Milletin Sürekli Evrende Noktayız Muhabbeti Yapması
-
Mübarak arefe günü biri şu çocuğu banlasa AB'ye yollasa sonra bizde o banlayana tahribat ailesi olarak dualarımızı yollasak çok iyi olur valla
-
Birkaç uzay belgeseli izle öyle yaz. Kuran denen masalda insan egosunu iyi pohpohluyorlar...
-
Şöyle bir scroll'u birkaç defa geriye çek bakalım. Dünya ne hale geliyor. Ki sen dünyadaki bir kum tanesi kadarsın. Evrendeki konumunu buna oranla. Ha, koskoca evrenin sadece dünyadan ibaret olduğunu, insanın hizmetine yaratıldığına inanıyorsan elbette kuşlar böcekler, duygular derken kendini her şeyin merkezine koyarsın.
Konunun anlam ve önemine uygun şunu da paylaşmakta fayda var.

Austen tarafından 03/Eki/14 18:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Bütün evren peygamberiniz için yaratılmadı mı? Allah bunu söylemiyor mu? O olmasaydı ne insanları ne evreni yaratırdım demiyor mu?
İnandığın din değersizliğini söylemiş zaten ötesi mi var
-
HeyQirs bunu yazdı
yetti artık bence zeytunı muhabbetını bızde mı multı acıp forumda mılletın anasına bacısına sovelım var mı bu kadar tolerans ? varsa bılelım ! bebe pişkin pişkin sacma sacma konular acıyor 10 konudan 3ü zeytunı yeterda artık !
Bak canım, gir 1-618-GR'nin profiline kefili rene, benim banımı açanda rene, fake'sem adam banlar zaten senden akıllı biri merak etme.
2 konudan biri benmişim, adama yetmiş ulan forumda konu açma diye elini mi bağlıyorlar?
3 ben kimsenin anasına bacısına sövmedim, Andrei orada gelsin söylesin küfürü ilk ben ettiysem beni sonsuza kadar banlasınlar, hem o tartışma geçti gitti kimseye de kinim yok.
4 Neden sen her konuma gelip, aynı boku yiyorsun abi? Bir laf sokmaya çalışmak, yok fakesin, yok multisin, yok küfür ettin.evsiz bunu yazdıMübarak arefe günü biri şu çocuğu banlasa AB'ye yollasa sonra bizde o banlayana tahribat ailesi olarak dualarımızı yollasak çok iyi olur valla
Zaten pusuda yatıyorsunuz havlama sesi duymayın etraftan.
Ne kadar salakça muhabbetlere bak, konuya baka adamların yazdığı yoruma bak, edeplice gelip pm bile atmıyorlar benle bir hususunuz varsa bana söyleyin hani çok forum kuralı biliyorsunuz ya subjektif şeylerinizi burada yazmayın PM diye bir şey var.
Boşuna zamanında görüp yazmamışım ;
Bu seferde küfür ettirip banlatmaya kasıyorlar yine, bayram öncesi ya rahat ederler. -
Hacı yanlış örneklemişsin, pamuk tarlasında altın tek olduğu için değerlidir fakat insan tek değil. Gökten altın yağsa 1. gün toplar, 2. gün toplar, 3. gün yeter amq deyip kürekle dışarı atarsın.
Değer dediğin şey zaten insanın kafasında yarattığı soyut birşey ve birden fazla anlam taşıyor.
Önce değer nedir onda anlaşalım. Örn altın az olduğu için değerliyse aslında merkez bankalarında tonlarca, dünyanın merkezinde milyonlarca ton var, o zaman asıl değer erişilemezlik ile mi ölçülüyor önce bunda mutabık kalmak lazım. Eğer değerin ölçüsü erişilememekse çevremde bin türlü insan var ve erişebiliyorum demekki insanlar değersizler.
Eğer değerli sözcüğü anlamını azlıktan alıyorsa, insan sayısı çok olduğuna göre insanın kendi ailesi çoluğu çocuğu düşünülür, sadece bunlar azdır. Ama tüm insanlar az değil.
zaten bunlardan da anlıyoruz ki sonucu relative bir soruya general bir cevap vermeye çalıştığın için sorun da cevabında hümüksüz amq. biraz da ben kafa skmek istedim ondan yazdım ztn.
-
Lotus bunu yazdı
Bütün evren peygamberiniz için yaratılmadı mı? Allah bunu söylemiyor mu? O olmasaydı ne insanları ne evreni yaratırdım demiyor mu?
