folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Motosikletlerin Trafikte Araç Olarak Görülmemesi.

Motosikletlerin Trafikte Araç Olarak Görülmemesi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

Daha önceleri kawasaki almaya karar vermiş buraya konu açmış fakat yavaş yavaş bu işten soğumaya başlamış biriyim.

motosiklet ile asıl amacımız, yazın yıllık izni alınca elimize harita almadan sadece tabelaların goturdugu yere gitmek ve gece karanlıgında cadırımızı kurup teleskopumuzla yıldızları seyretmekti... gecen gün başıma gelen olaydan once tabiki...

trafikte sağa dönüş yapmak icin şeridin sağına canavarımızla yanaştık. o arada kırımızı ışık tabi bekliyoruz. seyyar pavyon gibi (içinde tuhaf ışıkların yandıgı) bi arac yanastı 2 seritli yolda sadece 2miz varız. bize yeşil ışık yanınca ne olduysa o arkadasa bir anda gaza yuklendi. insanın nefesi tutulur sarlter atar dunyası basına yıkılır ya aynen oyle bir durum oldu. karsı seride girdigimizde durduk. hani insan cıkar belki durur ozur falan diler ne bileyim işte insanın elektrikleri kesilir beyni durursa boyle seyler beklemesi normal gibi. tabi elemanımız küfür ederek verdi coşkuyu.

türkiye'de gercek anlamda büyük bir sorunumuz var. hani arabayla kaza yapınca insan durur bi yardım eli uzatır. ama motorla oyle bir sanısınız yok gibi. kaza yapınca insan tedirgin oluyor umarım yerdeyken kimse beni tekmelemez 'al amk motora binersen boyle geberirsin ' diye.

araç kullanıp boyle davrananlar okusun diye açtım aslında konuyu :)

başınıza gelen olay varsa yazarsanız sevinirm.

yada aldıgınız tedbirleri.

onumuzdeki yıl tura cıkarsam ve bu iş bu şekilde devam ederse sanal klavye ile konu acıcam gibime geliyor :)

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delizm_sundu
    delizm_sundu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

antalya alanyada ben hergün yaşıorum o sıkıntıları :@:((

bilki hesap sorulmaz madist olandan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Güzel gözlemlemişsin.. Türkiyede Bir minübüsçü dehşeti olsun , Motosikletli gördüm ahaa ezin Diyenler olsun ,

Ben kamyondayım s.kimde değil arablar diyip Başına buyruk hareket edenler olsun , Trafik Konusunda çook kanayan

Yaramız var..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

muğlada marmariste öldüresim  geliyor  cinayet  sebebi bu trafik

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Erkek

bende motosiklet kullanıcısıyım, karşılaştığın sorunları anlıyabılırım, sayısız kez kadın suruculer yuzunden kaza yapıyodum, taxiciler desen ayrı bi gıcık sıkıştırıyolar, yol vermıyolar, ama butun bunların yanında trafikteyken ınanılmaz keyıf alıyorum gideceğim yere normalden 20-30 dk once gıdıyorum, butun arabalar durduğu zaman ben yoluma devam edıyorum, bi motorcu bana selam verdımı bende geri selam veriyorum, bunlardan aldıgım haz 2tekerın uzerınde durmama fazla fazla yetıyor.. bir de motorcuların kendı arasındekı dostlukları var, mesela bi motor kaza yaptımı, arabalar durmaz mutlaka bi motor durur, bunun ülkemizde pek motor kulturu gelişmemesine bağlıyorum.. bu arada motosikletim ole buyuk bişe değil ybr 125 :) ama herşeye yetiyor maşallah kafam estimi basıyorum akşamına evdeyim :) bugun mesela ondekı arabanın camından bişe attılar, uctu uctu bacagıma carptı bayada sert bişeydi acıttı, kafama gelseydi sorumlusu kım olcaktı ? polislerinde motora karşı bi gıcıklığı var sankı, cevremde cok oyle araba yuzunden kaza yapıp ölen, yaralanan ve üstüne üstlük 8/8 hatalı olduğu soylenen... neyse uzun ve sıkıcı bı yazı oldu gıbı herkese ıyı surusler...

EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

ne yazıkki öyle

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

bir motor kullanıcısı ve istanbul trafiğinde (teröründe) motor kullanmaya çalışan biri olarak, yaşadığım düşme kalkma sıkıştırlma yolu kesilme vb vb (hayvan kamyoncunun biri beni mköyden ataköye kadar e5 te takip edip her fırsatta sıkıştırdığı bile olmuştu ) öğrendiğim sakin olmak gerektiği yolların 4 tekerleklilere ait olduğu lütfederlerse geçit verebilecekleri ayrıca şikayet edebileceğin hiç kimse olmadığı polisin bile motoru taşıttan saymadığı. ( şimdiye kadar 1 kere polis durdurdu mesela , oda şöyle bir bakıp devam et dedi ) durum bu iken, kendini taşıttan görüp otoyolu ortalayıp gitmeye çalışmak ahmaklık olur , sen kıyıdan kıyıdan gidicen sürekli gözün aynalarda olacak - üstüne üstüne gelen bir hayvan varmı diye bakıcan - yol giriş çıkışlarına yaklaşırken azami dikkat kesilecen hatta bir parça "jedi" yeteneklerini de kullanmak zorundasın mesela bu 4tekerlekli ne yapabilir 3 saniye sonra bunu "hissederek" bulmaya çalışacan 

