Mimarlık Mı İç Mimarlık Mı?
-
Sky bunu yazdı:
-----------------------------
Mimarlık her anlamda tatmin eder. Kagıt üzerinde cizersin bakmissin bi yıl sonra senin cizgilerin canlanmis yapı olmus. İnsanların hayatlarına yon verirsin atiyorm mekanı yatak odası olarak kurgularsin adam orda yatar dersin burasi mutfak orda yemek yer yıllarca. Bir yapının onunden gecerken bunu ben tasarlamistim demek kadar güzel bisey varmi
-----------------------------haklısın hocam :)
-
mimarlık. sorulur mu ?
-
ben sordum ama :)
-
Free_Mans bunu yazdı:
ben sordum ama :)
-----------------------------cevap vermede dinle :D
-
iç mimarın yaptıgını mimar zaten yapıyor :D pek fark yok aynı proje derslerini alıyorlar hemen hemen.
-
mimar olursan iç mimarlıkta yapabilirsin zaten
-
Free_Mans bunu yazdı:
ben olayı maddi açıdan diyorum hocam :) bende mimarım merak etme. ama bu meleği hiç yapmadım yapmıyorum yapmayacağımda. bu yüzden günün şartları nedir bilmiyorum. Mesela Restorasyon arkeoloji alt bilim dalı gibi gözükse de aslında arkeolojiden daha iş potansiyeli olan daha çok iş bulabilme durumu olan bir meslektir. Arkeoloji 4 yıllık restorasyon 2 yıllık. Bilgim yok soruyorum
Hocam dedigin gibi ben de Mimari restorasyon programında okuyorum. Daha ömrümde böyle çalıştıgımı görmedim. 1 dönem ilk gün başladık 2. dönem son güne kadar çizim yaptık. Sürekli han hamam cami ölçüp ciziyoruz.
Restorasyon arkeoloji değil mimarlıgın yüksek bilim dalı esasında ama ülkemizde önlisans olarak uygun görülmüş fakat toplam 5-6 ünivde oldugu için mezun sayısı az oluyor azcık dişini sıkanlar mimarlıga veya iç mimarlıga gecebiliyorlar.
Maddi açıdan sormuşun. Birazda bu piyasanın içine girdigimden midir bilmiyorum çok büyük para var restorasyon işinde. Restorasyon ve konservasyon bilinci daha yeni yerleşiyor ülkemizde. Bir çok mimar restorasyon projele ihalelerini alıyor fakat rölöve projeleri filan gerektiginden ugrasmayıp restorasyon teknikerlerine çizdiriyorlar. Bu yaz staj yanında staj yaptıgım restoratör mimar'ın sadece bir projeden aşagı yukarı 40-50 bin kazandıgını duydum ki 45 iş günü stajımda 7-8 proje hazırlamaya çalışıyordu. tabi bu projeden sadece, bir de taahhüt işini de kendi yaparsa sen hesap et.Asıl soruya gelince zaten bir mimar iç mimarlık yapabilir diye biliyorum. Fakat bir iç mimar, mimarlık yapamıyor. Sen de bir mimar olarak bu soruyu sormamış say kendini :)
Özür dileyerek Konu ile alakasız fakat müridlere faydalı olabilecek bir Edit: Bu arada pek takip edemiyorum ama 1. tercihlerde yerleşemeyen müridlerden eğer ben sonunda işsiz kalsamda 4 yıllık bi bölüm okuyacam diye kendine dayatanlar yoksa salak salak teorik derslerden sıkılanlar varsa ve bitirince iş bulayım istiyosanız tavsiye ederim araştırmanızı öneririm bu bölümü. Tercih hakkında açılan konulardan gördügüm kadarıyla birçok kişi bilgisayar programcılıgı bölümü yazıcaklar. Her ilde olan 1000lerce mezun veren bi bölümde öne çıkmak gercekten cok zor.Bölüm hakkında her türlü sorularınız için pm atabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.
-
en iyi mimar ölü mimardır.(inşaat mühendisliği atasözü)
-
Profesor bunu yazdı:
en iyi mimar ölü mimardır.(inşaat mühendisliği atasözü)
-----------------------------hocam onun inşaat mühendisleriyle alakası yok amelelerin lafı olmasın inşaattaki :D
-
mimarın imzası yeter be hocam