İnandığın din değersizliğini söylemiş zaten ötesi mi var
Hocam ben güneş örneği verdim millet dine çekti hemen.
Ben o örneği yani insan->hayvan->çiçek vesaire olmasa güneş doğmuş batmış çok bir tın mı demek istiyorum bana göre öyle yani dünya da canlı bir varlık yoksa koca evrende güneşin doğup batması çok umursanacak bir hadise değil bence.
Onu anlatmaya çalıştım, hem güneş sadece bir yıldız, bak bizi güneş ısıtıyor diye güneşi takıyoruz, diğer yıldızlar pek umurumuzda mı? Değil.
Ondan bahsetmeye çalıştım yani. Millet dini bir yönüm var diye hemen kur'an'a hadise geçiyor anlamış değilim. -
hahahaahahahahah
"Ne kadar salakça muhabbetlere bak"
diyen adamın açtığı konuların %100 salakca yani. Yıllardır bu forumdayım ve senin kadar seri şekilde saçma konunlar açan bir kişi daha görmedim :)
Bir beyin hücren olsaydı dostum yalnızlıkdan ölürdü
-Fight Clup -
HolyOne bunu yazdı
Hacı yanlış örneklemişsin, pamuk tarlasında altın tek olduğu için değerlidir fakat insan tek değil. Gökten altın yağsa 1. gün toplar, 2. gün toplar, 3. gün yeter amq deyip kürekle dışarı atarsın.
Değer dediğin şey zaten insanın kafasında yarattığı soyut birşey ve birden fazla anlam taşıyor.
Önce değer nedir onda anlaşalım. Örn altın az olduğu için değerliyse aslında merkez bankalarında tonlarca, dünyanın merkezinde milyonlarca ton var, o zaman asıl değer erişilemezlik ile mi ölçülüyor önce bunda mutabık kalmak lazım. Eğer değerin ölçüsü erişilememekse çevremde bin türlü insan var ve erişebiliyorum demekki insanlar değersizler.
Eğer değerli sözcüğü anlamını azlıktan alıyorsa, insan sayısı çok olduğuna göre insanın kendi ailesi çoluğu çocuğu düşünülür, sadece bunlar azdır. Ama tüm insanlar az değil.
zaten bunlardan da anlıyoruz ki sonucu relative bir soruya general bir cevap vermeye çalıştığın için sorun da cevabında hümüksüz amq. biraz da ben kafa skmek istedim ondan yazdım ztn.
Hocam, değer kişiye göre farklılık gösteriyor maddelere ve olgulara göre de farklılık gösteriyor.
Mesela ben bir fikrimi daha söyleyeyim, Altın dediğin şeyin kilosu 70 bin tl ya da 100 bin misal veriyorum, bunu ne yiyebiliyorsun hayatı idame olarak ne içebiliyorsun (satıp para kazanılmasından bahsetmiyorum) ama ekmek 50 kuruş, yersen bir nevi hayatını devam ettiriyorsun sebep olarak ve ölmüyorsun.
O yüzden benim görüşümde ekmek altından daha değerlidir, ama genel insanlar için bu böyle değil.
Her olgu farklılık gösterebilir yerine göre bizim bir kanyona bakmamızlar bir jeofizikçinin oraya bakması aynı değil, bir elmas ustasının elmasa bakışı ile bizimki bir değil, o daha iyi biliyor ona göre değer biçiyor.
Ama şu yaşadığımız kara su azot hetor gaz bulutunda katı ve sıvı her şekilde, insanlıktan daha değerli bir şey gördün mü? Kötü insanları örneklendirmek saçma olur, iyilerden örnek verirsek, yani insana erişebilecek bir kıyas var mı burada?
O yüzden benim dediğim o baabta o örnek, yani evren taş su gaz, canlılar olmasa güneş sönmüş batmış çokta tın mı sizce? Şu taş gaz bulutunun arasında insan kadar mükemmel bir canlı gördünüz mü?
Ben görmedim varsa benide bilgilendirin yani bende bilgileneyim, Krypt'onda, xxx canlı var ağa 1000 insana bedel falan deyin bende tamam abi diyeyim. -
dalyarak bi filozof demişti hani bildiğini sanan birine birşey öğretmek zordur diye
buda dahil olmak üzere buraya atılan mesajlar evrendeki hidrojen atomu kadar değersiz