Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Serbest Kıyafet Referandumu ( Herkesi Oylamaya Davet Ediyorum )
-
Seneye son benimde lise biz çektik onlarda ceksin mk. serberst olmasın diye oy ataacam (:
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------
Zengin-Fakir olayına katılmıyorum,bence kalkması gerekir.Zengin olanın zaten her halinden belli olduğu.Ayakkabısı saati kemerine takısına bişey diyen mi var.Eşitlik öyle bi kumaş paltolon ve gömlekten ibaret değil.Herkes kimin ne olduğunu zaten bilir.Çoğunun zaten dışarıda arkadaşlıkları devam ettiğinden herkes herkesi neredeyse tanıyor.İster apachi ister tikky olsun bu adamlara okul kıyafeti giydirdiğinde gizlenmiş mi oluyorlar.Her hallerinden belli olur.Giyecek elbise bulamayan olacağını sanmıyorum.Hergün farklı farklı giymesi gerekiği gibi bir durumda yok zaten.Eskiden kalma bir kuralın artık işlevini yitirdiği kanaatindeyim.En ücra köselerde bile,tekstil cenneti ülkemizde çok ucuza kıyafetler var vs. Göstermelik bi kural başka bir işlevi yok günümüz için.
-----------------------------birader doğru demişsin kendince ama.. hiç yırtık ayakkabıyla.. kışın okula gittinmi ??? yada ne bilim kısa gelen bir montla.. okula gittinmi.. kolları kısala kısala dirseğine kadar gelmiş bir kazak la gittinmi.. bunu belki 8-9 yaşındaki çocuk anlamayabilir ama yaşın 18 e geldiği zaman ne yapacaksın ???
bide işin ayrı bi tarafı erkekleri geçtik.. kız çocuklarımız.. kardeşlerimiz.. bu olayı abartacağından kesinlikle eminim.. ki yeni kesim öyle görünüyor.. o yüzden bencede tek tip üniforma her daim iyidir.. ne olur yaz uygulaması gelir.. ceketi kaldırırsın süveter giyer.. biraz rahat olur.. ama Türkiye şuanki durumda bunu kaldırmaz.. küçük yaşta travma geçiren öğrenciler olabilir...
-
Noneyim bunu yazdı:
meco bunu yazdı:
cok zeki ama durumu kötü olan bir ögrenci kaliteli bir dershanede ücretsiz kayıt hakkı kazandı sınavlarında.. ama cocuk 2 ay sonra o kaliteli dershaneyi bıraktı.. hem dershane hemde ögretmenler engel olamadı cünkü cocuk dershanedeki zengin kesim cocukların yanında öyle ezilmis ki dershanenin önünden bile gecmek istemiyordu.. dedigi tek sey ben dershaneye gitmeyecem oldu.. tek sebep kıyafet olarak uyum saglayamamasıydı.. siz düsünün artık kıyafetin cocukları nasıl ezdigini.. bence serbest olmamalı...
-----------------------------çok kuruntu yapmış bence. insanlar bilinç kazandıktan , zenginler fakirliği alay konusu etmedikten sonra hiç de problem kalmaz.
Zaten dersane direk paralı , zengini bol . Parası olan özel okula gider , devlet okulunda aynı düzey öğrenci çoktur. 3-5 tane zengin çıkıp 20 tane fakirle alay edecek diye bu yadırganamaz bence.
-----------------------------,Bilmem farkında mısın ama halk olarak bazı şeyleri farkında olmadan kabul etmişiz bile.
Kendin diyosun "Parası olan koleje" gider. Eee hani fırsat eşitliği, aynı eğitim kalitesi?
Az zengin(!) olan da üniversite öncesi eğitimde ayırt edilsin.
Zaten Üniversitelerde de belirgenleştiriyorlar iyice, özel üniversite patlaması oldu!!! ( Ne olduğu belirsiz, sadece binası olan devlet üniversitesi patlaması da oldu, onları saymıyom üniversite diye. Yeni nesil İşsizlik Kahvesi olarak görüyorum) YÖK Başkanı efendi de açıkladıydı zaten ileride hepsini paralı yapalım diye.
Bir de hep aynı noktaya "ODAKLANMA" gördüm. "ZENGİNLERİN" belli olması, dikkat çekmesi. Önemli olan o değil, normalde de zengin olanı az çok bilirsin zaten, ama üniformayı çıkardığın an SPOT IŞIKLARI "FAKİRİN" üzerine yakmış olursun. Bugünkü durum hiç olmazsa fakirlerin deşifre olmasını biraz daha zorlaştırıyor. ( Aslında asıl problem zenginliğin ya da fakirliğin ortaya çıkması, belli olması değil. Halk olarak Devletin ACİZLİĞİNİ saklama içgüdümüz, Devletin durumunu biliyoruz, bize gerekli desteği vermiyor,veremiyor bari bu durumu çocuklara yansıtmayalım,üzerini örtelim durumu var.)
Sonuç olarak ben kararsızım olur mu olmaz mı? Tek tipde esneklik daha mantıklı geliyor ama böyle bir şey olursa nereye gider bilemiyorum...
Paraya hükmeden ve iktidar kesim (malum partiyi kastetmiyorum) sanırım şöyle düşünüyor: Az çok zaten biliyorsunuz bizlerle sizler arasında fark var, artık biz bu farkı bariz bir şekilde gösterip ağırlığımızı hissettirmek istiyoruz. Sınıfınızı, rütbenizi bilin. (Bundan sonraki cümle için kusura bakmayın, durumu en iyi anlatan cümle bu)
Hadi bakim Al ağzına..... Evet olduuu...... Hadi Biraz Daha, Biraz Daha !!!
-
yıllar önce lise'deyken bizde şikayet ederdik okul kıyafetlerimizden ama gel gör ki şuan bulunduğumuz yerden bakınca tek tip üniforma olması daha sağlıklı netice'de toplasan 2 pantolonu olmayan adamlar var o adam kıyafet özgürlüğü gelince ne halt yiyecek? eminim ki her gün okul, ders ve sosyal hayattan ziyade yarın okulda ne giyeceğim düşüncesi ile kendi kendini kemirecektir empati kurmak zor değil o yüzden tek tip kıyafet'e devam edilmesinden yanayım.
-
Bir giremedik şu ankete.
Servis Geçici Olarak Hizmet Dışı.
Yapacakları iş bu kadar olur zaten. Sonra da halk oyladı derler. -
vixtoryman bunu yazdı:
-----------------------------ReDsEa bunu yazdı:
kesinlikle okul kıyafeti olmalı... düzeni sağlamak için...
aynen katılıyorum serbest olursa düzen sağlanmaz ...
-----------------------------aynen aynen aynen. HAYIR diyorum burda orda da diyecektim
Servis Geçici Olarak Hizmet Dışı
-
gerçekten çok büyük bir kitle dar düşünüyor,yazık.
-
cordelian bunu yazdı:
Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.) Herzaman zengini degilde garibanı düşünüp hareket ederse kazanır bu hükümet.
-----------------------------cordealian kardesım bende sana katılıyorum serbest kıyafet olursa bı gruplasma meydana gelebilir.arkadas arkası kıra bılır dıyorum
-
Anket çalışıyor oy verelim..
-
Bence serbest kıyafet olmamalı.
Alanı var alamayanı var. okulda aramızda maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarımızda var. Onlara hakaret gibi olur bu.
Hem okulun bi köşesinde tikiler . bi köşesinde bağrı açık krolar falan görmek istemem şahsen.
Üniforma öğrenci için gayet idealdir.