folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Serbest Kıyafet Referandumu ( Herkesi Oylamaya Davet Ediyorum )

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Serbest Kıyafet Referandumu ( Herkesi Oylamaya Davet Ediyorum )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:
    -----------------------------

Genelde mahalleler arasındaki okullarda öğrenci ailelerinin gelir dağılımı birbirine yakın. Maddi durumu iyi aileler ise zaten kolejleri tercih ediyorlar. Devlet okuluna giden çocukların arasında zenginlerin ağır basacağını sanmıyorum. Eğer ezilmişlik söz konusu ise şu anki durumda da çanta, saat gibi aksesuarlarla yapılabiliyor. İnsanlara tek tip rahatsız edici üniformayı dayatmak okuldan soğutucu nedenlerden biri sayılabilir. Önlük, ceket gibi düz kumaşlar rahatsız etmese de süyeter gibi şeyler oldukça rahatsız edici. Fakat olumsuz yanı şu durki insanlar bunları giyerek çocukluktan bir disiplin anlayışı kazanıyorlar. Bunu kaldırırsanız disiplin anlayışı zayıflayabilir.

+ + ve +

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vixtoryman
    vixtoryman's avatar
    Erkek

ReDsEa bunu yazdı:

kesinlikle okul kıyafeti olmalı... düzeni sağlamak için...

aynen katılıyorum serbest olursa düzen sağlanmaz ...

Yalancıyımdır biraz ama bana inan sarhoşken hep çok sahiciyim. Yine fazla içmişim bu akşamda çoşmuş kalbim of nal gibiyim ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seref45
    seref45's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:

Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.) Herzaman zengini degilde garibanı düşünüp hareket ederse kazanır bu hükümet.

aynen katılıyorum ..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

12 sene + 1 sene anaokul = 13 sene..

13 sene üniforma giydim yeni nesilde giysin banane :|

[22817//kaanabak]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

uniforma olmalıdır. meb böyle şeylerle uğraşacağına önlük alamayan ailelere ücretsiz önlük elbise versin.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

JaiLStyLe bunu yazdı:

cordelian bunu yazdı:

Vatandaşın geliri normal seviyeye gelip çocuguna sağlam düzgün,2 yıkama ile yırtılmayacak corap gomlek kıyafet alana kadar hayır dıyorum.Zengin cocukları nike montlar ayakkabılar giyerken gariban yetim kalmış cocuklar okula gelmek istemeyip bunalıma girip utanacaklar (halbuki olay giydigin kıyafette degıl beyındedır ama cocuk kucukken anlayamaz bunu.)

HOCAM NOKTA KERE NOKTA.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

uniforma olmalıdır. meb böyle şeylerle uğraşacağına önlük alamayan ailelere ücretsiz önlük elbise versin.

Çok fazla yorum yazmaz Ama Yazdımmıda Tam yazar Ki Yine Çok Güzel Bir Laf Etti..

Serbestliği neden Çıkardılar?...Bir fakir yırtık elibsesiyle bir zengin Aldığı Yeni Elbiselerle Okula Geliyor..Fark Nedir Zengin-Fakir Kavramı Fark Nedir Üniformalı öğrenci-Serbest Öğrenci Devlet Bu Tip İşlerle Uraşıcağına Öğrenciye Sahib Çıkıp Disiplini Vermeli Yoksa Eğitimden de Fakirlik-Zenginlik tende  B. S.kim Olmaz...  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Zengin-Fakir olayına katılmıyorum,bence kalkması gerekir.Zengin olanın zaten her halinden belli olduğu.Ayakkabısı saati kemerine takısına bişey diyen mi var.Eşitlik öyle bi kumaş paltolon ve gömlekten ibaret değil.Herkes kimin ne olduğunu zaten bilir.Çoğunun zaten dışarıda arkadaşlıkları devam ettiğinden herkes herkesi neredeyse tanıyor.İster apachi ister tikky olsun bu adamlara okul kıyafeti giydirdiğinde gizlenmiş mi oluyorlar.Her hallerinden belli olur.Giyecek elbise bulamayan olacağını sanmıyorum.Hergün farklı farklı giymesi gerekiği gibi bir durumda yok zaten.Eskiden kalma bir kuralın artık işlevini yitirdiği kanaatindeyim.En ücra köselerde bile,tekstil cenneti ülkemizde çok ucuza kıyafetler var vs. Göstermelik bi kural başka bir işlevi yok günümüz için.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

üniforma olması şart

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

ZyreX bunu yazdı:

Zengin-Fakir olayına katılmıyorum,bence kalkması gerekir.Zengin olanın zaten her halinden belli olduğu.Ayakkabısı saati kemerine takısına bişey diyen mi var.Eşitlik öyle bi kumaş paltolon ve gömlekten ibaret değil.Herkes kimin ne olduğunu zaten bilir.Çoğunun zaten dışarıda arkadaşlıkları devam ettiğinden herkes herkesi neredeyse tanıyor.İster apachi ister tikky olsun bu adamlara okul kıyafeti giydirdiğinde gizlenmiş mi oluyorlar.Her hallerinden belli olur.Giyecek elbise bulamayan olacağını sanmıyorum.Hergün farklı farklı giymesi gerekiği gibi bir durumda yok zaten.Eskiden kalma bir kuralın artık işlevini yitirdiği kanaatindeyim.En ücra köselerde bile,tekstil cenneti ülkemizde çok ucuza kıyafetler var vs. Göstermelik bi kural başka bir işlevi yok günümüz için.

Aynen katılıyorum . 

Toplam Hit: 8315 Toplam Mesaj: 61