taksici dolmuşcu denen o.evlatları ile muattap olmucan hemen civarından uzaklaşacan, otobüs denen şuursuz hayvanlar içinde aynı şey geçerli. kadın sürücüler hele en tehlikelisi çünkü hangi şeritten gitmeye çalıştıklarını, 2 saniye sonra ne yapacaklarını kestirmeye "jedi" yetenekleri bile yeterli olmuyor. çünkü aslında o da bilmiyor ne yapmakta olduğunu. sık kullandığım bir yöntem sağa çekip ya durup ya da çok yavaşlayarak bu dallamaların uzaklaşmasını beklemek ya da fırsatın varsa hemen basıp sollamak. basmak derken de yolun sana ait olduğunu sanma - kamyoncunun biri kedi köpek gibi eziverir seni durup bakmaz bile nooldu diye yol tamamen boş ve arkadan gelen - yaklaşan - birşey yoksa. trafik kurallarına ve motor kullanma kaidelerine azami uymamanın hız sınırlarını aşmamanın telafisi yok ayrıca. 

herşeyin bir şeyi vardır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

motor ya da araba hiç farketmez birinci kez önüme kırar frene basarım ikinci kez önüme kırar frene basarım ama üçüncü kez önüme kırarsa frenin yerini unuturum... tecrübe ile sabittir bir defa birinin üstünden geçtim minibüs ile...

ha sözüm motorlulara ya da araba kullananlara değil sözüm herkese! kimse adam gibi trafikte hareket etmiyo kime sorsan karşıdaki suçlu... motorluları savunmuşsunuz ancak şu var ki motor kullananlar da sütten cıkmış ak kaşık değil sürekli olarak motorun her yere girme özelliğini kullanmaya çalışıyorlar...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Motorbisiklet sahipleri kendilerini araç sahibi olarak değil de hokkabaz olarak gördükleri sürece kimseden saygı göremezler. Altındaki bok kutusuna bakmadan yanımdaki 40 santimlik mesafeden hızla geçmeye çalışanları kollayacağım diye trafikte sincap gibi gözlerle dolaşır olduk, soluna bakıyorsun araç geliyormu diye sağından tık diye ses geliyor, neden hıyarın biri motorla geçerken hafiften temas etmiş, yine trafik sıkışık bir bacak geçmeyecek kadar boşluk var öndeki araçla motorlu elemanımız ısrarla motoru oraya sokmaya çalışıyor ulan orada zaten yer yok nereye giriyorsun  sen :) bir de tampona sıfıra sıfır dayanan beyin özürlü arkadaşlar var yahu siz manyakmısınız? ne halt ediyorsun otuz santim arkamda bunlara ek bir de orta şeritte kafada kask olmadan iki kişi aynı motorda maskot gibi gidenlere ne demeli :| düşse önünde suçlu sen olursun. Adam gibi kullanan motor sürücüleri ise diğerlerine oluşan önyargı nedeniyle saygı görmüyor. Sinyalini veren şeridinde adam gibi giden adama kimse bir şey demiyor. Motorcuların adını kötüye çıkaranlar kuryelerdir.

Edit: Minibüse, Halk Otobüsüne, Taksilere yol vermem, yardımcı olmam küçük ve hızlı araç kullanmamın sebebi de bu dangozlardır.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

motor ya da araba hiç farketmez birinci kez önüme kırar frene basarım ikinci kez önüme kırar frene basarım ama üçüncü kez önüme kırarsa frenin yerini unuturum... tecrübe ile sabittir bir defa birinin üstünden geçtim minibüs ile...

ha sözüm motorlulara ya da araba kullananlara değil sözüm herkese! kimse adam gibi trafikte hareket etmiyo kime sorsan karşıdaki suçlu... motorluları savunmuşsunuz ancak şu var ki motor kullananlar da sütten cıkmış ak kaşık değil sürekli olarak motorun her yere girme özelliğini kullanmaya çalışıyorlar...

-----------------------------

hocam iyide motorun kullanım amaclarından biride her yere girme ozelligidir :) kuryeler eczaneler bunun icin kullanır. tamam mutlaka motorcularda suc yok degil ama o sekilde cıkan 100 kşide 10 u gecmez.

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

şu biraz da motorcularda aramak lazım,

trafiğe motorla çıkmadım ama motorla çıkanlara çok sövdüm, alıp canavarını (!) makas atıcam artizlik yapıcam die kendi çapında akrobatik hareketler yapıp milletin canını tehlikeye sokarsan daha beterleriyle de karşılaşırsın,

diceksinki her motocu mu öyle, ben de diyorum ki her taşıt kullanan mı psikopat, insanların %80 ni sen bi şey yapmadan sırf kıllık olsun die o saydıklarını yapmaz herkesin işi var gücü var..  aha motorcu gördüm hadi sıkıştırayım diyen insan yok denecek kadar azdır

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
Toplam Hit: 5195 Toplam Mesaj: 29