anlamına gelmez ki. Sen kendi kendine, kendimizi küçümsüyoruz havasına girmişsin bence.
-
coLin bunu yazdı
İyide evren de nokta, toz tanesi vb tanımsala oturtuluyor oluşumuz onu küçümsüyoruz anlamına gelmez ki. Sen kendi kendine, kendimizi küçümsüyoruz havasına girmişsin bence.
Yok be hocam, kütle olarak haklı bir serzeniş fakat, değersiziz manasında aptal aptal göz yaşı döken eksiklere diyorum.
"bkz: koca evrende nokta kadarız lan bir değerimiz yok"
gibisinden. -
Eee haklılar bi değerimiz yok
-
en değerli varlık biziz demişsin.
binbir türlü zorluk sıkıntı ile yaşayıp basur prostat olduktan sonra ölüyorsun. bu nasıl değer mk.
hadi ölümsüz olsak tamam külçe altın gibi değerli olacağaım ama değilim ki.
bence en boktan yaratıklar biziz.
-
VALLAHi hocalar, ben ne beşer olarak değersiz olduğumu düşünüyorum ne de ölümlü olduğumu düşünüyorum.
İnsan değersizse bu kadar şeyi yönetenler kim, güneş kendi için mi doğup batıyor? İnsanlar olmasa güneş ne yarar ki.
İranlı şair demiş ya ;
Aşka uçma kanatların yanar;
Mevlana Cevap: Aşka uçmadıktan sonra kanat ne işe yarar;
Yunus Emre Cevap2; Aşka Vardıktan sonra kanadı kim arar?
Yani insandan öte değerli bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum.
Bu tip ağlayan zırlayanlara lafım ayrıca, bu ara kordiseps mantarı gibi türediler. -
-
evren kocaman, galaksi sayısı 10'un 9. katı olarak hesaplanıyor. her galakside yine en az 10'un 9 katı kadar gezegen ve yıldız takımı var. her gezegen takımı içinde de ortalama 10'un 9. katı kadar gezegen, yıldız veya astroit var. sen gelmiş güneş insan olmasa neden doğsun diyorsun. bu en az güneşi küçümsemek ve samanyolu galaksisi kadar büyük bir kibir demek.
o işin öyle olmadığını anlayacaksın birgün BÎİZNİLLAH -
-
Zeytun-i bunu yazdı
VALLAHi hocalar, ben ne beşer olarak değersiz olduğumu düşünüyorum ne de ölümlü olduğumu düşünüyorum.
İnsan değersizse bu kadar şeyi yönetenler kim, güneş kendi için mi doğup batıyor? İnsanlar olmasa güneş ne yarar ki.
İranlı şair demiş ya ;
Aşka uçma kanatların yanar;
Mevlana Cevap: Aşka uçmadıktan sonra kanat ne işe yarar;
Yunus Emre Cevap2; Aşka Vardıktan sonra kanadı kim arar?
Yani insandan öte değerli bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum.
Bu tip ağlayan zırlayanlara lafım ayrıca, bu ara kordiseps mantarı gibi türediler.Trakyalı: kanatları ızgaraya at. Rakıyı da dolaptan çıkar.
-
KrypT bunu yazdı