Motosikletlerin Trafikte Araç Olarak Görülmemesi.
-
Pizzacı,pideci,kurye,hız meraklısı manyaklar,araya sıkışmaya çalışan dümbeleklere gıcık oluyorum.
Bir gün uçuracağımı düşünüyorum bunlardan birini çünkü nereden çıktıklarını bile anlamıyorum bazen ama kurtarma şansım olduğu zamanlar hep hoşgörülü olup idare ediyoruz.
Sağıma girip daracık yerden sollama yapıyorlar, zıp çıktı gibi aralardan fırlıyorlar falan, bir gün istemsiz de olsa uçurcam havaya gibi geliyo ama şükür şimdiye kadar bir şey olmadı.
Adam gibi yolunda gidene arabaya nasıl davranıyorsam ona da öyle davranıyorum.
Ayrıca adam yerine konmamaktan şikayetçiyseniz büyük cc li motor almanızı tavsiye ederim... -
Geçen sene 4 adet arabaya dolusmus içki içen serserinin bana çarpmasına kadar motorsiklet kullanıcısıydım.Ama sunu cok iyi biliyorum ki motorsiklete binmeyen anlayamıyor motorsikletin trafikteki yerini.4-5 sene şehirler arası şehir içi yollarda motor kullandım.Fakat türkiyenin heryerinde sorun aynı.normali motorsikletin bir şeridi kaplamasıdır.fakat ne mümkün !Suan araba kullanıyorum.Motorsiklet görünce yaşadıgım tehlikeler geliyor aklıma ve özellikle motorsiklet gördügümde her zamankinden 2 kat dikkatli seyrediyorum.Son yaşadığım kazadan sonra karar verdim ki türkiyede motorsiklet kullanmak,çok riskli iş.motorsiklet olayını cok sevmeme rağmen emekli oldum bu işten.İlk nedeni trafik 2.nedeni ise Trafikte herhangi birinin öküzlüğünün faturasının yüklü bir miktarda sana kaçması.Yani tek nedeni trafik diyebiliriz :D
-
Türkiyede bırakın motorluya saygıyı daha insanın insana saygısı yok
-
dikkatsiz sürücüler yüzünden 3 ölümcül kaza, 2 si şans eseri hafif sıyrıklarla atlatıldı fakat birinde dizlerimi çok fena çarptım arabaya ama gene devam hızı severim dikkatli olarak tabi chopper tutkunuyum büyük makina hayranıyım dragstar 650 özellikle 2 makina pert ettim şimdiye kadar ama o benzin kokusuyla rüzgarı bırakmam çok uzun yolculuklara çıktım şimdiye kadar hiç durmadan 400-500 km yol yaptığımı bilirim trafikte motorcuların en çok sarı arabalardan ve kamyonlardan çekinmeleri lazım görüş açıları dar ve sağa yanaşırken ayna kullanmazlar 10 senelik motorcu olarak tavsiyemdir bu
-
carnager bunu yazdı:
-----------------------------
bende motosiklet kullanıcısıyım, karşılaştığın sorunları anlıyabılırım, sayısız kez kadın suruculer yuzunden kaza yapıyodum, taxiciler desen ayrı bi gıcık sıkıştırıyolar, yol vermıyolar, ama butun bunların yanında trafikteyken ınanılmaz keyıf alıyorum gideceğim yere normalden 20-30 dk once gıdıyorum, butun arabalar durduğu zaman ben yoluma devam edıyorum, bi motorcu bana selam verdımı bende geri selam veriyorum, bunlardan aldıgım haz 2tekerın uzerınde durmama fazla fazla yetıyor.. bir de motorcuların kendı arasındekı dostlukları var, mesela bi motor kaza yaptımı, arabalar durmaz mutlaka bi motor durur, bunun ülkemizde pek motor kulturu gelişmemesine bağlıyorum.. bu arada motosikletim ole buyuk bişe değil ybr 125 :) ama herşeye yetiyor maşallah kafam estimi basıyorum akşamına evdeyim :) bugun mesela ondekı arabanın camından bişe attılar, uctu uctu bacagıma carptı bayada sert bişeydi acıttı, kafama gelseydi sorumlusu kım olcaktı ? polislerinde motora karşı bi gıcıklığı var sankı, cevremde cok oyle araba yuzunden kaza yapıp ölen, yaralanan ve üstüne üstlük 8/8 hatalı olduğu soylenen... neyse uzun ve sıkıcı bı yazı oldu gıbı herkese ıyı surusler...
-----------------------------arkadasimin sozlerine 100% katiliyorum, bastan sona!
