folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Modeme Baglanti Var Ama İnternet Yok?

Modeme Baglanti Var Ama İnternet Yok?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

zaten sana da diyorum ki eger kafani yorsan benim neden baskasinin modemine kastigimi düsünürsün, bende modem olmadigindan olabilirmi acaba? bir adam elinde internet varsa zaten niye baskasindan otlansin ki amk.. düsünmeden etmeden artiztlik tasliyor.

bilginlede ezersin birader ok, ben demedim ki senden cok biliyorum bu olayi? neyi kime ispatlamaya calisiyorsun ben anlamadim..?

bu alemde en ezikk insan senin gibi EZERİM diye kasinandir.. di mi çelebi keramettin..

ha cok bildigini sanma yanilirsin diyorum ben sana.. kimisinin kesip attigi tirnak olamassin, ben zaten cok bilsem buraya acmam konuyu.. hayret bisey, sanirsin adsl i kendi buldu amk...

"Daha  kendi modemine bile bağlanıp bağlanamadığını, ışıklarından anlayamadığını sölüyorsun daha bana neyin muhabbetini yapıyorsun" diyor celebi mahmut... Allaha sükür oyle birsey demedim, de sen nerenden uydurdun dedigimi.. cok sükür bi modemde hangi isigin neyi gösterdigini biliyoruz, o kadar bilgimiz var celebi hüsamettin..

modemimmm YOKKK bastiii mi kafan simdi birader??? ha?? hani düsünmedin söyledim zaten BASTII MI?? olmayan isigin nesini söyleyeyim amk. celebi osman?

bak anlayan anliyor misall  alpis

tek bilen sen degilsin yani bu sitede bi yanitlayan birader muhakkak olur adam gördügünü söyleyebiliyor degil mi? resimleri incelemis mi incelemis anlamis mi anlamis..

alpis birader adsl yaziyor evet..

choosing my confessions...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

yok abi mac filtresi etkin bile degil onlari kurcalamistim ama dedigin gibi bende dns sorunu dur diye düsünüyorum, yada telekomun ipneligi..

bu arada modem orta seviyenin üstünde iyi cekiyor, dedigin gibi modemin sahibi dns ayarlarını yanlış yapmış olabilir eger ttnetten dolayi degilse..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

abi modem sifresiz zaten, ama ttnet teknik servis olayini tuttum :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek
    ne kabap olur dimi, hayal meyal birader de sifrelemek icin adamin evine gitmeye gerek var mi? wep arayüzüne girdigime göre burdan wireless i wep yada wpa olarak sifreleyebilirim zaten..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek
    adam kendisi giremeyince noluo lan?!?!?!? der farkeder basar fabrika reseti modeme bi şifre koyar geçmiş olsun:)

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

JaCKaL zaten modem/router'in web arayüzüne girmis adamin evine gitmesine gerek yok.
    Ki gitmek istese bile adamin evini bulamaz, GPS sistemi gerekli yerini tespit edebilmek icin, oda olsa dahi apartmanin icinde hangi daire oldugunu bulamazsin.

Baglanti kalitesi iyi ise o zaman muhtemelen modem/router ayarlanmamistir interenete erisimin saglanmasi icin.
    WLAN ile baglandiktan sonra cmd'den PING yapmayi denedinmi hic?

Mac filtresi olamaz, cünkü JaCKaL zaten baglanmis ve hatta web arayüzüne girmis.
    Saniyorumki adam hala ayarlari yapmamis o yüzden internete erisim yok.

Bu arada birbirinizi kirmayin arkadaslar.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

eywallah birader, anlayan anliyor derdi iste

günde 200 sorunlu adamin sorununu halletmese de.. ben zaten agzimi bile bozmadim eleman kadar, atismaya okadar meyilim yok.. adamin kendini ispatlama cabasi bi garip zaten.. EZERİM MEZERİM.. lan zaten bilmiyom diye konu acmisim buraya..

her neyse abicim ben bu ayarlari nasil verecegim biliyor musun? baglantiya sag tiklayip onar dedigimde

"otomatik olarak girerilemeyen bir DNS sorunu" diyor.. elle ip verme durumlari hakkinda bilgim yok yada modemi dns yapilandirmayla ilgili birsey bilmiyorum..

edit: cmd den ping yaptim birsey degismedi..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JaCKaL
    JaCKaL's avatar
    Erkek

---------------------------

alpis:

adam kendisi giremeyince noluo lan?!?!?!? der farkeder basar fabrika reseti modeme bi şifre koyar geçmiş olsun:)

--------------------------

dogrusunn :) bir keresinde aircrack la kiridigim bi sifreyle web arayüzünü kurcalarken yanlislikla wireless i disable etmistim :D Muhahaha ayni dava olmustu.. bir kac gün sonra acilinca bi daha paket toplayip kirmak zorunda kaldiydim :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Tam olarak neden internet calismiyor bilmiyorum ama belkide router/ap internete bagli degildir ve sadece bir network kurmak icin var.

Bende TTNet olmadigi icin kesin birsey diyemiyecegim ama modemden Dynamic IP ayarlamalisin bildigim kadariyla
    cünkü TTNet'de genel olarak dinamik IP kullaniyorsunuz ve birde TTNet'in size verdigi bir DNS olmasi gerekiyor.

Sanirim Türk Telekomdan interneti olan birisi bu ayarlarda daha iyi yardimci olabilecektir.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek
    JaCKaL bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaslar merhaba, wireless dan internette baglaniyorum.. cevrede 24 saat ceken bi baglanti var onu kullaniyordum ancak son zamanlarda sadece modeme baglanabliyorum.. modemin web arayüzüne girip bi kac deneme de yaptim ama basarili olamadim nedeni nedir acaba??

olayin durumu aynen asagidaki gibi interneti ne yaptiysam getiremedim.. dns sorunu gibi bi durum mu?

[URL=www.resimupload.com/ds416921108_aaa.html][IMG]http://pic1.resimupload.com/r7/thumb_416921108.jpg[/IMG][/URL]

resim acilmassa diye link koyuyorum, http://www.resimupload.com/ds416921108_aaa.html

yardimci olan arkadaslara tesekkürler..

-----------------------------
    Sik gibi aciklamalar yapmissin..Ne dedigini adam gibi soyle de cozum uretelim..Nereye nerden baglandigin ne halt yedigin bellisiz..TTNET beles verse aramaya usenir yine baskasinin net'ini kullanirsiniz.))

...
Toplam Hit: 4659 Toplam Mesaj: 24