folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Serbest Kıyafet Referandumu ( Herkesi Oylamaya Davet Ediyorum )

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Serbest Kıyafet Referandumu ( Herkesi Oylamaya Davet Ediyorum )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı referandumdan kılık kıyafet serbestliği çıkarsa 2010-2011 eğitim yılından sonra önlükler tarih olacak. FOTOĞRAF: ÇAGATAY KENARLI / AA

15/04/2010 02:00

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin serbest kıyafet için referanduma gitti. Bakanlık, internet sitesinde yer verdiği anketle öğrenci ve velilerden kılık kıyafete ilişkin görüşlerini alıyor. 30 Nisan’da sona erecek ankete katılmak için TC kimlik numarasının girilmesi gerekiyor.

MEB tarafından bir süre önce düzenlenen çalıştayda öğrencilerin kıyafetleriyle ilgili değerlendirme yapılmıştı. Bakanlık, çalıştayda dile getirilen önerileri değerlendirdikten sonra, öğrenci ve velilerin de serbest kıyafete yönelik düşüncelerini almak için internet sitesinde anket yapmaya karar verdi. Anket sonuçlarına göre, Bakanlığın, öğrenci kılık kıyafetine ilişkin son kararını vereceği belirtildi. Serbest kıyafet için Bakanlık bünyesinde bir de komisyon kuruldu.

Yeni eğitim yılında başlıyor

Kılık kıyafet komisyonu Mayıs ayında Milli Eğitim müdürlükleri, ilköğretim müfettişleri, okul aile birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin de görüşünü alacak. Görüşmelerin ardından okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilip geçilmeyeceğine ilişkin son karar verilecek. Kılık kıyafetin serbest olmasına ilişkin bir karar alınması halinde, karar 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulamaya konulacak.

Kızlar için pantolon seçeneği Kılık kıyafet serbestisinin tartışıldığı çalıştayda, pedagojik ve toplumsal değerler de gözetilerek okul kıyafetlerinin daha rahat, estetik ve işlevsel olması gerektiği vurgulanmıştı. Bakanlığın kıyafet tasarımları arasında kız öğrenciler için pantolon da bir seçenek olarak sunulmuştu. 

OY VERMEK İÇİN <<--

http://basvurular.meb.gov.tr/anket/tek/kullanicigiris.aspx

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

dandik bi c/p oldu ama silmeyelim haber diye , herkes serbest kıyafete olumlu oy versin , bencillik etmeyelim (:

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

ben bu meb in varya o üniformalardan neler çektik biz yokuz ya kaldırır tabi :/

oymayacam aq :d

edit: oyacaktım ama meb izin vermedi bu seferde :d

Servis Geçici Olarak Hizmet Dışı.

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Bu sene Son senem lisede.. ! sene anaokulu 8 sene ilkokul 4 sene lise hep okul kıyafetiyle gittim.. İğrenirdim ama giyerdik gerçi krava neyin takmam ceket gymem ama giyerdik.. Ben mezun olduktan sorada giysinler o yüzden :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.) Herzaman zengini degilde garibanı düşünüp hareket ederse kazanır bu hükümet.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------

Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.)

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:

Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.) Herzaman zengini degilde garibanı düşünüp hareket ederse kazanır bu hükümet.

aslında biraz dusunursek dedıgın dogru hacı :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

kesinlikle okul kıyafeti olmalı... düzeni sağlamak için...

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek

serbestliğe karşıyım,üniforma şart

serbest olursa sidik yarışına döner olay.okul eğitim ögretim mekanıdır moda merkezi değil

Orman Mühendisi //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Genelde mahalleler arasındaki okullarda öğrenci ailelerinin gelir dağılımı birbirine yakın. Maddi durumu iyi aileler ise zaten kolejleri tercih ediyorlar. Devlet okuluna giden çocukların arasında zenginlerin ağır basacağını sanmıyorum. Eğer ezilmişlik söz konusu ise şu anki durumda da çanta, saat, ayakkabı gibi aksesuarlarla yapılabiliyor. İnsanlara tek tip rahatsız edici üniformayı dayatmak okuldan soğutucu nedenlerden biri sayılabilir. Önlük, ceket gibi düz kumaşlar rahatsız etmese de süyeter gibi şeyler oldukça rahatsız edici. Fakat olumsuz yanı şu durki insanlar bunları giyerek çocukluktan bir disiplin anlayışı kazanıyorlar. Bunu kaldırırsanız disiplin anlayışı zayıflayabilir.

λ
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

üniforma olmalı

lisedeyken küfredebilirsiniz lakin zengini var fakiri var

1 yıl boyunca aynı ayakkabıyla geleni dışarda yine onla gezeni var gördüm bunları...

eşofmanı spor ayakkabısı olmadığı için beden dersine giremeyeni var gördüm bunları...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 9108 Toplam Mesaj: 61