Istanbul sislide bana yanan yesil isikta gecerken bir viraja yattim ve ciktigim caddede kirmizi isikta bekleyen polis otosu bir anda gaza abandi ve sol tarafimdan dumduz uzerime kirdi... Virajda oldugumdan ve de yatar halde oldugumdan arka fren yetmeyince on freni de sıktım. Boylelikle motorun on lastigi iyice yatarak dusmeme sebep oldu. Polis araci ise solumdan resmen dibimden gecti ve durmadan ilerledi...
Sagolsun civardaki esnaf ve motorcular yardima geldiler. Triumph Adventurer kullaniyorum ben 1999 model ve arabaya binmenin cogu zaman mantiksizligini bu sehirde hergun yasiyorum.
Eminim ki hepimiz ister motorla ister arabayla trafikte garanti bir hata yapmisizdir, bunlar olur onemli olan telafi edebilmek ve musama... Motorlu Muminler ayarliyalim bir bulusma yaw : )
-
ilk olarak insanımız cahil.motorlu,yaya,bisikletli arabalı,kamyonlu hiç fark etmez.
kimse bir altındakini takmıyor,biskletli yayayı,motorlu bisikletliyi,arabalı motorcuyu,arabayı kamyoncu otobüsçü...
kimse kendinden küçük olanı araç saymıyor.Örneğin yaya geçidinde araçlar yayalara yol vermek zorundadır.Ben bir kaç kez yaya iken sürücülerle tartıştım,adamlar üzerime araba sürdü,burası yaya geçidi diye adama söylüyorum adamlar "EE NOLMUŞ??" diye bana bağırıyo.İşte bu cahillik.Ben ıspartada yaşıyorum burada araçlar yayalara asla yol vermez.Ben araç kullanırkan yaya geçidinde bazen yayalara yol veriyorum adamlar geçmiyor,elimle işaret ediyorum geç diye vatandaş mal gibi bakıyor.Ne yapsın kural bildiği yok ama iyice tırsmışlar araçlardan,geçmiyorlar.Bazen yaya iken karşıya geçecek oluyorum bakıyorum araba normal hızda geliyor,kaba bir hesapla geçilebilir diye yola yönelince adam 200metreden düdük çalıp gaza yükleniyor,yavaşlamayacak ya!
Bir keresinde bir rampada aşağıdan bastım yaklaşık 140 ile yokuş çıkıyorum,iki kamyon yarış halinde arkadaki biraz hızlı olunca devirden düşmemek için ne kadar da düdükle ve selektörle uyarsam önüme direksiyonu kırdı gece vakti.140 tan 20-30'a kadar düştüm.Yokuş olunca yavaşlamak fazla sorun olmadı ama düz yol olsa veya iniş olsa al başına belayı.Sollayana kadar arkasından ana avrat bacı macı hepsine sövdüm.yanımda silah olsa kesin o sinirle lastiklerine sıkardım.
Bu arada marmaris konusu var elbette,ben de bir ara marmariste çalıştım ve pederden 1-2 haftalığına arabayı aldım oralarda kullandım ama gerçekten orada motosikletler büyük sorun.neden derseniz kaç kez başıma geldi,aynaya bakıyorum arkada motor var ona göre hazırlanıyorum belli ki sollayacak,hemen ardından bir daha bakıyorum sol tarafımda,tekrar önüme bakıp aynaya bakıncaya kadar adam kaybolmuş,derken sağ tarafımda bir motorcu DAAAAARRRRRTTTTTTT düdük çalıyor bana,beni sağımdan solluyor adam.İşte ben buna deli oluyorum ne işin var benim sağımda?daha düne kadar bazı arabaların sağ aynası yoktu,demek ki bir sebebi varmış.
bazılarının da yokuşta sollanmak canını sıkıyor olsa gerek adam yarışmaya çalışıyor baktı ki geçilecek önüme direksiyon kırıyor.böyle armutlar da var memlekette.
sonuç olarak insanımız cahil,yaya,arabalı,motorlu,kamyonlu hiç fark etmez,üzerindeki bizim insanımızsa maalesef büyük çoğunluğu cahil...
-
crafty bunu yazdı:
BeelzeBuB bunu yazdı:
eksisozlukte ki motorkafa şöyle bi öneride bulunmuştu. bu rulmanların içinde metal bilyalar vardır. bizim oynadığımız misket boyunda olanlardan en mülayim motorcu bile cebinde bile taşır-taşımalı diyordu. amaç ne birine zarar vermek ne de serserilik yapmak. ama kendini sıkıştırıp yoldan çıkartacak bir taksi oldumu bilyeleri elinizle birazdan yukardan bırakmak arabanın camının inmesine yetiyormuş.
ha düzgün yolumda ilerlerken benim önüme anieden girmeyerek istediğin gibi gez dolaş ha artistik yapacam diye riski göze alıp sollamaya cıkarsan ve beni de sıkıştırırsan bende buna tepki vermeyip sen sıkışırsan ve bunun sonucunda bilyeleri bırakp camı dağıtırsan sonrasını düşünmek bile istemiyorum bu şekilde düşünen bir adamın mezarlara yakın yerlerde motor kullanmasını şiddetle tavsiye ederim :Dhacı bu iş öle böle bi iş değil motor zaten normal bir arabaya göre tehlikeli denge vs. haliyle daha dikkatli olmak ve adabıyla sürmek gerekiyor. ha motoru durduk yere sıkıştıran olmuyo mu? oluyor arabayla giderken bile sıkıştıran oluyor 7 sülalesi ile akraba oluyorum! ama sırf işi artistliğe döken ve beni de tehlikeye atan adama hiç acımam... aracına kıymayan kimse de acımaz! dolmuş ile 100 metre sürüklediğim motor var :D 3 kere önüme kırdı sonuncuda frene basmayı reddettim :D aynı şey araba içinde geçerli 3 kere önüme kırıp da beni tehlikeye sokuyorsa o araba yolun kalanını 5+19 koltuk ile devam eder :D
-----------------------------Sen motorcuya yanlış yaparsan nolacak peki ? Altındaki araç büyük diye kahraman mı oluyosun.Motoru 100 m sürüklemişimdir diye hava atıyosun.O motoru kullananında evde bekleyeni var.Onlarında çocuğu çoluğu var.Her insan hata yapar.Ama insan hayatı o kadar ucuz değil.İnsan 1 kere doğar.O yürüyen şey metal parçası değil,insan.Allahından bul.
-
tuz_ruhu_03 bunu yazdı:
crafty bunu yazdı:
BeelzeBuB bunu yazdı:
eksisozlukte ki motorkafa şöyle bi öneride bulunmuştu. bu rulmanların içinde metal bilyalar vardır. bizim oynadığımız misket boyunda olanlardan en mülayim motorcu bile cebinde bile taşır-taşımalı diyordu. amaç ne birine zarar vermek ne de serserilik yapmak. ama kendini sıkıştırıp yoldan çıkartacak bir taksi oldumu bilyeleri elinizle birazdan yukardan bırakmak arabanın camının inmesine yetiyormuş.
ha düzgün yolumda ilerlerken benim önüme anieden girmeyerek istediğin gibi gez dolaş ha artistik yapacam diye riski göze alıp sollamaya cıkarsan ve beni de sıkıştırırsan bende buna tepki vermeyip sen sıkışırsan ve bunun sonucunda bilyeleri bırakp camı dağıtırsan sonrasını düşünmek bile istemiyorum bu şekilde düşünen bir adamın mezarlara yakın yerlerde motor kullanmasını şiddetle tavsiye ederim :Dhacı bu iş öle böle bi iş değil motor zaten normal bir arabaya göre tehlikeli denge vs. haliyle daha dikkatli olmak ve adabıyla sürmek gerekiyor. ha motoru durduk yere sıkıştıran olmuyo mu? oluyor arabayla giderken bile sıkıştıran oluyor 7 sülalesi ile akraba oluyorum! ama sırf işi artistliğe döken ve beni de tehlikeye atan adama hiç acımam... aracına kıymayan kimse de acımaz! dolmuş ile 100 metre sürüklediğim motor var :D 3 kere önüme kırdı sonuncuda frene basmayı reddettim :D aynı şey araba içinde geçerli 3 kere önüme kırıp da beni tehlikeye sokuyorsa o araba yolun kalanını 5+19 koltuk ile devam eder :D
-----------------------------adam düzgün kullanmıyorsa durdurur adabıyla levyenle sopanla döversin, öldürmeye teşebbüstür bu.
Sen motorcuya yanlış yaparsan nolacak peki ? Altındaki araç büyük diye kahraman mı oluyosun.Motoru 100 m sürüklemişimdir diye hava atıyosun.O motoru kullananında evde bekleyeni var.Onlarında çocuğu çoluğu var.Her insan hata yapar.Ama insan hayatı o kadar ucuz değil.İnsan 1 kere doğar.O yürüyen şey metal parçası değil,insan.Allahından bul.
-----------------------------Halkotobüsünün çarptığı bir arkadaş vardı adamın hobisi geceleri halkotobüslerinin lastiklerini kullanılamaz hale getirmekti, dolmuşçular sonuna kadar hak ediyor.